Μετά από 21 χρόνια καριέρας μια αεροσυνοδός αποκαλύπτει πώς η πτήση σου θα γίνει πιο άνετη

Γεωργία Βλαχοπούλου
Μετά από 21 χρόνια καριέρας μια αεροσυνοδός αποκαλύπτει πώς η πτήση σου θα γίνει πιο άνετη

Αυτές είναι οι συμβουλές μιας αεροσυνοδού για μια πιο άνετη και εύκολη πτήση.

Μετά την πανδημία η ανεκτικότητα των ανθρώπων όσων αφορά τα ταξίδια τους έχει αρχίσει να μειώνεται με αποτέλεσμα, όπως αναφέρει μια επί 21 χρόνια αεροσυνοδός στους New York Times, να δημιουργούνται καυγάδες σε πτήσεις από το πουθενά.

Για τον λόγο αυτό και καθώς βρισκόμαστε ήδη στην καλοκαιρινή περίοδο εδώ θα βρεις μερικούς κανόνες δεοντολογίας, όπως τους περιέγραψε η αεροσυνοδός στη συνέντευξή της, έτσι ώστε να απολαύσεις τις πτήσεις σου όχι μόνο με ασφάλεια αλλά και ηρεμία.

1. Όλοι έχουν το δικαίωμα να ξαπλώσουν αλλά κάνε το με ευγενικό τρόπο

Πολλοί είναι αυτοί που με ξαφνικό και άγριο τρόπο ρίχνουν πίσω το κάθισμά τους με αποτέλεσμα να έχουν χυθεί ποτά, να έχουν σπάσει φορτιστές και να έχουν δημιουργηθεί εντάσεις. Πριν ξαπλώσεις έλεγξε σε τι κατάσταση βρίσκεται το άτομο πίσω σου και ρώτα ευγενικά αν μπορείς να γύρεις το κάθισμα.

2. Φρόντισε τα παιδιά σου να παραμένουν καθαρά

Οι αεροσυνοδοί δεν είναι καθαρίστριες και δεν έχουν άμεσα πρόσβαση σε κάποια σκούπα, οπότε φρόντισε να έχεις κάποιο παιδί μαζί σου να διατηρήσει τον χώρο γύρω του καθαρό. Έχε μαζί σου υγρά μαντηλάκια ή αν δεν μπορεί να φάει μόνο του βοήθησέ το.

3. Τα ντουλάπια πάνω από τη θέση σου δεν σου ανήκουν

Ο χώρος πάνω από τη θέση σου σε μια πτήση δεν σου ανήκει για να τακτοποιείς όπως θέλεις εσύ τα πράγματα όλων των επιβατών. Έχε στο νου σου οι αποσκευές σου να είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές του εισιτηρίου σου και μην γεμίζεις τον χώρο με μικρά τσαντάκια που πρέπει να μπουν στον χώρο κάτω από τη θέση σου.

4. Τα ακουστικά είναι πολύ καλή ιδέα

Κανείς δεν θέλει να ακούσει τη συνομιλία σου στο FaceTime και δεν χρειάζεται να ακούσουμε και τις δύο πλευρές αυτής της συνομιλίας. Επιπλέον, η επιβίβαση σε αεροπλάνο δεν είναι η ώρα για αντίο. Είναι καιρός να συγκεντρωθείς στο να βρεις τη θέση σου και να στοιβάζεις τις τσάντες σου όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ώστε οι άνθρωποι πίσω σου να κάνουν το ίδιο πράγμα. Επιπλέον όσο διαρκεί η πτήση, κανείς δεν θέλει να ακούσει τις ταινίες, τα βιντεοπαιχνίδια ή το TikToks σoυ, γι' αυτό φέρε ακουστικά. Αυτό ισχύει και για παιδιά.

5. Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τη θέση σου προσπάθησε να το λύσεις πριν μπεις στο αεροπλάνο

Αν για παράδειγμα, δεν βρίσκεσαι κοντά με την οικογένειά σου σύμφωνα με τα εισιτήριά σας μην περιμένεις να ανέβεις στο αεροπλάνο καθώς οι αεροσυνοδοί δεν μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα για να βοηθήσουν Πήγαινε καλύτερα πριν την επιβίβαση στους αεροσυνοδούς εδάφους ή τους υπεύθυνους της αεροπορικής εταιρείας που έχουν πρόσβαση στα εισιτήρια για να σε βοηθήσουν.

6. Δεν χρειάζεται να αλλάξεις τη θέση σου για κάποιον

Έχεις το δικαίωμα να διατηρήσεις τη θέση σου απαντώντας ευγενικά αν κάποιος σε ρωτήσει αν μπορεί να αλλάξει τη δική του μαζί σου. Έχεις πληρώσει γι' αυτή τη θέση, οπότε επιλέγεις εσύ τι θα κάνεις.

7. Τράβα καζανάκι

Ναι καλά άκουσες. Σύμφωνα με την εξομολόγηση της αεροσυνοδού στους New York Times, αντιμετωπίζει αυτό το θέμα καθημερινά χωρίς να είναι δική της ευθύνη. Οπότε αν πας τουαλέτα ακόμα και για πρώτη φορά στο αεροπλάνο ψάξε να βρεις πού είναι το κουμπί για το καζανάκι, ώστε να μην δημιουργηθεί θέμα με τον επόμενο που σε ακολουθεί.

juan-domenech-gNm90WcaU9E-unsplash.jpg