Smells Like Teen Spirit

Διονυσία Καλαποθαράκου
Smells Like Teen Spirit

Η βαφτιστήρα μου τελειώνει την Τρίτη Γυμνασίου στις 9 Ιουνίου και ο δικός μου Γολγοθάς για την αναζήτηση του τέλειου δώρου για εκείνη, μόλις ξεκινά.

3079065523 1 17 jXwVrw4T

Η εφηβεία είναι δύσκολη ηλικία και δεν το λέω βασιζόμενη σε κάποια Φροϋδική μελέτη ή κάποια πρόσφατη επιστημονική έρευνα, το λέω με βάση τις μνήμες από την εποχή που εγώ ήμουν 15 χρόνων και δεν μου άρεσε τίποτα, δεν με ικανοποιούσε τίποτα και φυσικά απέρριπτα ό,τι μου πρότειναν. Από το ποια σχολή να προτιμήσω, μέχρι ποια μπλούζα να φορέσω.

Γι’ αυτό, όπως λέει και θυμόσοφος λαός, «ό,τι κοροϊδεύεις το λούζεσαι» και έφτασα τώρα σχεδόν 20 χρόνια μετά, να πρέπει να «ξαναμπώ στα παπούτσια» του αντισυμβατικού 15χρονου εαυτού μου και να διαλέξω δώρο για την βαφτιστήρα μου η οποία βρίσκεται ακριβώς στην ίδια ηλικία και τελειώνει σε λίγες μέρες το Γυμνάσιο (στις 9 Ιουνίου για την ακρίβεια) βάζοντας πλώρη για το Λύκειο και φτάνοντας ένα βήμα πιο κοντά στην ενήλικη ζωή της.

gossip girl
HS17 SPS PARADISE 02 RGB
56
HS17 SPS PARADISE 07 RGB


Δεν πρέπει, λοιπόν, να της πάρω κάτι που θα είναι παιδικό, αλλά ούτε και «μεγαλίστικο», κάτι funky αλλά και πολύτιμο που θα της θυμίζει πάντα αυτή την μοναδική μέρα της αποφοίτησής της. Όσο δύσκολη είναι η εύρεση αυτού του ξεχωριστού δώρου, τόσο εύκολη είναι η επιλογή του είδους και του brand για εμένα.

Τα κοσμήματα PANDORA ήταν «μονόδρομος» για εμένα και, όπως κατάλαβα από την αντίδραση της Μαρίνας όταν άνοιξε το δώρο μου, η επιλογή μου με δικαίωσε. Περιηγήθηκα σε δερμάτινα βραχιόλια με πολύχρωμα σύμβολα, σε μικρά σκουλαρίκια σε σχήμα λουλουδιού ή αστερία, σε floating pendants που «έκρυβαν» μέσα τους στοιχεία του βυθού και πολύτιμα στοιχεία από θάλασσα και καλοκαίρι (από τα δύο πράγματα που λατρεύει κάθε έφηβη δηλαδή και μαζί τους και η Μαρίνα μου).

Ξετρελάθηκα με τα λεπτά, κομψά δαχτυλίδια σε ροζ, μπλε, τυρκουάζ, γαλάζιες και μοβ αποχρώσεις με χειροποίητες λεπτομέρειες, κυβική ζιρκόνια και σμάλτο! Λάτρεψα τα σύμβολα με εικόνες από ανανάδες, κοκτέιλ και γυαλιά ηλίου, αλλά και αυτά στα πορτοκαλί χρώματα του ηλιοβασιλέματος με πρωταγωνιστή τους φοίνικες.

Gossip Girl
792118ENMX styled RGB

Η Μαρίνα μπορεί να μην είναι το τυπικό California Girl, όπως πάντα ηλιοκαμένη Blake Lively πρωταγωνίστρια της εμβληματική πλέον εφηβικής σειράς «Gossip Girl». Μπορεί να «φέρνει» περισσότερο στην συμπρωταγωνίστριά της, Leighton Meester, και να είναι μελαχρινή με γήινη ομορφιά και μεσογειακά χαρακτηριστικά, αλλά τα φωτεινά χρώματα της νέας συλλογής καλοκαιρινών κοσμημάτων PANDORA, της ταίριαζαν το ίδιο όπως θα πήγαιναν και σε ένα αυθεντικό «Cali Baby».

Είμαι σίγουρη πως θα ξεχάσει αμέσως τα επιφωνήματα χαράς και τις δηλώσεις της περί «καλύτερης νονάς του κόσμου» μόλις της κάνω την επόμενη παρατήρηση για τους βαθμούς της ή το νέο χρώμα των μαλλιών της, αλλά το δερμάτινο βραχιολάκι στο χέρι της με τα σύμβολα με τους φοίνικες και τους ανανάδες, θα της θυμίζει πάντα αυτό το καλοκαίρι που τελείωσε το Γυμνάσιο και εύχομαι να φέρνει στο μυαλό της μόνο τις χαρές και την «λαμπερή» πλευρά του να είσαι έφηβη!

Info: www.pandorashop.gr
www.pandora.net
www.facebook.com/PandoraGreece