Δέκα εύστοχα fitness tips για εργαζόμενες γυναίκες που δεν έχουν πολύ χρόνο για γυμναστική

Ιωάννα Λαουμτζή
Δέκα εύστοχα fitness tips για εργαζόμενες γυναίκες που δεν έχουν πολύ χρόνο για γυμναστική

«Ως γυναίκα αναλαμβάνεις αρκετούς και διαφορετικούς ρόλους καθημερινά, ένας εκ των οποίων είναι και αυτός της εργαζομένης. Η εύρεση της ισορροπίας πολλές φορές δεν είναι εύκολη, με αποτέλεσμα πολλές γυναίκες να παραμελούν την υγεία τους», εξηγεί η Ιωάννα Λαουμτζή.

Όσο μεγαλύτερη προσπάθεια καταβάλεις όμως καθημερινά λόγω των υποχρεώσεων σου, τόσο μεγαλύτερη προσοχή χρειάζεται η διατροφή καθώς και το σώμα σου.

Ίσως βέβαια να προσέχεις τη διατροφή σου και να μένεις δραστήρια, όμως για να το διαχειριστείς αυτό χρειάζεται να καταβάλεις μία επιπλέον προσπάθεια και αυτό πολλές φορές νιώθεις οτι είναι ανέφικτο. Για να παραμείνεις υγιής και δραστήρια σίγουρα η γυμναστική πρέπει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ρουτίνας σου. Τι γίνεται όμως όταν οι ώρες εργασίας είναι πολλές και η ρουτίνα σου δυσκολεύει; Μπορείς να καταφέρεις να μη παραλείπεις τις προπονήσεις σου και να συνεχίσεις την προσπάθεια;

Έξι tips που θα σε οδηγήσουν (με επιτυχία) στην απώλεια βάρους

Φυσικά και υπάρχει λύση στο παραπάνω, αρκεί να υπάρχει θετική διάθεση, να μην αγνοείς το πρόβλημα και σίγουρα να κάνεις τις σωστές επιλογές. Διάβασε παρακάτω, λοιπόν, κάποιες εύκολες και έξυπνες συμβουλές μου που μπορείς να ακολουθήσεις ώστε να παραμένεις υγιής.

image00003.jpeg

#1 Μην κάνεις την καρέκλα του γραφείου δεύτερο σπίτι σου

Ακόμα κι αν ακολουθείς μία καθιστική εργασία, προσπάθησε να κάνεις διαλείμματα και να μην είσαι κολλημένη σε μία καρέκλα. Σήκω όρθια, μίλα με τον συνάδελφο σου ή απλά τεντώσου. Προσπάθησε να προσθέσεις την κίνηση στην καθημερινότητα σου, μπορείς να παίρνεις κάποια τηλέφωνα όντας όρθια ή περπατώντας στο χώρο.

#2 Ετοίμασε τα γεύματα σου εκ των προτέρων

Ο καλύτερος τρόπος για να είσαι σε φόρμα είναι να ακολουθήσεις μία υγιεινή διατροφή και μία ρουτίνα γυμναστικής. Πολλές φορές όμως ο χρόνος δεν είναι αρκετός για να προετοιμάσεις τα ιδανικά γεύματα. Δεν είναι λίγες οι φορές που φεύγεις από το σπίτι χωρίς να έχεις μαγειρέψει. Μία καλή λύση είναι να προετοιμάζεις τα γεύματα σου μία πιο χαλαρή μέρα για σένα. Τεμάχισε τα λαχανικά για παράδειγμα και τοποθέτησε τα στην κατάψυξη, ώστε να τα έχεις έτοιμα, γλιτώνοντας χρόνο και κόπο.

#3 Ήρθε η ώρα να κόψεις τη ζάχαρη και την καφείνη

Σίγουρα έχεις συνδυάσει τον καφέ σαν αναζωογονητικό μέσο, όταν η μέρα σου περιλαμβάνει εξαντλητικές κλήσεις και συναντήσεις. Μπορεί να σου ακούγεται περίεργο αλλά ο καφές δεν είναι η λύση στο να παραμείνεις ενεργή. Η υπερβολική πρόσληψη ζάχαρης και καφείνης μπορεί να σε κάνει να αισθάνεσαι πολύ νευρική και σύντομα θα καταλήξεις και με το αίσθημα της κούρασης. Μία βόλτα στο γραφείο θα σε ενεργοποιήσει πολύ περισσότερο από μία κούπα καφέ.

#4 Επίλεξε να κάνεις μία βόλτα στο μεσημεριανό σου διάλειμμα

Ένα μικρό διάλειμμα θα σε κρατήσει ενεργητική και συγκεντρωμένη. Ακόμα και η διάθεση σου θα ανέβει πολύ πιο εύκολα. Αντί για καφέ μπορείς να βάλεις στη ρουτίνα σου ένα σεικ πρωτείνης.

#5 Πάρε την τσάντα του γυμναστηρίου σου μαζί στο γραφείο

Γνωρίζω τη δυσκολία να πας μέχρι το γυμναστήριο για προπόνηση μετά τη δουλεία. Το σώμα είναι αυτό που ζητάει την άνεση του σπιτιού και τον ύπνο όμως το μυαλό αντιλαμβάνεται την αξία της άσκησης. Παίξε έξυπνα, χρησιμοποίησε το μυαλό σου και μπέρδεψε τα ένστικτά σου. Πάρε μαζί στο γραφείο την τσάντα του γυμναστηρίου ώστε να κατευθυνθείς απευθείας προς τα εκεί, χωρίς καμία δικαιολογία.

image00004.jpeg

#6 Κάνε εγγραφή σε οnline μαθήματα γυμναστικής

Η τεχνολογία είναι εδώ για να κάνει τη ζωή μας πολύ πιο εύκολη. Εάν δυσκολεύεσαι να πας μέχρι το γυμναστήριο μπορείς να εγγραφείς σε κάποιο διαδικτυακό μάθημα γυμναστικής. Έτσι γλιτώνεις την διαδρομή και την ταλαιπωρία. Μπορείς να επιλέξεις την προπόνηση που σου ταιριάζει και είναι σύμφωνη με τον στόχο σου.

#7 Πάρε μέρος σε fitness challenges

Όπως είσαι ανταγωνιστική στον χώρο της εργασίας σου, έτσι πρέπει να είσαι και στην προσωπική σου ζωή, για να πετύχεις τους στόχους σου όσον αφορά την φυσική κατάσταση. Βάλε στον εαυτό σου προκλήσεις, όπως αγώνες μαραθωνίου, αγώνες με εμπόδια, αγώνες λάσπης, τρίαθλο.

#8 Κάνε ασκήσεις γραφείου

Ακόμα κι αν η δουλεία σου είναι καθιστική, μη παραμελείς την υγεία σου. Βρες ασκήσεις που μπορείς εύκολα να εκτελέσεις στο γραφείο. Προσπάθησε να τεντώνεις το σώμα σου και να είσαι πιο δραστήρια. Ο στόχος είναι να είσαι ενεργή ακόμα και όταν κάθεσαι.

#9 Μην ξεχνάς την βασική τετράδα

Σίγουρα μπορείς να βρεις 30 λεπτά μέσα στη μέρα σου για να εντάξεις την άσκηση. 4 αποτελεσματικές ασκήσεις είναι τα καθίσματα, προβολές, σανίδα και push ups. Είναι έντονες και γυμνάζουν τις περισσότερες μυικές ομάδες του σώματος σου. Αποκτάς δύναμη, ισορροπία όταν τις εκτελείς τακτικά σε σταθερό ρυθμό. 10-12 επαναλήψεις σε 2-3 γύρους είναι αρκετές για να δουλέψεις.

#10 Αξιοποίησε τα Σαββατοκύριακά σου

Γνωρίζω ότι το Σαββατοκύριακο είναι η μόνη στιγμή που μπορείς πραγματικά να ξεκουραστείς και να κάνεις πράγματα που σου αρέσουν. Σίγουρα δεν είναι όμως η στιγμή για να είσαι μόνιμα σε έναν καναπέ. Βρες δραστηριότητες που σε ευχαριστούν, όπως χορό, pilates, γιόγκα, προπόνηση με βάρη κ.λπ. Ωστόσο, μην αγνοείς το σημαντικό επίσης ρόλο της ανάπαυσης καθώς είναι το σώμα σου έχει την ανάγκη να ξεκουράζεται σωστά. Τα Σαββατοκύριακα είναι επίσης εξαιρετική ευκαιρία να προετοιμάσεις τα γεύματα για την εβδομάδα που ακολουθεί, ώστε να αποφύγεις το πρόχειρο φαγητό.

Οργάνωσε το χρόνο σου και κάνε το στόχο σου συγκεκριμένο, ώστε να παραμείνεις ενεργή και υγιής παράλληλα με την εργασία σου. Ακολούθησε τα παραπάνω και σίγουρα θα δεις την διαφορά.