Το τέλειο, TRESchic up do είναι ευκολότερο από ό,τι νομίζεις

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Το τέλειο, TRESchic up do είναι ευκολότερο από ό,τι νομίζεις

…και όχι, δεν μιλάμε για τον ατημέλητο κότσο που κάνεις κάθε μέρα!

Όταν ακούμε τη φράση up do πλέον, το μόνο που μας έρχεται στο μυαλό είναι οι ατημέλητοι κότσοι με τους οποίους έχουμε περάσει την πρώτη αλλά και την δεύτερη καραντίνα. Μας έχουν σώσει και τους λατρεύουμε αλλά… έρχονται γιορτές και χρειαζόμαστε λίγο παραπάνω glam στη ζωή μας είτε κάνουμε κάτι τελικά, είτε όχι. Ναι, μπορεί να περάσουμε αυτά τα Χριστούγεννα κλεισμένες μέσα στο σπίτι αλλά το πώς θα περάσουμε είναι στο δικό μας χέρι!

image003 copy

Δεν ξέρουμε για εσένα αλλά εμείς θέλουμε λάμψη, πολυτέλεια και όμορφα μαλλιά αυτές τις γιορτές ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα τα απολαύσουμε μόνες μας! Συγκεκριμένα, έχουμε λαχταρήσει ένα κομψό, όμορφο up do και αυτό ακριβώς ζητήσαμε από την αγαπημένη μας Σοφία Νομικού, hair expert του TRESemmé. Τη ρωτήσαμε πώς θα φτιάξουμε μόνες μας στο σπίτι το τέλειο up do για τις γιορτές και είναι τελικά πολύ ευκολότερο από ό,τι νομίζαμε.

image005 copy copy

Έμπνευσή της ήταν τα up do που δεν συνηθίζαμε να κάνουμε ως σήμερα (εκτός από ειδικές περιστάσεις) και που τόσο μας έχουν λείψει. Αν άλλωστε δεν είναι ειδική περίσταση οι γιορτές τότε τι; Το μυστικό για να μετατρέψεις ακόμα και τον πιο απλό κότσο σε super glam με μία κίνηση; To sleek αποτέλεσμα! Αυτό θα κάνουμε λοιπόν και εμείς δημιουργώντας πανεύκολα ένα χτένισμα που θα μπορούσαμε να φορέσουμε ακόμα και σε κάποιο κόκκινο χαλί (λέμε τώρα). Σημείωσε τι μας είπε η Σοφία…

image007 copy

Αυτό το χτένισμα θέλει προετοιμασία, για αυτό θα βάλουμε σε βρεγμένα μαλλιά λίγο από τον αφρό Mousse Volume & Lift του TRESemmé. Ανασηκώνει τη ρίζα, χαρίζει σώμα χωρίς να τα κάνει άκαμπτα και τα μαλλιά δείχνουν πιο πλούσια αμέσως μόλις τα στεγνώσεις. Μην ξεχάσεις να κάνεις απαλό μασάζ στη ρίζα για να κατανεμηθεί ομοιόμορφα ο μεταξένιος αφρός. Έπειτα, αφού στεγνώσουμε καλά τα μαλλιά, θα τα πιάσουμε με ένα λαστιχάκι τυλίγοντας μερικές τούφες γύρω του και στερεώνοντας με τσιμπιδάκια. Έτσι θα έχουμε ένα περιποιημένο αποτέλεσμα και θα κρύψουμε παράλληλα το λαστιχάκι. Τέλος, θα ψεκάσουμε ελαφρά με τη λακ Freeze Hold του TRESemmé για να σταθεροποιήσουμε το αποτέλεσμα, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στις φύτρες και τα ατίθασα τουφάκια. Μην ανησυχείς, η λακ φεύγει εύκολα με ένα χτένισμα.

image009 copy

Αν βέβαια θέλεις να κάνεις το κάτι παραπάνω, μπορείς να αντικαταστήσεις το λαστιχάκι με ένα κομμάτι δέρμα και να τυλίξεις τις τούφες γύρω του. Το είχαμε δει στο catwalk του οίκου Max Mara και το είχε κάνει και σε εμένα (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη) η Σοφία σε ένα από τα all girl σουαρέ μας. Είχε δέσει την κοτσίδα μου με λίγο δέρμα αντί για λαστιχάκι και μπορείς να κάνεις το ίδιο στο up do σου πριν τελειώσεις με άφθονη λακ Freeze Hold του TRESemmé.

Tresemme NYFW 04

Για να δεις όμως πραγματικά πόσο εύκολο είναι δεν έχεις παρά να πατήσεις play παρακάτω. Ναι, προφανώς και το κάναμε και εμείς το χτένισμα! Enjoy…