Η «τέχνη» του να νιώθεις fresh ενώ όλη μέρα τρέχεις

Η «τέχνη» του να νιώθεις fresh ενώ όλη μέρα τρέχεις

Αρώματα, body mist, μαντηλάκια και κάθε λογής μπουκαλάκια που υπόσχονται να κάνουν λίγο πιο ευωδιαστή την καθημερινότητά μου, κατέχουν συνήθως μία περίοπτη θέση στις τσάντες και τα backpacks που με συντροφεύουν κάθε μέρα από και προς το γραφείο ή στις εβδομαδιαίες μου υποχρεώσεις.

Βλέπεις, περνάω πάνω από μία ώρα την ημέρα στο αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις μου και αναλόγως τις υποχρεώσεις μου, άλλες δυο ώρες στους δρόμους της Αθήνας ή το γυμναστήριο. Αυτό σημαίνει πως ανεξαρτήτως εποχής, η ανάγκη μου να μπορώ να αισθάνομαι καθαρή, δροσερή και να μυρίζω όμορφα είναι πραγματική.

Αν είσαι γυναίκα της πόλης, σίγουρα μπορείς να με καταλάβεις και πιθανότατα έχεις έρθει και εσύ στην ομολογουμένως άβολη θέση του να νιώθεις ότι κάθε ίχνος φρεσκάδας έχει χαθεί από το κορμί σου. Επειδή, λοιπόν, το να νιώθεις άνεση και φρεσκάδα όλη μέρα δεν είναι ένα είδος μοντέρνας πολυτέλειας, αλλά μία ουσιαστική ανάγκη κάθε σύγχρονης γυναίκας η οποία όλη μέρα τρέχει -κυριολεκτικά και μεταφορικά- να προλάβει τα πάντα, ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις την «τέχνη» του να νιώθεις άνετη και fresh από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Ελπίζω τα freshness tips που ακολουθώ και μοιράζομαι μαζί σου στη λίστα που ακολουθεί, να κάνουν τη διαφορά και να φέρουν έναν «αέρα» φρεσκάδας και στη δική σου καθημερινότητα.

Όταν η ημέρα ξεκινά με ένα κρύο ντους

Απλή αλλά βασική συμβουλή η οποία με βοηθά να ξεκινάω την ημέρα μου με ένα αίσθημα φρεσκάδας και να τη διατηρώ για αρκετές ώρες. Όσο και αν βαριέμαι ή κρυώνω να βγαίνω από τις πιτζάμες μου και να μπαίνω στο ντους το πρωί, η εν λόγω κίνηση με κάνει να μυρίζω και να αισθάνομαι φρέσκια και αναζωογονημένη σχεδόν όλη την ημέρα. Το στοιχείο που κάνει τη διαφορά στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι ότι δεν κάνω ντους με ζεστό νερό διότι αφυδατώνει την επιδερμίδα. Αντιθέτως, προτιμώ το κρύο νερό μιας και συσφίγγει το δέρμα και «κλείνει» τους πόρους, αποτρέποντας έτσι την απόφραξή τους από ρύπους, βρομιές και το σμήγμα που εκκρίνει η επιδερμίδα.

fresh mesa 1

Η επιλογή των κατάλληλων συστατικών

Βέβαια, ένα στοιχείο το οποίο είναι ακόμη πιο σημαντικό από τη θερμοκρασία του νερού σε ό,τι αφορά στο ντους, σχετίζεται με το προϊόν που χρησιμοποιώ για την καθαριότητα της επιδερμίδας μου. Βλέπεις, εκείνο που έχω αντιληφθεί είναι το ότι όσο πιο φυσικά αρώματα και εκχυλίσματα περιέχουν τα αφρόλουτρα που επιλέγω, τόσο καλύτερο είναι το αποτέλεσμα για την επιδερμίδα και τη φρεσκάδα σου. Αν αποζητάς, λοιπόν, φρεσκάδα all day, τότε η συμβουλή μου είναι να προτιμήσεις ένα αφρόλουτρο με φυσικό εκχύλισμα καρύδας. Μεταξύ άλλων, απομακρύνει το σμήγμα από το δέρμα και το τονώνει, ενώ ταυτόχρονα ξυπνά τις αισθήσεις και αφήνει στην επιδερμίδα μία πραγματικά απολαυστική αίσθηση αναζωογόνησης. Πίστεψέ με, ένα πρωινό ντους με Fa FOAM BATH Coconut Water αρκεί για να αισθανθείς την επιδερμίδα σου ολόφρεσκια και καθαρή σε βάθος.

fresh mesa 2

Προσοχή στην ενυδατική

Αν μέχρι σήμερα πίστευες ότι το να εφαρμόζεις μία γενναία ποσότητα από την ενυδατική σου κρέμα προτού φύγεις από το σπίτι, θα σου χάριζε την αίσθηση και το άρωμα φρεσκάδας που χρειαζόσουν, ενδεχομένως θα χρειαστεί να αναθεωρήσεις. Είναι σημαντικό όταν βγαίνεις από το ντους να μην το παρακάνεις με την ενυδατική σου, ειδικότερα αν είναι ιδιαίτερα «πλούσια». Διότι μία «πλούσια» κρέμα μπορεί να φράξει τους πόρους σου και να σε κάνει να ιδρώσεις πιο εύκολα. Αυτός είναι ο λόγος που πλέον αφήνω την ενυδατική μου κρέμα για το βράδυ. Για την ακρίβεια, φροντίζω να την εφαρμόζω αμέσως μόλις βγαίνω από το βραδινό μου ντους, ώστε να «κλειδώνω» την υγρασία στην επιδερμίδα μου και να της χαρίζω μία πιο έντονη αίσθηση απαλότητας.

fresh mesa 3

Το κατάλληλο αποσμητικό στην τσάντα

Από τη λίστα με τα freshness tips μου δεν θα μπορούσε φυσικά να απουσιάζει το αποσμητικό. Το φοράω έπειτα από το πρωινό ντους και στη συνέχεια, το τοποθετώ στην τσάντα μου για να το έχω πάντα μαζί μου. Το θέμα είναι πως όσο όμορφα και αν μυρίζουν, δεν μπορούν να προσφέρουν όλα τα αποσμητικά την απαραίτητη φρεσκάδα. Το στοιχείο-«κλειδί» στη συγκεκριμένη περίπτωση, δηλαδή τα χαρακτηριστικά που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην καθημερινότητά μιας γυναίκας η οποία τρέχει ολημερίς, είναι το να «εξοπλιστεί» με ένα αποσμητικό που διαθέτει αντιβακτηριδιακή δράση και μπορεί να της προσφέρει 48ωρη προστασία από την εφίδρωση και την κακοσμία. Για όλους τους παραπάνω λόγους, το Fa Deodorant Spray Sporty Fit έχει πλέον πάντα μία θέση στην τσάντα ή το backpack μου.

fresh mesa 4

Τα ρούχα που μυρίζουν φρεσκάδα

Μία ακόμη καθημερινή επιλογή η οποία πράγματι με βοηθά να αισθάνομαι έστω και λίγο πιο φρέσκια κατά τη διάρκεια της ημέρας σχετίζεται με τα ρούχα που επιλέγω. Πιο αναλυτικά, κάθε πρωί έπειτα από το πρωινό μου ντους, φροντίζω να φοράω καθαρά outfits τα οποία μυρίζουν φρεσκάδα. Το τι απορρυπαντικό ή μαλακτικό ρούχων θα χρησιμοποιήσεις, εξαρτάται από εσένα. Το σημαντικό είναι να προτιμήσεις αρώματα που αποπνέουν την αίσθηση της φρεσκάδας.

fresh mesa 5

Μαντηλάκια για όλο το σώμα

Τέλος, ένα πακέτο με υγρά, αντηβακτηριακά μαντηλάκια αποτελεί μία απαραίτητη προσθήκη σε κάθε γυναικεία τσάντα την περίοδο που διανύουμε. Στην περίπτωση απλώς που εκτός από την ασφάλεια, θέλεις να μεριμνήσεις και για την ολοήμερη φρεσκάδα σου, δοκίμασε να έχεις μαζί σου υγρά μαντηλάκια που μπορείς να χρησιμοποιείς σε όλο το σώμα, δηλαδή μαντηλάκια που μυρίζουν όμορφα και με τα οποία μπορείς να καθαρίζεις τα χέρια, το πρόσωπο και φυσικά, την ευαίσθητη περιοχή. Θα αποδειχθούν πολύτιμα στην περίπτωση που περνάς πολλές ώρες εκτός σπιτιού σε ημερήσια βάση.

fresh mesa 6

Αυτά είναι τα δικά μου freshness tips, οι συμβουλές που με κάνουν να αισθάνομαι φρεσκάδα μέσα στο χάος της πόλης, ακόμη και όταν όλη μέρα τρέχω. Από το πρωινό ντους στο κατάλληλο αποσμητικό στην τσάντα μου και από τα must μαντηλάκια στα ρούχα που μυρίζουν φρεσκάδα. Ό,τι και αν περιλαμβάνει το καθημερινό σου πρόγραμμα, λοιπόν, σίγουρα μπορείς να αισθάνεσαι λίγο πιο άνετη και fresh στην πόλη, αρκεί να κάνεις τις απαραίτητες αλλαγές στη ρουτίνα σου και φυσικά, να εξοπλιστείς καταλλήλως.