Όχι μόνο στην Ιαπωνία - Πού θα δεις τα πιο όμορφα άνθη κερασιάς

Τζένη Ντεμιράι
Όχι μόνο στην Ιαπωνία - Πού θα δεις τα πιο όμορφα άνθη κερασιάς

Οι κερασιές στην Ιαπωνία -που ονομάζονται «sakura»- ανθίζουν μόνο για περίπου δύο εβδομάδες την άνοιξη -μεταξύ Απριλίου και Μαΐου- και οι άνθρωποι ταξιδεύουν από όλο τον κόσμο μόνο και μόνο για να τις δουν.

Δεν τελείωσαν τα άνθη κερασιάς την άνοιξη! Αν είσαι τυχερή, μπορείς να παρατηρήσεις τα λευκά-ροζ λουλούδια ακριβώς στον κήπο του σπιτιού σου, διαφορετικά είναι η ιδανική εποχή για να ταξιδέψεις σε μέρη όπου τέτοια λουλούδια χρωματίζουν τις πόλεις.

Στην Ιαπωνία, για παράδειγμα, αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος του πολιτισμού. Οι κερασιές εκεί -που ονομάζονται «sakura»- ανθίζουν μόνο για περίπου δύο εβδομάδες την άνοιξη -μεταξύ Απριλίου και Μαΐου- και οι άνθρωποι ταξιδεύουν από όλο τον κόσμο μόνο και μόνο για να τις δουν.

cherry-blossoms-8649838_1280.jpg

Κιότο, Ιαπωνία

Ανθίζουν: Μάρτιος-Απρίλιος

Τα μεγαλύτερα πάρτι στο Κιότο μπορείς να τα βρεις στο πάρκο Maruyama, όπου η κεντρική μεγάλη κερασιά φωτίζεται τη νύχτα. Εν τω μεταξύ, μια βόλτα στα μονοπάτια εκεί είναι εντελώς παραμυθένια, με εκατοντάδες παστέλ ροζ δέντρα να πλαισιώνουν το κανάλι.

Κοιλάδα Jerte, Ισπανία

Ανθίζουν: Μάρτιος-Απρίλιος

Τα φύλλα των ανθών της κερασιάς μετατρέπουν αυτή την κοιλάδα στην Ισπανία σε μια πανέμορφη χώρα λευκών λουλουδιών για δύο εβδομάδες. Με πάνω από ένα εκατομμύριο κερασιές, αυτό είναι ένα από τα καλύτερα μέρη στην Ευρώπη για να γιορτάσεις την ομορφιά της φύσης. Στην προκειμένη περίπτωση, των κερασιών, τις οποίες οι ντόπιοι γιορτάζουν κάθε χρόνο με φεστιβάλ και δραστηριότητες.

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Ανθίζουν: Μάρτιος-Απρίλιος

Με πρότυπο την περιοχή Shimonoseki της Ιαπωνίας, ο ιαπωνικός κήπος της Κωνσταντινούπολης είναι εναρμονισμένος με την παραδοσιακή χλωρίδα, συμπεριλαμβανομένων των γιγάντιων δέντρων sakura.

cherry-blossom-tree-1225186_1280.jpg

Παρίσι, Γαλλία

Ανθίζουν: Απρίλιος

Το Parc de Sceaux λίγο έξω από το Παρίσι, που σχεδιάστηκε από τον επικεφαλής κηπουρό του βασιλιά Λουδοβίκου ΙΔ', φιλοξενεί τον μεγαλύτερο αριθμό κερασιών στην περιοχή.

Στοκχόλμη, Σουηδία

Ανθίζει: τέλος Απριλίου

Για εκθαμβωτικά ροζ σύννεφα λουλουδιών στο κέντρο της Στοκχόλμης, επισκέψου το Kungsträdgården, όπου θα βρεις επίσης το ετήσιο φεστιβάλ ανθών κερασιάς στα τέλη Απριλίου. Μπορείς ακόμα να βρεις έναν συναρπαστικό αριθμό κερασιών στο κοντινό Hammarby Sjöstad.