4 ελληνικά νησιά στη δεκάδα με τους πιο φτηνούς προορισμούς της Ευρώπης –Πού να πας αν θες εξωτερικό

Τζένη Ντεμιράι
4 ελληνικά νησιά στη δεκάδα με τους πιο φτηνούς προορισμούς της Ευρώπης –Πού να πας αν θες εξωτερικό

Στην κορυφή της λίστας ως τα πιο φτηνά νησιά της Ευρώπης βρέθηκε το νησί της Καλύμνου.

Μια μελέτη του Which? ανέλυσε πάνω από 4.500 πακέτα διακοπών σε 70 περιοχές σε 15 ευρωπαϊκές χώρες - από παρόχους όπως η Jet2holidays και η Tui - για να βρει τις καλύτερες προσφορές στη high season του φετινού καλοκαιριού.

Η Ελλάδα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη λίστα, αφού 4 ελληνικά νησιά είναι ανάμεσα στους φτηνότερους προορισμούς της Ευρώπης.

Όχι μόνο στην Ιαπωνία - Πού θα δεις τα πιο όμορφα άνθη κερασιάς

greece-2824683_1280.jpg

Στην κορυφή της Ευρώπης η Κάλυμνος

Στην κορυφή της λίστας βρέθηκε το νησί της Καλύμνου, με μια εβδομάδα διαμονής να κοστίζει κατά μέσο όρο 983 ευρώ ανά άτομο (συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων και των μεταφορών). Οι επισκέπτες από το εξωτερικό συνήθως πετούν στην Κω, πριν μεταβούν σε αυτό το νησί με τους απομονωμένους όρμους, τις σμαραγδένιες θάλασσες, τις απόκρημνες ακτές και τις γοητευτικές πόλεις.

Στη δεύτερη θέση πίσω από την Κάλυμνο βρίσκονται η Θάσος, με 1.000 ευρώ ανά άτομο, και η Λευκάδα, με 1.085 ευρώ ανά άτομο.

beautiful-landscape-1927327_1280.jpg

Η Costa Brava, μια ακτογραμμή βόρεια της Βαρκελώνης, κατέλαβε την τέταρτη θέση, με τις μέσες τιμές να ανέρχονται στα 1.105 ευρώ ανά άτομο. Στην πέμπτη θέση βρέθηκε η βενετσιάνικη Ριβιέρα της Ιταλίας - συγκεκριμένα το Lido di Jesolo -με 1.120 ευρώ, ενώ η ακτή Αμάλφι ήρθε στην έκτη θέση, με μέσο κόστος 1.134 ευρώ ανά άτομο.

Το Which? ανέλυσε επίσης τους φθηνότερους προορισμούς για διακοπές all-inclusive, με την Τενερίφη να έχει τις πιο προσιτές τιμές, με μέσο όρο 1.273 ευρώ ανά άτομο για επτά διανυκτερεύσεις. Η Costa Blanca, η Fuerteventura, το Bourgas στη Βουλγαρία και το Dalamanτης Τουρκίας συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα των πιο προσιτών προορισμών all-inclusive, με μέσες τιμές μεταξύ 1.103 και 1.125 λίρες ανά άτομο για επτά διανυκτερεύσεις.

greece-6773682_1280.jpg

Ο Rory Boland, συντάκτης του Which? Travel, αναφέρει πως «Τα ταξίδια κατά τις καλοκαιρινές διακοπές είναι ακριβά και η ζήτηση είναι και φέτος υψηλή - αλλά η τελευταία μας ανάλυση τιμών δείχνει ότι με το να είστε ευέλικτοι στον προορισμό σας, μπορείτε ενδεχομένως να εξοικονομήσετε χρήματα».

cat-3439500_1280.jpg

Ποιοι είναι οι πιο φτηνοί προορισμοί της Ευρώπης για το 2024;

  1. Κάλυμνος, Ελλάδα
  2. Θάσος, Ελλάδα
  3. Λευκάδα, Ελλάδα
  4. Costa Brava, Ισπανία
  5. Venetian Riviera, Ιταλία
  6. Amalfi Coast, Ιταλία
  7. Σκόπελος, Ελλάδα
  8. Costa de la Luz, Ισπανία
  9. Campania, Ιταλία
  10. Μάλτα

Πηγή κεντρικής εικόνας: Pixabay