Γιατί πρέπει να κάνεις έστω κι ένα ταξίδι μόνη σου και ποιοι είναι οι καλύτεροι προορισμοί

Μαρία Ροδίτη
Γιατί πρέπει να κάνεις έστω κι ένα ταξίδι μόνη σου και ποιοι είναι οι καλύτεροι προορισμοί

Μη φοβάσαι να πας διακοπές μόνη σου. Μόνο οφέλη θα αποκομίσεις από αυτήν την εμπειρία.

Πόσες φορές σου έχει τύχει να ξενερώσεις γιατί η άδειά σου δεν ταιριάζει με την άδεια της κολλητής σου ή γιατί ο σύντροφός σου δεν ψήνεται να ταξιδέψετε στον προορισμό που εσύ ονειρεύεσαι εδώ και χρόνια; Αν η απάντηση είναι «πολλές», ήρθε η ώρα να τους αφήσεις όλους στις δουλειές τους και να ταξιδέψεις μόνη σου.

Ναι, solo διακοπές, γιατί όχι; Είναι η πιο ωραία εμπειρία που μπορείς να χαρίσεις στον εαυτό σου και η οποία – με τη σειρά της- θα σου χαρίσει αμέτρητες και αξέχαστες εμπειρίες.

Ετοιμάζεις ταξίδι; Τέσσερα travel looks για να ταξιδέψεις με στυλ, όπου και αν πας την άνοιξη

Γιατί πρέπει να σκεφτείς σοβαρά να κάνεις ένα ταξίδι μόνη σου

Οι λόγοι που πρέπει να σε ωθήσουν σε ένα solo ταξίδι είναι πολλοί. Κατ’ αρχάς, θα έχεις πλήρη ελευθερία. Θα μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις, όποια ώρα της ημέρας το θέλεις. Θες να κοιμηθείς μέχρι τις 2 το μεσημέρι, θες να ξενυχτήσεις μέχρι τα χαράματα, θες να αφιερώσεις όλες τις μέρες σου σε μουσεία; Μπορείς να κάνεις μόνο ό,τι σε ευχαριστεί.

taksidi.jpg

Άσε που είναι πολύ εύκολο να γνωρίσεις κόσμο όπου κι αν βρίσκεσαι. Από το καφέ και το εστιατόριο μέχρι το τρένο με το οποίο μετακινείσαι από τη μία πόλη στην άλλη. Και πού ξέρεις; Υπάρχει πιθανότητα να βρεις και τον έρωτα της ζωής σου.

Πού πρέπει να πας για να περάσεις τέλεια και πού να μην το σκεφτείς καν;

Δεν είναι κάθε προορισμός ιδανικός για solo διακοπές. Αυτό πρέπει να το έχεις κατά νου. Υπάρχουν συγκεκριμένες πόλεις που θα σε κάνουν να περάσεις αξέχαστα με τον εαυτό σου, όπως το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη, το Χονγκ Κονγκ και το Ντουμπάι. Η Μαγιόρκα, το Μπαλί και το Βερολίνο είναι, επίσης, ιδανικοί προορισμοί με πολλά hostels και δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις.

Το «κλειδί», δηλαδή, είναι να επισκεφθείς πολυπολιτισμικά μέρη, που όμως δεν κατακλύζονται από ερωτευμένα ζευγαράκια ή οικογένειες και που σίγουρα δίπλα τους δεν θα περνάς πολύ καλά.

Και εδώ έρχεται το ερώτημα: Ποιο προορισμοί αντενδείκνυνται για solo ταξιδιώτες;

traveller.jpg
  • Σούπερ ρομαντικοί προορισμοί, όπως το Παρίσι (η Πόλη της Αγάπης) ή οι Μαλδίβες, όπου είναι πιθανό να περιτριγυριστείς από νεόνυμφους.
  • Προορισμοί για οικογένειες και δραστηριότητες, όπως θεματικά πάρκα και υδάτινα πάρκα, όπου πιθανότατα θα στέκεσαι στην ουρά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας χωρίς να μπορείς να μιλήσεις με κανέναν.
https://www.instagram.com/p/Cp3wVcvuONK
  • Πόλεις στις οποίες είναι δύσκολο να περιηγηθείς μόνη σου. Εάν δεν καταλαβαίνεις καλά τα ισπανικά, για παράδειγμα, μπορεί να τα βρεις σκούρα στην Αβάνα. Η Μόσχα, το Πεκίνο και το Κάιρο είναι υπέροχα μέρη για να πας με group, αλλά μόνη σου δεν θα τα βγάλεις πέρα και πολύ εύκολα.
  • Ένα απομακρυσμένο θέρετρο από το οποίο είναι δύσκολο να φύγεις και να φτάσεις σε ένα αστικό κέντρο.