5 tips για να ζήσεις τις διακοπές σου σαν local κι όχι σαν τουρίστας

Γεωργία Βλαχοπούλου
5 tips για να ζήσεις τις διακοπές σου σαν local κι όχι σαν τουρίστας

Aν στο επόμενο ταξίδι σου δεν θες να δεις τα mainstream αξιοθέατα αλλά θες να το «ζήσεις» σαν ντόπιος με αυτά τα tips θα τα καταφέρεις.

Τα ταξίδια είναι πολύ αναζωογονητικά και σίγουρα μάς γεμίζουν νέες εμπειρίες. Ωστόσο, αν κι εσύ πηγαίνοντας σε κάποιον προορισμό αισθάνεσαι πως μόλις σε βλέπουν κατευθείαν καταλαβαίνουν ότι είσαι τουρίστας ή νομίζεις πως πέρα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα και μέρη σε αυτόν τον συγκεκριμένο προορισμό υπάρχουν κι άλλα που θα μπορούσες να ανακαλύψεις αλλά για κάποιον λόγο δεν τα ξέρεις, σου προτείνουμε να δεις τα παρακάτω tips που θα σε βοηθήσουν να ζήσεις τις διακοπές σου σαν να είσαι local, δηλαδή ντόπιος.

Κάνε την έρευνά σου

Πριν πας σε κάποιον προορισμό κάνε μια έρευνα για να δεις ποια μέρη θα ήταν καλό να επισκεφτείς, όπως και ποια καφέ ή εστιατόρια αξίζουν να τα προτιμήσεις. Ωστόσο, μην μένεις μόνο στους ταξιδιωτικούς οδηγούς. Συμβουλεύσου τα social media παρακολουθώντας τα άτομα που μένουν στον προορισμό που θες να πας και τι επιλογές κάνουν. Έτσι, ίσως μπορέσεις να ανακαλύψεις και κάποια μέρη που γνωρίζουν κυρίως οι ντόπιοι και μπορεί να αξίζουν καλύτερα από τα υπόλοιπα πιο γνωστά.

Προτίμησε να μείνεις σε κάποιον τοπικό ξενώνα ή Airbnb

Όταν ψάχνεις για τη διαμονή σου προτίμησε αντί για κάποιο μεγάλο ξενοδοχείο ή γνωστή αλυσίδα ξενοδοχείων να μείνεις σε κάποιον τοπικό ξενώνα ή σε κάποιο Airbnb, έτσι ώστε να έχεις την ευκαιρία να δεις την τοπική εσωτερική διακόσμηση. Αν δεν γίνεται κάτι τέτοιο, φρόντισε να δεις την περιοχή που θα μείνεις επιλέγοντας μια πιο ιδιαίτερη γειτονιά κι όχι απαραίτητα το κέντρο της πόλης.

Χρησιμοποίησε τα τοπικά μέσα μεταφοράς

Όταν πας στον προορισμό που θα έχεις επιλέξει προσπάθησε να μετακινηθείς με τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή με κάποιο ποδήλατο έτσι ώστε να μπορέσεις να νιώσεις τον «παλμό» της πόλης.

Μην πέσεις στην παγίδα των τουριστικών αξιοθέατων

Ναι, φυσικά αν πας στο Παρίσι θα δεις τον Πύργο του Eiffel. Αυτό, όμως δεν είναι ένα σημείο που θα πήγαινε κάποιος ντόπιος. Σκέψου πού περνάς εσύ τον χρόνο σου όταν είσαι σπίτι σου και ψάξε να βρεις διάφορες τοπικές εκθέσεις, μαγαζάκια, φεστιβάλ ή τοπικές αγορές.

Φάε εκεί που τρώνε οι ντόπιοι

Ναι σίγουρα ένα εστιατόριο που για παράδειγμα στη Google ή σε κάποια εφαρμογή κριτικών έχει πολύ καλή βαθμολογία δεν σημαίνει πως κάτι «κρύβεται» από πίσω. Όμως συχνά, τέτοιου είδους μέρη μπορεί να έχουν σχεδιάσει το μενού τους με έναν πιο mainstream χαρακτήρα, έτσι ώστε να μπορέσουν άτομα από διαφορετικές χώρες που θα το επισκεφτούν να μείνουν ευχαριστημένα. Σου προτείνουμε, όμως να μιλήσεις με κάποιον μόνιμο κάτοικο ή να παρατηρήσεις ποιο μαγαζί επιλέγουν οι ντόπιοι γιατί εκεί σίγουρα θα γνωρίσεις νέες γεύσεις τρώγοντας σαν local.