Το ιδανικό επιδόρπιο για αύριο το βράδυ είναι μία αρωματική τάρτα μήλου

Νικόλας Σακελλαρίου
Το ιδανικό επιδόρπιο για αύριο το βράδυ είναι μία αρωματική τάρτα μήλου

Και ο Νικόλας Σακελλαρίου μας δείχνει το πιο εύκολο τρόπο για να τη φτιάξουμε.

Υλικά

1 συσκευασία Ζύμη Κουρού

Για τη γέμιση

6 Μήλα, ψιλοκομμένα

1 φλιτζάνι. ζάχαρη

½ κουτ. τσαγιού αλάτι

1 κουτ. τσαγιού κανέλα

½ κουτ. τσαγιού μοσχοκάρυδο

2 κουτ. σούπας αλεύρι

Για το κράμπλ

250 γραμμ. τριμμένο μπισκότο, τύπου digestive

4 κουτ. σούπας βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

1 κουτ. τσαγιού κανέλα

100 γραμμ. καρύδια τριμμένα

Για το σερβίρισμα

Ζάχαρη άχνη και κανέλα

Eκτέλεση

Βγάζετε το ένα φύλλο Ζύμη κουρού από την κατάψυξη και αφήνετε να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στη συνέχεια ανοίγετε το φύλο σε μια βουτυρωμένη φόρμα τάρτας διαμέτρου 26-28 εκ., σηκώνοντας τη ώστε να καλύψει μέχρι τη μέση τα τοιχώματα του σκεύους. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Καθαρίζετε και κόβετε μικρά κομματάκια τα μήλα ή τα περνάτε από το μούλτι για πολύ λίγο. Τα ρίχνετε σε ένα τηγάνι μαζί με το μείγμα μυρωδικών και ψήνετε μέχρι να χάσουν τα πολλά υγρά. Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να χυλώσει το μείγμα. Αφήνετε να κρυώσει και απλώνετε στην τάρτα. Για να κάνετε το κράμπλ, σε άλλο μπόλ ανακατεύετε το τριμμένο μπισκότο, τη μια κουταλιά βούτυρο, την κανέλα, τα καρύδια και τα ρίχνετε πάνω από τα μήλα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου, έως ότου η τάρτα και το κράμπλ να πάρουν χρώμα χρυσαφί. Βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε, πασπαλίζοντας με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Bρες με: nikolas_sakellariou (@nikolas_sakellariou) TikTok | Watch nikolas_sakellarious Newest TikTok Videos

Nikolas Sakellariou (@nikolas_sakellariou) • Instagram photos and videos

Nikolas Sakellariou (@nikolas_sakellariou) • Instagram photos and videos