Γιατί ο Alexander Rybak μας έκανε να αγαπήσουμε ξανά τα παραμύθια

Ερμιόνη Σαρρή
Γιατί ο Alexander Rybak μας έκανε να αγαπήσουμε ξανά τα παραμύθια

Cheers to… fairytales

«I'm in love with a fairytale. Even though it hurts, Cause I don't care if I lose my mind, I'm already cursed», τραγούδησε ο Αlexander Rybak το 2009 και καθόλου δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός πως είναι ένα από τα τρία τραγούδια με τις περισσότερες ψήφους στο θεσμό της Eurovision. Όλες μας έχουμε ζήσει ένα «Fairytale» όπως αυτό.

Όλες μας έχουμε βιώσει τον έρωτα και από τις δύο του πλευρές και αυτός είναι και ο λόγος που ο Alexander μάς θύμισε ξανά πώς είναι τα παραμύθια. Αυτού του τύπου οι ιστορίες έχουν πάντα έναν καλό και έναν κακό. Πάρε παράδειγμα τη «Σταχτοπούτα» ή την «Ωραία Κοιμωμένη». Έτσι είναι και ο έρωτας. Έχεις τις καλές του στιγμές αλλά και τις κακές του. Με τον ίδιο άνθρωπο που μπορεί να τσακώνεσαι, με τον ίδιο άνθρωπο μπορεί να νιώθεις πιο ευτυχισμένη από ποτέ μέσα σε λίγες ώρες. Ίσως γνωρίζεις πως υπάρχουν και καταστάσεις που σε πονάνε αλλά υπάρχουν και αυτές που σε κάνουν να χάνεις το μυαλό σου από έρωτα και χαρά. Ποιες είναι, όμως, αυτές που επικρατούν στη μνήμη σου;

«She's a fairytale» και το «she» μπορείς να το αντικαταστήσεις εσύ με όποιο όνομα θες. Κλείνεις τα μάτια και κάπου εκεί στο πίσω μέρος τους μυαλού σου υπάρχει ένα πολύ καλά κρυμμένο όνομα. Θες η πρώτη σου αγάπη; Θες ο φοιτητικός σου έρωτας; Το μόνο σίγουρο είναι πως το παραμύθι αυτό δεν είχε το τέλος που εσύ ονειρευόσουν. Υπήρξε πάθος, υπήρξαν τσακωμοί, υπήρξαν όνειρα μα δεν υπήρξε συνέχεια για εσάς τους δύο. Τον κοίταζες και ζούσες το δικό σου παραμύθι. Το φιλί του σου έδινε ξανά ζωή μα ξέρεις κάτι… τα παραμύθια δεν έχουν πάντα happy end.

Αξίζει φίλ(η) μου να υπάρχεις για ένα όνειρο, κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει. Κάπως έτσι σε καλώ ξανά να πατήσεις το play στο fairytale του Alexader Rybak και να μη διστάσεις να ξαναζήσεις ένα τέτοιο παραμύθι. Cheers to… fairytales!