Για να ζήσεις ένα καλοκαιρινό road trip όπως στις ταινίες ακολούθησε αυτά τα 5 hacks

Μαρία Ροδίτη
Για να ζήσεις ένα καλοκαιρινό road trip όπως στις ταινίες ακολούθησε αυτά τα 5 hacks

Το σωστό κι επιτυχημένο road trip έχει και τα μυστικά του. Ανακάλυψέ τα!

Όσο υπέροχο είναι το ταξίδι με το πλοίο, ο αέρας που σε «χτυπά» στο πρόσωπο όσο κάθεσαι στο κατάστρωμα, άλλο τόσο φανταστικό είναι κι ένα road trip. Περνάς από μέρη που χωρίς αυτοκίνητο δεν θα είχες τη δυνατότητα να γνωρίσεις, «γεμίζει» το μάτι σου εικόνες και χρώματα και ζεις μια νέα, αλλιώτικη εμπειρία. Αν, λοιπόν, μέσα στο καλοκαίρι το πρόγραμμα έχει road trip, να νιώθεις πολύ τυχερή. Θα περάσεις υπέροχα.

ΟΜΩΣ! Πρέπει να κάνεις και την κατάλληλη προετοιμασία στο αυτοκίνητο και όχι μόνο, για να μη βγει το ταξίδι σου ξινό. Πάρε την καλύτερη παρέα μαζί σου, φτιάξε βαλίτσα και πριν μπείτε όλοι μαζί στο αυτοκίνητο, δες παρακάτω για όλα όσα πρέπει να φροντίσεις. Trust me! Θα ζήσεις ένα μοναδικό road trip σαν αυτά που βλέπεις στις ταινίες.

5 ταξίδια με τρένο που πρέπει να κάνεις έστω και μια φορά στη ζωή σου

Τα μυστικά για να οργανώσεις το καλύτερο & πιο ξεκούραστο road trip

Πρώτη στάση… συνεργείο

Η πιο σωστή κίνηση που πρέπει να κάνεις πριν ξεκινήσεις να φτιάχνεις βαλίτσες και πριν φορτώσεις το αμάξι είναι να κλείσεις ένα ραντεβού στο συνεργείο. Να ελέγξεις ότι όλα στο αυτοκίνητό σου λειτουργούν σωστά, ότι έχεις λάδια, ψυκτικό υγρό και γερά λάστιχα. Σίγουρα δεν θέλεις να χαλάσουν οι διακοπές σου λόγω βλάβης στο αυτοκίνητο. Ποιος το θέλει αυτό, άλλωστε;

road_trip.jpg

Μην ξεχάσεις το κουτί πρώτων βοηθειών

Ένα τσίμπημα από κουνούπι, μέλισσα, σφήκα ή μέδουσα στη θάλασσα μπορεί να χαλάσει την ευχάριστη ατμόσφαιρα του road trip σου. Μην το επιτρέψεις! Οργανώσου και πάρε μαζί σου τα πάντα που πρέπει να υπάρχουν στο κουτί πρώτων βοηθειών, ακόμα και όσα χρειάζονται για ένα μικροατύχημα.

Γέμισε το αυτοκίνητο με καύσιμα

Φούλαρε το αυτοκίνητο για να μην έχεις το άγχος στη διάρκεια της διαδρομής να εφοδιαστείς με καύσιμα. Αναζήτησε και πριν ξεκινήσεις το road trip πρατήρια καυσίμων που μπορείς να βρεις στην πορεία σου, ώστε να έχεις… το κεφάλι σου ήσυχο.

Βγάλε φωτογραφίες

Προφανώς, όχι εσύ αν οδηγείς. Πες, όμως, στην παρέα σου να βγάλει φωτογραφίες και βίντεο από το road trip σας. Ακόμα καλύτερα, πάρτε μια φωτογραφική μηχανή για polaroid φωτογραφίες και ζήστε το στο έπακρο.

Επιχείρηση… μουσική

Φτιάξε από μέρες αρκετές playlists για να έχεις με την παρέα σου την τέλεια συνοδεία στο road trip σας. Από lounge μουσική μέχρι τα πιο dance hits, φρόντισε η playlist σου να έχει ποικιλία για να μπορεί να ικανοποιεί τη διάθεση όλων σας.