Ο Νικόλας Σακελλαρίου μάς φτιάχνει το μαμαδίστικο κοκκινιστό μοσχαράκι που όλοι λατρεύουμε

Νικόλας Σακελλαρίου
Ο Νικόλας Σακελλαρίου μάς φτιάχνει το μαμαδίστικο κοκκινιστό μοσχαράκι που όλοι λατρεύουμε

Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ πατάτας. Και σε ποιον δεν αρέσει αυτό το παραδοσιακό πιάτο;

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας, ελιά κομμένη σε
μεγάλα κομμάτια

2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

4 ντομάτες, αποφλοιωμένες και κομμένες σε κύβους

1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

2 σκελίδες σκόρδο

2 δαφνόφυλλα

2 κουτ. σούπας βούτυρο

ελαιόλαδο

Αλάτι-πιπέρι

Για τον πουρέ πατάτας

1 κιλό πατάτες

300 γραμμ. Βούτυρο, παγωμένο σε κομμάτια

200 ml. Γάλα χλιαρό

Αλάτι-πιπέρι

Για το σερβίρισμα

150 γραμμ. Τριμμένη παρμεζάνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο με ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας. Προσθέτετε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και ανακατεύετε για 5 λεπτά περίπου.

Προσθέτετε τον πελτέ, τις ντομάτες και το σκόρδο. Συνεχίζετε το ανακάτεμα και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, τη δάφνη και χλιαρό νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε το κρέας μέχρι να μαλακώσει, για 2 ώρες περίπου σε χαμηλή φωτιά.

Για να φτιάξετε τον πουρέ, βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα τους μέχρι να μαλακώσουν σε αλατισμένο νερό, περίπου 40-45 λεπτά. Ξεφλουδίζετε τις πατάτες αφού κρυώσουν και τις αλέθετε στο μύλο του πουρέ. Ρίχνετε τον πουρέ σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Με μια σπάτουλα ανακατεύετε συνεχώς να φύγει η υγρασία. Προσθέτετε το παγωμένο βούτυρο. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέτετε το γάλα. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε.

Σερβίρετε το κρέας επάνω στον πουρέ με την σάλτσα του και πασπαλίζετε με τριμμένη παρμεζάνα.

Bρες με: nikolas_sakellariou (@nikolas_sakellariou) TikTok | Watch nikolas_sakellarious Newest TikTok Videos

Nikolas Sakellariou (@nikolas_sakellariou) • Instagram photos and videos

Nikolas Sakellariou (@nikolas_sakellariou) • Instagram photos and videos

DPG Network