H μυστική συνταγή για παραδοσιακή μαγειρίτσα

Νικόλας Σακελλαρίου
H μυστική συνταγή για παραδοσιακή μαγειρίτσα

Λόγω των ημερών, αυτή η συνταγή θα  γίνει η αγαπημένη σου!

Για την παραδοσιακή μαγειρίτσα θα χρειαστείς:

Υλικά

1 κιλό συκωταριά αρνίσια

1 ξηρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1/2 φλιτζ. λευκό κρασί

1/2 φλιτζ. του καφέ ρύζι Καρολίνα

4 καρδιές μαρουλιού, ψιλοκομμένες

1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

3 κρόκους αβγών

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

Χυμό από 2 λεμόνια

1 λίτρο χλιαρό νερό

Λίγο ξύδι

Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Πλύνετε πολύ καλά την συκωταριά. Την βρέχετε με ξύδι,

την βάζετε σε μια κατσαρόλα και την σκεπάζετε με αλατισμένο νερό. Βράζετε για 10 λεπτά. Την βγάζετε σε σουρωτήρι και την αφήνετε να

κρυώσει. Όταν κρυώσει, την ψιλοκόβετε σε μικρά κομμάτια.

Σε μια κατσαρόλα προσθέτετε ελαιόλαδο και σοτάρετε όλα τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια προσθέτετε την ψιλοκομμένη συκωταριά και σοτάρετε για λίγο. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε το νερό και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε τις καρδιές μαρουλιού τον άνηθο και βράζετε για 40-50 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε το ρύζι, κλείνετε το καπάκι και βράζετε για 10-15 λεπτά ακόμη.

Χτυπήστε σε ένα μπόλ τους κρόκους μαζί με το χυμό λεμονιού και ρίχνετε λίγο -λίγο ζουμί από την κατσαρόλα με την βοήθεια μιας κουτάλας. Όταν το μείγμα αρχίζει να ανεβάζει θερμοκρασία, το ρίχνετε στην κατσαρόλα και ανακινήστε ώστε να ανακατευθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους. Σερβίρετε με φρέσκο ελαιόλαδο.

Tip: Αυγοκόβετε μόνο με τους κρόκους και έτσι δεν έχετε τον φόβο να σας ψηθεί το ασπράδι και να γίνει ομελέτα. Όταν αυγοκόβετε μόνο με κρόκο ζεσταίνεται την μαγειρίτσα και πιο εύκολα, χωρίς να σας "κόψει".

Bρες με: nikolas_sakellariou (@nikolas_sakellariou) TikTok | Watch nikolas_sakellarious Newest TikTok Videos

Nikolas Sakellariou (@nikolas_sakellariou) • Instagram photos and videos

Nikolas Sakellariou (@nikolas_sakellariou) • Instagram photos and videos