Ευεξία, φύση και έμπνευση επιτάσσουν τα κορυφαία travel trends του 2023

Μαρία Ροδίτη
Ευεξία, φύση και έμπνευση επιτάσσουν τα κορυφαία travel trends του 2023

Τα ταξίδια επιτέλους επανέρχονται στη ζωή μας, μετά από 3 δύσκολα χρόνια, και πολλά από όσα ξέραμε μέχρι σήμερα αλλάζουν. Ή πρόκειται να αλλάξουν προς το καλύτερο.

Στη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 και των σκληρών μέτρων περιορισμού ένα πράγμα έλειψε στους περισσότερους – εκτός από τα αγαπημένα μας πρόσωπα, βέβαια: τα ταξίδια. Η διαδικασία τού να προγραμματίσεις το ταξίδι, να φτιάξεις βαλίτσα, να αλλάξει όλη η διάθεσή σου και να βιώσεις νέες εμπειρίες.

Και, ευτυχώς, φέτος τα ταξίδια επιστρέφουν στη ζωή μας μαζί με την κανονικότητα που έχει επανέλθει. Ποια είναι, όμως, τα κορυφαία travel trends του 2023; Θα τα μάθεις ευθύς αμέσως.

5 ταξίδια με τρένο που πρέπει να κάνεις έστω και μια φορά στη ζωή σου

Τα top travel trends του 2023 που πρέπει να ξέρεις

Οι ταξιδιώτες θα συνεχίσουν να διαλέγουν καταλύματα βραχυπρόθεσμης μίσθωσης αντί για μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων

Οι τιμές των μεγάλων ξενοδοχείων αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά μέσα στο 2023, από τη στιγμή που η ξενοδοχειακή βιομηχανία πρέπει να αντισταθμίσει τις απώλειες του Covid-19 και να παραμείνει ανταγωνιστική μέσα στον τρέχοντα πληθωρισμό. Γι’ αυτό, λοιπόν, οι κρατήσεις βραχυπρόθεσμης ενοικίασης θα συνεχίσουν να ωφελούν τόσο τον ταξιδιώτη όσο και τους ανεξάρτητους ιδιοκτήτες καταλυμάτων αυτήν τη χρονιά.

taksidi1.jpg

Οι 5 κορυφαίοι προορισμοί για το 2023 αφορούν τη χαλάρωση, την εξερεύνηση και την έμπνευση

Η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Πορτογαλία, το Νέο Μεξικό και η Γερμανία είναι οι top 5 ταξιδιωτικοί προορισμοί του κόσμου για το 2023. Κι αυτό, γιατί συνδυάζουν το τρίπτυχο: χαλάρωση, εξερεύνηση, έμπνευση.

Επιστροφή στη φύση, αλλά… χωρίς την απόλυτη αποσύνδεση

Τα βιώσιμα ταξίδια θα συνεχίσουν να κερδίζουν δυναμική το 2023, με τους ταξιδιώτες να έχουν την τάση να έχουν πιο ελαφριές αποσκευές, να επιλέγουν τρένα αντί αεροπλάνων, οικολογικές καμπίνες και καταλύματα, για να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα, ΑΛΛΑ… χωρίς την απόλυτη αποσύνδεση από τα social media. Περιβάλλον VS πολιτισμός σημειώσατε ισοπαλία.

eco_taksidi.jpg

Ταξίδια που προσφέρουν ευεξία και βελτίωση στην ποιότητα ζωής

Τι σημαίνει αυτό; Ταξίδια σε καταλύματα που προσφέρουν spa, διαλογισμό, yoga ή απλώς την υπόσχεση της όμορφης θέας την οποία εσύ θα ατενίζεις με τις ώρες.

Φιλοξενία της τεχνολογίας

Η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, γιατί να μην μπει και στα ταξίδια μας; Το 2023 οι ταξιδιώτες θα πρέπει να μπορούν να κάνουν κράτηση και να διαχειρίζονται τα ταξίδια τους μέσω αυξημένης, βελτιωμένης τεχνολογίας, όπως οι εύχρηστες εφαρμογές, αλλά και το αυτοματοποιημένο check-in στο ξενοδοχείο.

Αυτό, βέβαια, δεν ισχύει μόνο για τους ταξιδιώτες, αλλά και για τους ξενοδόχους και ιδιοκτήτες Airbnb ή ενοικιαζόμενων δωματίων, που θα πρέπει κι αυτοί να έχουν πρόσβαση στην επιχείρησή τους ανά πάσα στιγμή.

travel_trend.jpg

Το work from roam είναι το νέο work from home

Μεταξύ 2019 και 2021 η τηλεργασία τριπλασιάστηκε σε όλο τον κόσμο λόγω του Covid-19. Ο καθένας μπορούσε να δουλεύει από το σπίτι του, ενώ πολλοί ήταν και εκείνοι που πήραν τον υπολογιστή τους, πήγαν στο εξοχικό τους, συνδυάζοντας έτσι work and pleasure. Και αυτό το trend πρόκειται να επικρατήσει το 2023.

Όχι μόνο, δηλαδή, θα μπορείς να εργάζεσαι εξ αποστάσεως, αλλά θα μπορείς να ανακαλύπτεις νέα μέρη και να γνωρίζεις νέους ανθρώπους ανοίγοντας τους ορίζοντές σου.