Aν σου αρέσει το ψωμί θα λατρέψεις αυτήν τη Λαδένια Κιμώλου με πιπεριά και ελιές

Νικόλας Σακελλαρίου
Aν σου αρέσει το ψωμί θα λατρέψεις αυτήν τη Λαδένια Κιμώλου με πιπεριά και ελιές

Τη φτιάχνει ο Νικόλας Σακελλαρίου και μας δίνει την εύκολη συνταγή του.

H ελληνική εκδοχή του comfort food είναι πιο νόστιμη από όσο πιστεύεις!

Για την ζύμη

500 γραμμ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

300 ml. νερό χλιαρό

1 μαγιά ξερή

1 κουτ. Σούπας ζάχαρη

3 κουτ. Ελαιόλαδο

1 κουτ. Σούπας ξύδι

1 κουτ. Γλυκού αλάτι

Για την σύνθεση

4 ντομάτες ώριμες, κομμένες σε φέτες

2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα

80 γραμμ. Ελιές, σε φέτες

2 Πιπεριές πράσινες, κομμένες σε ροδέλες

ρίγανη

αλάτι-πιπέρι

ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα μπόλ ρίχνετε το χλιαρό νερό μαζί με τη ζάχαρη και την μαγιά. Σε μια κουζινομηχανή, βάζετε τον γάντζο και ρίχνετε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι και καθώς δουλεύει, προσθέτετε σιγά – σιγά και το νερό με την μαγιά. Ανακατεύετε καλά μέχρι η ζύμη να ξεκολλά από τα τοιχώματα. Αφήνετε σκεπασμένη τη ζύμη για 40-50 λεπτά μέχρι να φουσκώσει. Σε ένα ταψί ρίχνετε ελαιόλαδο και απλώνετε το ζυμάρι με τα δάχτυλα. Ρίχνετε ελαιόλαδο στην επιφάνεια της ζύμης. Βάζετε τα κρεμμύδια σε ένα μπόλ με λίγο αλάτι και αφήνετε για 20 λεπτά μέχρι να βγάλουν το νερό τους. Στραγγίζετε και απλώνετε πρώτα τα κρεμμύδια και από πάνω βάζετε τις ντομάτες, αφού έχετε αφαιρέσει πρώτα τα σπόρια και την υγρασία. Προσθέτετε την πράσινη πιπεριά και τις ελιές, πασπαλίζετε με ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

Bρες με: nikolas_sakellariou (@nikolas_sakellariou) TikTok | Watch nikolas_sakellarious Newest TikTok Videos

Nikolas Sakellariou (@nikolas_sakellariou) • Instagram photos and videos

Nikolas Sakellariou (@nikolas_sakellariou) • Instagram photos and videos