H Celine Dion μίλησε για την σπάνια ασθένειά της αλλά δεν ήταν η πρώτη φορά που μας συγκλόνισε

Κατερίνα Μπούσιου
H Celine Dion μίλησε για την σπάνια ασθένειά της αλλά δεν ήταν η πρώτη φορά που μας συγκλόνισε

 (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)

Invision

Το τρίτο χτύπημα στη ζωή της Celine Dion αφορά την υγεία της και η σπάνια ασθένειά της, την αναγκάζει να ακυρώσει τις συναυλίες της σε όλο τον κόσμο ακόμη και στην Ελλάδα, για την επόμενη χρονιά. 

Αιφνίδια τις τελευταίες ημέρες η Celine Dion ακύρωσε την παγκόσμια περιοδεία της αλλά και τις επικείμενες εορταστικές συναυλίες της. Δακρυσμένη σε μήνυμά της στο Instagram, αποφάσισε να μας αποκαλύψει την σπάνια ασθένειά της που την αναγκάζει να κάνει μία παύση στην καριέρα της, σοκάροντας τους συναδέλφους της και τους θαυμαστές της.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Dion μας συγκλονίζει με τα λόγια της για όσα ιδιαίτερα έχουν συμβεί στη ζωή της. Άλλες δύο φορές στο παρελθόν μας έχει εξομολογηθεί τον γολγοθά της προσωπικής της ζωής, την ίδια στιγμή που γινόταν παγκόσμιο είδωλο της μουσικής.

«Με πονάει όλο αυτό...»

H Celine Dion δακρυσμένη και αγχωμένη μίλησε σε βίντεο που ανήρτησε στα social media στα αγγλικά αλλά και στα γαλλικά αποκαλύπτοντας, την μεγάλη περιπέτεια με την υγεία της. Λύγισε πολλές φορές όταν μιλούσε για όσα αισθανόταν και για την μάχη που δίνει με την οικογένεια και τους γιατρούς της.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Συγγνώμη που είχα τόσο καιρό να επικοινωνήσω μαζί σας. Μου λείπετε όλοι σας τόσο πολύ και λυπάμαι που δεν μπορώ να συναντήσω τον καθένα από εσάς από κοντά πάνω στην σκηνή. Ξέρετε ότι πάντα ήμουν ανοικτό βιβλίο απέναντί σας. Δεν μπορούσα να σας μιλήσω νωρίτερα. Τώρα είμαι έτοιμη. Πρόσφατα διαγνώστηκα με μία πολύ σπάνια νευρολογική διαταραχή που ονομάζεται Stiff Person Syndrome (σ.σ διαταράσσει όλη την λειτουργία του μυικού συστήματος στο σώμα και προκαλεί μόνιμη αγκύλωση και παράλυση) και επηρεάζει έναν στο ένα εκατομμύριο ανθρώπους. Αν και ακόμη μαθαίνουμε για αυτή τη σπάνια πάθηση, τώρα ξέρουμε ότι αυτό είναι που προκάλεσε όλους τους σπασμούς που είχα».

https://www.instagram.com/p/Cl5xJY1AjAO

Και συνέχισε λέγοντας: «Αναγκάζομαι να ακυρώσω τις εμφανίσεις μου γιατί η ασθένεια έχει επηρεάσει την καθημερινότητά μου και τη φωνή μου. Ευχαριστώ τους γιατρούς μου, την ειδική ομάδα των φυσιοθεραπευτών μου και τα 3 μου παιδιά που μου δίνουν ελπίδα. Πρέπει να παραδεχτώ ότι είναι δύσκολο, είναι μία πάλη, με πονάει όλο αυτό. Το να τραγουδώ είναι αυτό που έκανα όλη μου τη ζωή. Και πιστέψτε με έδινα το 100% του εαυτού μου».

Celine Dion: Η σπάνια φωτογραφία με τα παιδιά της και το μήνυμα για το πρόβλημα της υγείας της

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Celine Dion αποφασίζει να μοιραστεί τα όσα δύσκολα αντιμετώπισε στην ζωή της. Κατά το παρελθόν είχε μιλήσει για τον αγώνα της να γίνει μητέρα. Προσπαθούσε επί 6 χρόνια να αποκτήσει ένα παιδί και μετά την γέννηση του μεγαλύτερου γιου της Rene Charles, έκανε αρκετές εξωσωματικές επεμβάσεις και βίωσε μία αποβολή μέχρι να αποκτήσει τα δίδυμα αγόρια της, τον Eddy και τον Nelson.

https://www.instagram.com/p/CdTCIauO1sX

«Για μία εβδομάδα, νόμιζα ότι κυοφορούσα τρίδυμα, αλλά στην επόμενη επίσκεψη στον γιατρό μου, ακούσαμε τους χτύπους μόνο από δύο καρδιές. Το μικρό μωρό μας αποφάσισε να «φύγει» να αποχαιρετήσει και να αφήσει χώρο στα άλλα δύο αδέλφια του. Συνέβη στην αρχή της εγκυμοσύνης μου, αλλά ήταν σοκαριστικό».

https://www.instagram.com/p/CZKDxBBuhKJ

Το δεύτερο και πιο σημαντικό πλήγμα στη ζωή της, ήταν ο θάνατος από καρκίνο του αγαπημένου της συζύγου και μουσικού παραγωγού, René Angélil το 2016. Σε μία ανάρτησή της στην επέτειο του θανάτου του, είχε γράψει χαρακτηριστικά: «Θα έλεγα ψέματα αν έλεγα ότι είμαι καλά, σε σκέφτομαι τουλάχιστον εκατό φορές, γιατί στην ηχώ της φωνής μου ακούω τα λόγια σου σαν να είσαι εκεί… Μου λείπεις».

https://www.instagram.com/p/CYt5F9JOXJK

Στα 12 χρόνια του γάμου τους η Dion και ο Angélil έχουν αποκτήσει μαζί τρεις γιούς: τον 21 ετών René-Charles και τους δίδυμους 11χρονους Nelson και Eddy, αλλά η απώλειά του δεν ξεπεράστηκε ποτέ από εκείνη: «Νιώθω πως ο René μου έχει δώσει τόσα πολλά όλα αυτά τα χρόνια... και ακόμη το κάνω με έναν περίεργο τρόπο. Τον βλέπω μέσα από τα παιδιά μου, ζούμε μαζί του ακόμα. Είναι μέρος της ζωής μας, της καθημερινότητάς μας γι΄αυτό το μόνο που μπορώ να πω είναι πως νιώθω πολύ δυνατή».