Πέντε συνήθειες για να κάνεις την καθημερινότητά σου πιο fascinating

Πέντε συνήθειες για να κάνεις την καθημερινότητά σου πιο fascinating

Για τις περισσότερες από εμάς, ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας που σηματοδοτεί το τέλος μίας εποχής και την αρχή μίας νέας. Καθώς αφήνουμε πίσω μας ένα παράξενο και πολύ διαφορετικό καλοκαίρι, αρχίζουμε να βρίσκουμε σταδιακά τον ρυθμό μας μέσα στην καθημερινότητα, να κάνουμε σχέδια και να θέτουμε τους στόχους μας για τους ερχόμενους μήνες. Το διάστημα των διακοπών που πέρασε ανεπιστρεπτί, υπήρξε μια αναζωογονητική ανάπαυλα, η οποία μας έδωσε τον χώρο και τον χρόνο που χρειαζόμασταν για να χαλαρώσουμε, να «μηδενίσουμε» το κοντέρ, να γυρίσουμε σελίδα και να μπούμε με μεγαλύτερη διάθεση, φόρα και ενέργεια στη νέα σεζόν.

Με άλλα λόγια, πλέον κανένας και τίποτα δεν μας σταματά από το να ζήσουμε τη ζωή που ονειρευόμαστε, διαμορφώνοντας σταδιακά μία νέα, πολύ πιο fascinating καθημερινότητα, η οποία ανταποκρίνεται απόλυτα στις επιθυμίες και τις ανάγκες μας. Όχι, δεν χρειάζεται να πάρουμε κάποια ριψοκίνδυνη απόφαση ή να πραγματοποιήσουμε μία τεράστια αλλαγή που θα μας προκαλέσει ανασφάλεια. Αρκεί να τολμήσουμε μικρές βελτιώσεις στη ρουτίνα μας και επιλογές που θα κάνουν την κάθε στιγμή ακόμη πιο συναρπαστική. Μέσα από αυτές τις μετατροπές, θα οδηγηθούμε σε νέες εμπειρίες, οι οποίες θα «ξεκλειδώσουν» πτυχές του εαυτού μας που ούτε εμείς οι ίδιες γνωρίζαμε πως υπήρχαν.

Ομολογουμένως, όλα τα παραπάνω μοιάζουν κάπως μεγαλεπήβολα. Ωστόσο, δεν υπάρχει αμφιβολία πως περνώντας αποφασιστικά από τη θεωρία στην πράξη, ακολουθώντας τις συμβουλές που έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω και επενδύοντας στα κατάλληλα fascinating προϊόντα περιποίησης, το φετινό φθινόπωρο και ο χειμώνας που θα ακολουθήσει, θα μας βρουν ανανεωμένες.

FASCINATING MESA 1

Δεν ξεχνάμε πως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός

Ο σοφός λαός λέει πως «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται» και ακριβώς για αυτό, είναι σημαντικό να εστιάσουμε ακόμη περισσότερο στη ρουτίνα που διαδέχεται το πρωινό ξύπνημα. Τα πρώτα λεπτά μίας καινούριας ημέρας μπορεί να είναι καθοριστικά για τον τρόπο που αυτή θα εξελιχθεί, συνεπώς καλό θα ήταν να ακολουθούμε στο εξής μία «ιεροτελεστία» που θα δίνει ώθηση στη διάθεσή μας και θα μας κάνει να νιώθουμε ακόμη πιο όμορφα με τον εαυτό μας. Αντί, λοιπόν, να πατάμε επίμονα snooze στο ξυπνητήρι, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να σηκωθούμε λίγα λεπτά νωρίτερα, να πατήσουμε «play» σε μία ξεσηκωτική playlist και να απολαύσουμε ένα αναζωογονητικό ντους, προσθέτοντας στο ράφι του μπάνιου μας το κρεμώδες Fa Foam Mystic Moments με σαγηνευτικό άρωμα Passion Flower! O «πλούσιος» και κρεμώδης αφρός που δημιουργεί, περιποιείται βαθιά την επιδερμίδα, καταπολεμώντας την ξηρότητα και χαρίζοντάς της μία απαλή αίσθηση ενυδάτωσης με μεγάλη διάρκεια.

FASCINATING MESA 2

Επενδύουμε τον χρόνο μας σε σύντομες δραστηριότητες

Κατά τη διάρκεια της ημέρας υπάρχουν μερικά χρονικά κενά τα οποία μπορούμε να εκμεταλλευτούμε για να εμπλουτίσουμε την καθημερινότητα με σύντομες δραστηριότητες που μας ξεκουράζουν και μας αποφορτίζουν από την ένταση. Για παράδειγμα, όσες χρησιμοποιούμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για να φτάσουμε στο γραφείο, μπορούμε τα επωφεληθούμε από τον χρόνο που περνάμε στο λεωφορείο, το βαγόνι του ηλεκτρικού ή του μετρό, για να διαβάσουμε λίγες σελίδες από το αγαπημένο μας βιβλίο, να καταγράψουμε μερικές σκέψεις σε ένα προσωπικό ημερολόγιο, να ακούσουμε ένα από τα αμέτρητα podcasts που υπάρχουν διαθέσιμα στο διαδίκτυο ή ακόμη και να σκιτσάρουμε. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα περνάμε πιο ευχάριστα τον χρόνο μας, αλλά θα ανακαλύψουμε και έναν δημιουργικό τρόπο για να εκφραστούμε.

FASCINATING MESA 3

Διευρύνουμε τα όριά μας μέσα από fascinating hobbies

Για εμάς που έχουμε δοκιμάσει πολλά και διαφορετικά είδη γυμναστικής, είναι δύσκολο να βρούμε κάποιο που θα μας κινήσει το ενδιαφέρον και θα μας ξεκουνήσει από τον καναπέ. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά hobbies που συνδυάζουν τη διασκέδαση με την περιπέτεια και την άσκηση, τα οποία μπορούν να γίνουν η ιδανική αφορμή για να τεστάρουμε τα όριά μας σε συνθήκες που δεν είχαμε φανταστεί ποτέ πριν. Ένα από αυτά είναι η πεζοπορία, η οποία μας δίνει τη δυνατότητα να εξερευνήσουμε απάτητα μονοπάτια και να γνωρίσουμε νέους ανθρώπους, αρκεί να συμμετέχουμε σε έναν από τους δεκάδες περιπάτους που διοργανώνονται από διάφορες ομάδες κάθε Σαββατοκύριακο. Επιπλέον, εάν έχουμε βαρεθεί τη ρουτίνα του απογευματινού τρεξίματος και θέλουμε να κάνουμε ακόμη πιο διασκεδαστικές τις βόλτες μας στην πόλη, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να αντικαταστήσουμε τα sneakers μας με ένα οικονομικό ζευγάρι roller skates και να αναζητήσουμε τις ομάδες που πραγματοποιούν διαδρομές μεγάλων αποστάσεων.

FASCINATING MESA 4

Extra tip: Όποιο και αν είναι το hobby που αποφασίσουμε να τολμήσουμε, καλό θα ήταν να έχουμε στο backpack μας το Fa Deodorant Spray Pink Passion, το αποσμητικό με active ingredient complex που μας χαρίζει 48ωρη προστασία με μεγάλη διάρκεια κατά των βακτηρίων που προκαλούν κακοσμία και ένα μοναδικό άρωμα που θα «πλημμυρίσει» την κάθε μας στιγμή… ροζ τριαντάφυλλα!

Ανακαλύπτουμε πρωτότυπους τρόπους διασκέδασης

Όσο και αν απολαμβάνουμε τις after work συναντήσεις με τις φίλες μας στα αγαπημένα μας στέκια, υπάρχουν φορές που θέλουμε κάτι διαφορετικό, μία νέα εμπειρία που θα μας βοηθήσει να ξεφύγουμε λίγο από τα συνηθισμένα και να ανακαλύψουμε νέους, πρωτότυπους τρόπους διασκέδασης. Αντί, λοιπόν, να δώσουμε ραντεβού στο γνωστό μέρος τη γνωστή ώρα, μπορούμε να αναζητήσουμε workshops, εκθέσεις και εκδηλώσεις που «παίζουν» στην πόλη, να τις προτείνουμε στην υπόλοιπη παρέα και όλες μαζί, να αποφασίσουμε ποια είναι εκείνη που μας ενδιαφέρει περισσότερο. Ποιος ξέρει, ίσως μία από αυτές τις συναντήσεις γίνει η αφορμή να έρθει στην επιφάνεια ένα κρυφό ταλέντο ή ενδιαφέρον που μέχρι χθες δεν ξέραμε πως είχαμε.

FASCINATING MESA 5

Κλείνουμε την ημέρα μας με θετικό τρόπο

Εξίσου σημαντική -με την εκκίνηση της ημέρας μας- είναι και η λήξη της. Ακριβώς για αυτό, πριν πέσουμε στο κρεβάτι είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε το ανάλογο περιβάλλον και να ακολουθήσουμε μία «ιεροτελεστία» που θα μας προετοιμάσει καλύτερα για τον ύπνο. Μπορούμε να κάνουμε μία σύντομη ανασκόπηση, καταγράφοντας στο ημερολόγιό μας τα «highlights» της ημέρας που μας έκαναν να νιώσουμε όμορφα ή δημιουργώντας μία λίστα με τα πράγματα που θέλουμε να κάνουμε την αμέσως επόμενη. Σε κάθε περίπτωση, ένα ζεστό ρόφημα ή ένα ολιγόλεπτο meditation, θα μας βοηθήσουν να αποβάλουμε το στρες, να χαλαρώσουμε και να μπούμε στο mood για… όνειρα γλυκά!

FASCINATING MESA 6

Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι παράλογο να έχουμε από τον εαυτό μας την απαίτηση, να αλλάξει συνήθειες από τη μία ημέρα στην άλλη. Οι ουσιαστικές και μακροπρόθεσμες αλλαγές χρειάζονται χρόνο και υπομονή. Όσο δεν χάνουμε την αυτοπεποίθηση και τη θετική μας ενέργεια, θα κάνουμε κάθε μέρα ένα μικρό αλλά σημαντικό βήμα για μία πιο fascinating καθημερινότητα!