Φακελάκια φέτας: Μια απλή συνταγή για όσους αγαπούν τον συνδυασμό λιωμένης φέτας και μελιού

Φακελάκια φέτας: Μια απλή συνταγή για όσους αγαπούν τον συνδυασμό λιωμένης φέτας και μελιού

Ο σεφ Νικόλας Σακελλαρίου μας προτείνει ένα γρήγορο και πολύ εύκολο ορεκτικό για τους λάτρεις της φέτας.

Φακελάκια φέτας με σουσάμι και μέλι

Υλικά

500 γραμμ. Τυρί φέτα

8 φύλλα κρούστας

100 γραμμ. βούτυρο, λιωμένο

100 γραμμ. Σουσάμι

1 αβγό, χτυπημένο

Για το μείγμα λιαστής ντομάτας

½ φλιτζάνι λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες

½ φλιτζάνι πάστα ελιάς

3-4 φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα

1 κουτ. Γλυκού ρίγανη

1654763882003-169883211-feta_me_soysami.jpg

Για το σερβίρισμα

100 γραμμ. Μέλι

Για να κάνετε την γέμιση λιαστής ντομάτας, σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά και ανακατεύετε. Κόβετε το τυρί σε τέσσερις φέτες. Διπλώνετε το κάθε φύλλο κρούστας στη μέση και το αλείφετε με βούτυρο. Τοποθετείτε στο κέντρο της άκρης κάθε φύλλου από μια φέτα , επάνω μια κουταλιά της σούπας από την γέμιση και διπλώνετε σε φακελάκια. Βάζετε τα φακελάκια σε ταψάκι με λαδόκολλα, αλείφετε με ένα πινέλο το χτυπημένο αβγό, πασπαλίζετε με σουσάμι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 13-15 λεπτά. Σερβίρετε τα φακελάκια με το μέλι.

Bρες με: nikolas_sakellariou (@nikolas_sakellariou) TikTok | Watch nikolas_sakellarious Newest TikTok Videos

Nikolas Sakellariou (@nikolas_sakellariou) • Instagram photos and videos

Nikolas Sakellariou (@nikolas_sakellariou) • Instagram photos and videos

DPG Network