Πώς τα σνακ και η κουβέρτα θα απογειώσουν το πικνίκ στην εξοχή

Πώς τα σνακ και η κουβέρτα θα απογειώσουν το πικνίκ στην εξοχή

Όλα τα tips για τις ανοιξιάτικες εξορμήσεις σου στην φύση.

Βρισκόμαστε κυριολεκτικά μια ανάσα πριν την Πρωτομαγιά και καθημερινά ο καιρός μας υπενθυμίζει πως το καλοκαίρι είναι προ των πυλών. Η θερμοκρασία ανεβαίνει αισθητά και οι ηλιόλουστες ημέρες αποτελούν ευκαιρία για βόλτες και πικνίκ στα καταπράσινα σημεία της πρωτεύουσας.

Οι πρωινές και απογευματινές ώρες ενδείκνυνται περισσότερο για να χαλαρώσεις και να κάνεις ένα μικρό lunch break στην εξοχή. Για να στεφθεί το πικνίκ σου με απόλυτη επιτυχία υπάρχουν μερικά έξυπνα και εύκολα tips που αξίζει να δοκιμάσεις.

4 μυστικά για το τέλειο πικνίκ απευθείας από το TikTok

1) Αν το μέρος που θα κάνεις πικνίκ έχει κάτω γρασίδι, τότε αρκεί να στρώσεις ένα τραπεζομάντιλο. Αν υπάρχει άμμος καλό θα ήταν να επιλέξεις μια ψάθα στην οποία θα προσθέσεις πετσέτα και από πάνω ένα τραπεζομάντιλο. Τα καλάθια πικνίκ είναι πολύ εντυπωσιακά ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη επιλογή. Επένδυσε σε μια ισοθερμική τσάντα (ή σε ένα φορητό ψυγείο) ώστε να μπορείς να διατηρήσεις τα τρόφιμά σου στην σωστή θερμοκρασία για περισσότερη ώρα.

2) Όσον αφορά τα σνακ η @cristinaviseu προτείνει να πάρεις μαζί σου οτιδήποτε μικρό και εύκολο στην μετακίνηση όπως σοκολάτες, φρέσκα φρούτα, ντόνατς, πατατάκια, τοστ κ.ά. Μην φτιάξεις βαριά φαγητά αλλά προτίμησε εύκολες συνταγές για finger food.

Μια καλή λύση αποθήκευσης είναι να τοποθετήσεις τα τρόφιμα μέσα σε βαζάκια αντί για τάπερ. Μη ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου ένα μαχαίρι, ένα δίσκο κοπής και χαρτοπετσέτες.

3) Αν δεν έχεις φορητό ψυγείο ο @veryuk έχει ένα εύκολο DIY hack για να διατηρήσεις κρύο το φαγητό σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να γεμίσεις ένα ταψί αλουμινίου με νερό και να το βάλεις στην κατάψυξη όλη τη νύχτα για να παγώσει. Στη συνέχεια τοποθέτησε το φαγητό που θέλεις να κρατήσεις κρύο πάνω από το ταψί και είσαι έτοιμη.

H Ελλάδα ανάμεσα στους 10 πιο δημοφιλείς προορισμούς του TikTok για τις γιορτές: Η πρωτιά ανήκει...

4) Το πικνίκ συνδέεται άμεσα με φαγητό και χαλάρωση. Για να το απολαύσεις στο έπακρο πάρε μαζί σου μαξιλάρια και κουβερτάκια.

Πηγή κεντρικής: pexels.com