Ένα ξενοδοχείο στο Abu Dahbi είναι μεγαλύτερο (και ίσως πιο πλούσιο) από το Buckingham

Ένα ξενοδοχείο στο Abu Dahbi είναι μεγαλύτερο (και ίσως πιο πλούσιο) από το Buckingham

Στο Emirates Palace Mandarin Oriental η πολυτέλεια είναι μία κανονικότητα που ο επισκέπτης απλά συνηθίζει.

Εγκαινιάστηκε το 2005 και η έκταση στην οποία «απλώνεται» είναι περίπου όση το μισό κρατίδιο του Μονακό. Κόστισε 3 δισεκατομμύρια δολάρια και ήταν η τρίτη πιο δαπανηρή κατασκευή ξενοδοχείου στον κόσμο. Για να συνεχίσουμε με τα trivia, αν είσαι και εσύ fan, o κεντρικός θόλος του ξενοδοχείου έχει ύψος 73.154 μέτρα (!) και είναι ένας από τους μεγαλύτερους εσωτερικούς χώρους στον κόσμο. Με τους τουρίστες που τραβούν selfie να τρίζουν ενθουσιασμένοι γύρω από το γυαλιστερό πέτρινο πάτωμά του, είναι λιγότερο χώρος υποδοχής και περισσότερο σαν τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη.

Υπάρχουν επιπλέον 113 θόλοι με γεωμετρικά σχέδια, 1.000 κρυστάλλινοι πολυέλαιοι Swarovski, 200 σιντριβάνια, 93.000 τετραγωνικά μέτρα από μάρμαρο και 26.000 μέτρα φύλλο χρυσού 22 καρατίων. Μάλιστα το συγκεκριμένο resort στο Abu Dahbi είναι το μόνο ξενοδοχείο με δικό του ειδικό designer σε φύλλα χρυσού.

Γιατί πρέπει να κάνεις έστω κι ένα ταξίδι μόνη σου και ποιοι είναι οι καλύτεροι προορισμοί

Mπροστά του βρίσκεται σχεδόν ένα μίλι ιδιωτικής παραλίας που δημιουργήθηκε από εισαγόμενη λευκή άμμο αν και δεν φαίνεται να προτιμάτε από τους επισκέπτες τους. Ίσως η πινακίδα με τη σήμανση «Dangerous Marine Life», με εικόνες θαλάσσιων φιδιών και καρχαριών, δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική για όποιον θέλει να κολυμπήσει.

The more, the better

Έχει 128 κουζίνες, έναν μυστικό υπόγειο αυτοκινητόδρομο με δύο λωρίδων κυκλοφορίας και αμαξίδια γκολφ που μεταφέρουν πολύ κόσμο στην περίμετρό του. Οι travel editor έγραψαν στα εγκαίνιά του πριν από 18 χρόνια, πως ήταν «η απάντηση του Abu Dahbi στο εμβληματικό Burj Al Arab του Ντουμπάι».

https://www.instagram.com/p/Cq2F9GwoiuA

Mέσα στην πρωτοφανή πολυτέλειά του, το Emirates Palace Mandarin Oriental έχει επενδύσει και στις τέχνες, φιλοξενώντας μία έκθεση του Λούβρου, σε ένα όμορφο κτήριο σχεδιασμένο από τον Jean Nouvel, ενώ από το 2025 θα στεγάζει στον χώρο του και ένα παράρτημα του Μουσείου Guggenheim, καθώς και ένα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης.

Τα δωμάτια και οι σουίτες έχουν «υποστεί» έναν διακριτικά κομψό επανασχεδιασμό ενώ έχουν κατασκευαστεί και έξι «vegan» δωμάτια στα οποία μπορεί να βρει ο επισκέπτης από οικολογικά προϊόντα περιποίησης μέχρι κλινοσκεπάσματα χωρίς πούπουλα. Υπάρχουν δύο μεγάλες εξωτερικές πισίνες και αργότερα μέσα στο 2023 θα παρουσιαστεί μια πολυτελής αναμόρφωση του spa, εμπνευσμένου από το Μαρόκο.

Ευεξία, φύση και έμπνευση επιτάσσουν τα κορυφαία travel trends του 2023

Από τις δέκα επιλογές φαγητού που υπάρχουν μέσα στο resort, ξεχωρίσει το διάσημο κινέζικο εστιατόριο Hakkasan και το Talea, το πρώτο μη ιταλικό restaurant του αναγνωρισμένου σεφ -και κατόχου δύο αστεριών Μισελέν- Antonio Guida.

Extra δόση εχτραβαγκάτζας: O διάσημος χρυσός καπουτσίνο, με την επικάλυψη από νιφάδες χρυσού 24 καρατίων που μπορεί κάποιος να παραγγείλει για πρωινό. Γιατί αν δεν πιεις εκεί αυτόν τον καφέ πού θα τον πιεις;