5 προορισμοί με θάλασσα που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα νησιά

Τσακιρίδου Χριστίνα
5 προορισμοί με θάλασσα που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα νησιά

Οι καλύτερες επιλογές για τις σύντομες αποδράσεις σου ή τις πολυήμερες διακοπές του καλοκαιριού.

Το καλοκαίρι στην Ελλάδα μεταφράζεται σε αμέτρητα μπάνια, μπύρες δίπλα στο κύμα και road trips σε αγαπημένους προορισμούς. Μπορεί τα νησιά κοντά στην πρωτεύουσα να αποτελούν πάντα την καλύτερη επιλογή για μια σύντομη απόδραση υπάρχουν ωστόσο μερικές ακόμη επιλογές που θα σου «κλέψουν την καρδιά».

Κέρκυρα: Το «στολίδι» του Ιονίου που αγάπησα και σου προτείνω να επισκεφθείς

5 προορισμοί που αξίζει να επισκεφθείς φέτος

1) Πάργα

Η Πάργα είναι ένα από τα ωραιότερα μέρη της Ηπείρου και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από κάποιο νησί. Διαθέτει αρκετές σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες υψηλών προδιαγραφών που καλύπτουν κάθε ανάγκη. Ο παραλιακός δρόμος με δεκάδες καφετέριες, μικρά μαγαζάκια και απίστευτη θέα στο Ιόνιο Πέλαγος θα σε συναρπάσει ενώ τα γραφικά στενά θα σε ταξιδέψουν σε μια άλλη εποχή.

https://www.instagram.com/p/CgEkUmrKgol

2) Χαλκιδική

Όπως λέει και το περίφημο ρητό «σαν τη Χαλκιδική δεν έχει» και όλες όσες την έχουμε επισκεφθεί το γνωρίζουμε καλά. Η Χαλκιδική απέχει 70 χιλιόμετρα από την συμπρωτεύουσα και διαθέτει τα πάντα από πολυτελή beach bars, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες, clubs και θαλάσσια σπορ.

3) Βοϊδοκοιλιά

Μια από τις ομορφότερες παραλίες που έχω επισκεφθεί μέχρι σήμερα. Η παραλία-σύμβολο της Μεσσηνίας προσελκύει χιλιάδες λουόμενους κάθε χρόνο και όχι άδικα. Η Βοϊδοκοιλιά θεωρείται μία από τις ομορφότερες παραλίες σε όλη τη Μεσόγειο αφού διαθέτει κρυστάλλινα νερά και ένα μαγευτικό φυσικό τοπίο. Απέχει 278 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα και αποτελεί ιδανικό προορισμό για ένα ανέμελο weekend.

https://www.instagram.com/p/CRoUiRYs4b3

4) Ναύπλιο

Το Ναύπλιο ενδείκνυται για σύντομες διακοπές αφού βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για ζευγάρια ή παρέες φίλων που θέλουν να χαλαρώσουν και να χαρούν τα μπάνια τους σε μια γραφική επαρχιακή πόλη.

https://www.instagram.com/p/CT6QjjJsE79

5) Λιμένι

Η Μάνη έχει γίνει ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς την τελευταία διετία. Η καραντίνα σε συνδυασμό με την αύξηση της βενζίνης, ανάγκασαν ολοένα και περισσότερο κόσμο να επιλέγει κοντινά μέρη για τις αποδράσεις του. Το Λιμένι χαρακτηρίζεται στολίδι της Μάνης και μόνο τυχαίο δεν είναι αυτό. Βρίσκεται σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από την Αρεόπολη και περίπου 27 χιλιόμετρα από το Γύθειο. Έχει γαλάζια νερά, γραφικά στενά, πέτρινα κτήρια και καθαρές παραλίες για την απόλυτη χαλάρωση.

Πηγή κεντρικής: limeni_villa