Τι είναι το «οικολογικό fitness lifestyle» και γιατί σε αφορά

Ιωάννα Λαουμτζή
Τι είναι το «οικολογικό fitness lifestyle» και γιατί σε αφορά

Οικολογική συνείδηση είναι η υιοθέτηση φιλικής στάσης απέναντι στο περιβάλλον,  μιας και πολλές φορές μπορεί να το βλάπτουμε χωρίς αυτό να είναι εν γνώση μας.

Η οικολογική συνείδηση χτίζεται αλλάζοντας μερικές καθημερινές μας συνήθειες. Μια από αυτές είναι και ο τρόπος που ασκούμαστε. Ναι ξέρω ότι ίσως σου φαίνεται κάπως περίεργο αλλά ο τρόπος που προπονείσαι μπορεί να συμβάλλει σημαντικά!

Το οικολογικό Fitness lifestyle αναφέρεται σε ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής βασισμένο σε περιβαλλοντικές βιώσιμες πρακτικές. Συγκεκριμένα ένα οικολογικό workout μπορεί να περιλαμβάνει προιόντα και εξοπλισμό φιλικά προς το περιβάλλον, μείωση των απορριμμάτων, εξοικονόμηση ενέργειας και νερού, καθώς και συμμετοχή σε υπαίθριες δραστηριότητες με σκοπό να προάγουν τη σωματική δραστηριότητα αλλά και τη σύνδεση με τη φύση. Στόχος η προώθηση ενός πιο υγιεινού και ενεργητικού τρόπου ζωής με όσο το δυνατόν λιγότερο αρνητικό αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Προπόνηση το Σαββατοκύριακο VS Προπόνηση κατά τη διάρκεια της εβδομάδας: Τα υπέρ και τα κατά

Tips για ένα πιο οικολογικoύ τύπου workout.

Εάν θέλεις να προστατεύεις το περιβάλλον ενώ ταυτόχρονα να ακολουθείς ένα υγιεινό τρόπο ζωής, μπορείς να μετατρέψεις τη ρουτίνα των προπονήσεων σου σε οικολογική. Πως;

image00001.jpeg

Επίλεξε να πηγαίνεις σε γυμναστήρια φιλικά προς το περιβάλλον: Το να εγκαταλείψεις εντελώς το χώρο του γυμναστηρίου και να ασκείσαι μόνο στη φύση, είναι δύσκολο όταν μάλιστα ζεις σε μεγάλη πόλη. Βρες λοιπόν ένα γυμναστήριο που δίνει προτεραιότητα στη βιωσιμότητα. Τέτοιου είδους γυμναστήρια χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, εξοπλισμό μηχανημάτων που δε λειτουργούν με το ρεύμα και διαθέτουν προγράμματα ανακύκλωσης.

Περιόρισε τη χρήση πλαστικού: Κατά τη διάρκεια της προπόνησης σου, η κατανάλωση νερού είναι μεγάλη και αναγκαία. Προσπάθησε να περιορίσεις τη χρήση πλαστικού μπουκαλιού, χρησιμοποιώντας ένα γυάλινο μπουκάλι πολλαπλών χρήσεων.

Επένδυσε σε οικολογικό εξοπλισμό: αναζήτησε εξοπλισμό και

ρουχισμό από βιώσιμα υλικά, όπως οργανικό βαμβάκι ή ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια. Συμπληρωματικά θα μπορούσες να αγοράσεις ακόμα βιοδιασπώμενα στρωματάκια Yoga, μπουκάλια νερού και πετσέτες.

Χρησιμοποίησε μέσα μεταφοράς ή να πηγαίνεις γυμναστήριο μαζί με φίλους: Επίλεξε να πηγαίνεις μέχρι το γυμναστήριο χρησιμοποιώντας μέσα μεταφοράς, με ποδήλατο, με τα πόδια ή παρέα με φίλους.

Σκέψου τον δικό σου αντίκτυπο: πως συμπεριφέρεσαι στην προπόνηση σου; Για παράδειγμα όταν πας για τρέξιμο, είναι σημαντικό να κινείσαι στα ειδικά σχεδιασμένα μονοπάτια, αποφεύγοντας να ποδοπατάς τα φυτά και την άγρια χλωρίδα.

https://www.instagram.com/p/CTXCdOgMMvF

Βάζοντας τα παραπάνω στη ρουτίνα σου, μπορείς να συμβάλλεις σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος και απολαμβάνοντας ένα υγιεινό και οικολογικό τρόπο εκγύμνασης.

Είναι σημαντικό να αντιλαμβανόμαστε την έννοια της ατομικής συνείδησης για να υιοθετήσουμε ένα πιο οικολογικό τρόπο ζωής. Με αυτό τον τρόπο δεν κάνεις καλό μόνο στον πλανήτη αλλά και στην ίδια σου την υγεία. Η ενσωμάτωση φιλικών προς το περιβάλλον πρακτικών στην καθημερινή σου ρουτίνα, συμπεριλαμβανομένων των προπονήσεων σου, είναι ένας απλός αλλά και αποτελεσματικός τρόπος για να κάνεις την διαφορά.

@ioanna_laoumtzi