5 ταξίδια που πρέπει να κάνεις τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σου

5 ταξίδια που πρέπει να κάνεις τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σου

Σαφάρι στην έρημο, road trip σε όλη την Ελλάδα (ή και εκτός) και διακοπές σε έναν εξωτικό προορισμό είναι εμπειρίες που αξίζει να ζήσει καθεμιά από εμάς.

Οι διακοπές είναι πάντα μια καλή ιδέα,αφού όποιον προορισμό και να επιλέξεις, αλλάζεις παραστάσεις, ξεφεύγεις από την καθημερινότητα και ξεκουράζεσαι. Όμως, ακόμα και οι διακοπές χρειάζονται ποικιλία και αν είσαι από αυτές που επιλέγουν κάθε χρόνο το ίδιο νησί ή την ίδια χώρα, μάλλον έχει έρθει ο καιρός να αλλάξεις συνήθειες αν θέλεις να δεις και διαφορετικά πράγματα στη ζωή σου.

Σίγουρα, είναι ωραίο να επιστρέφεις σε ένα μέρος που νιώθεις οικείο, αλλά ένα από τα καλύτερα πράγματα όσον αφορά στα ταξίδια είναι να βιώνεις νέα πράγματα. Είναι μια ευκαιρία να βγεις έξω από τη ζώνη ασφαλείας σου και να δεις, να ακούσεις και να γευτείς πράγματα που θα θυμάσαι για όλη σου τη ζωή.

5 προορισμοί με θάλασσα που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα νησιά

Εάν, λοιπόν, είσαι έτοιμη να αλλάξεις τις συνήθειές σου, επίτρεψέ μας να σου δώσουμε λίγη έμπνευση. Συγκεντρώσαμε μια λίστα με 5 απίστευτα και μοναδικά ταξίδια που πρέπει να κάνεις τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σου.

#1. Ορειβατικές εξορμήσεις

trips-to-take-teg-1.jpg

Υπάρχουν τόσες πολλές φυσικές ομορφιές που μπορείς να δεις είτε στην Ελλάδα είτε σε άλλες χώρες, και το να κάνεις πεζοπορία σε ένα εθνικό πάρκο ή ένα βουνό είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να τις γνωρίσεις. Με άφθονη άγρια ​​ζωή και καταπράσινα τοπία, δεν είναι περίεργο γιατί άνθρωποι από όλο τον κόσμο συρρέουν σε αυτούς τους προορισμούς.

#2. Διακοπές σε έναν εξωτικό προορισμό

trips-to-take-teg-3.jpg

Προορισμοί όπως οι Μαλδίβες, το Μπαλί και οι Μπαχάμες είναι μερικά από τα μέρη που αξίζει να επισκεφθείς έστω και μια φορά στη ζωή σου. Οι ονειρεμένες παραλίες, η λευκή άμμος, τα μοναδικά νερά, το καταπράσινο σκηνικό και η ατέλειωτη ηλιοφάνεια είναι μερικά από τα στοιχεία που καθιστούν αυτές τις τροπικές διακοπές μοναδικές. Επίλεξε τον προορισμό που είναι πιο οικονομικός για το πορτοφόλι σου και ζήσ' το!

#3. Σαφάρι στην έρημο

trips-to-take-teg-4.jpg

Μια επίσκεψη στον ζωολογικό κήπο δεν θα μπορούσε ποτέ να συγκριθεί με το να βλέπεις ζώα όπως λιοντάρια, καμηλοπαρδάλεις και ελέφαντες στο φυσικό τους περιβάλλον. Το σαφάρι στην έρημο είναι μια από εκείνες τις εμπειρίες που πρέπει να βιώσεις έστω μια φορά στη ζωή σου, αφού θα συναντήσεις τοπία που δεν θα βρεις πουθενά αλλού στον κόσμο. Η Μποτσουάνα, η Κένυα, η Τανζανία και η Νότια Αφρική αποτελούν τους κορυφαίους προορισμούς για σαφάρι.

#4. Road trip στην Ελλάδα (ή και αλλού)

trips-to-take-teg-5.jpg

Το ταξίδι με αεροπλάνο είναι συχνά η πιο βολική επιλογή, αλλά το road trip αποτελεί μοναδική εμπειρία. Σου δίνει την ευκαιρία να σταματήσεις σε πανέμορφες μικρές πόλεις για φαγητό ή να τραβήξεις φωτογραφίες σε αξιοθέατα που συναντάς στον δρόμο προς τον προορισμό σου. Επιπλέον, μπορεί να συναντήσεις κάποιο απροσδόκητα ωραίο σημείο που δεν ήταν μέρος του δρομολογίου σου. Η Ελλάδα αποτελεί υπέροχο μέρος για ταξίδι με αυτοκίνητο, όπως επίσης και η Ιταλία, την οποία μπορείς να διασχίσεις με αμάξι και να εξερευνήσεις μαγευτικά μέρη όπως η γραφική ακτή Αλμάφι, οι εκπληκτικές παραλίες της Τοσκάνης, η υπέροχη Βόρεια Σαρδηνία και πολλά ακόμη εκπληκτικά μέρη.

#5. Βόρειο Σέλας

trips-to-take-teg-7.jpg

Απαιτεί να αντέξεις τις τολμηρές θερμοκρασίες της Αρκτικής, αλλά το να δεις το Βόρειο Σέλας είναι μια μοναδική εμπειρία που πρέπει να ζήσεις. Προορισμοί όπως ο βόρειος Καναδάς, η Αλάσκα, η Ισλανδία, η Φινλανδία και η Νορβηγία είναι ιδανικοί για να παρακολουθήσεις αυτό το θεαματικό φαινόμενο.