4 φράσεις που χρησιμοποιούν οι γυναίκες και τι πραγματικά εννοούν

4 φράσεις που χρησιμοποιούν οι γυναίκες και τι πραγματικά εννοούν

Τι πραγματικά σημαίνει τελικά το «Εντάξει», το «Τίποτα» και το «Πρέπει να μιλήσουμε»;

Οι άνδρες τείνουν να μιλούν για τις ανάγκες τους και οι γυναίκες για τα συναισθήματά τους. Αυτό είναι δεδομένο για το YourTango και η αλήθεια είναι πως δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε. Γιατί πράγματι κάποιες καταστάσεις είναι αλήθεια ότι τις αντιλαμβανόμαστε με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Ταυτόχρονα, χρησιμοποιούμε και διαφορετικό τρόπο για να εκφράσουμε τα συναισθήματα, τους φόβους και τις αδυναμίες μας.

Έχοντας ως δεδομένα αυτά τα στοιχεία, σε αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε σε 4 φράσεις που χρησιμοποιούν οι γυναίκες και τι πραγματικά εννοούν με αυτές.

1.«Εντάξει»

Αυτή είναι η λέξη που χρησιμοποιούν οι γυναίκες στο τέλος κάθε διαφωνίας, όταν νιώθουν ότι έχουν δίκιο, αλλά δεν αντέχουν να σας ακούνε να διαφωνείτε άλλο. Οι άνδρες γενικά πιστεύουν ότι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να το βουλώσουν (και έχουν δίκιο).

zevgari.jpg

Πηγή: Pexels

2.«Τίποτα»

Αυτή είναι συνήθως η απάντηση όταν ρωτάει κάποιος: «Τι έχεις;». Αλλά η λέξη «τίποτα» σημαίνει σχεδόν πάντα «κάτι» και οι άνδρες καταλαβαίνουν ότι κάτι συμβαίνει αμέσως μόλις την ακούσουν. Το «τίποτα» σηματοδοτεί μια διαφωνία που θα διαρκέσει «πέντε λεπτά» και θα τελειώσει με τη λέξη «ωραία».

3.«Πρέπει να μιλήσουμε» και «Σκεφτόμουν...»

Αυτό σημαίνει: «Πρέπει να ακούσεις ήσυχα ενώ σου λέω όλους τους τρόπους με τους οποίους τα έχεις κάνει θάλασσα».

4.«Αυτός ο τύπος εκεί πέρα μου την έπεσε»

Ή αλλιώς: «Δώσε προσοχή σε μένα και μη με θεωρείς δεδομένη, γιατί εκείνος ο άντρας εκεί πέρα θα πάρει ευχαρίστως τη θέση σου». Όταν νιώθουν ανασφάλεια, οι γυναίκες αρέσκονται να υπενθυμίζουν στους άνδρες την αξία τους, επισημαίνοντας τι σημαίνουν για τους άλλους.