Περάσαμε 24 ώρες με την Χριστίνα Μπόμπα στον Άγιο Δομίνικο

Ερμιόνη Σαρρή
Περάσαμε 24 ώρες με την Χριστίνα Μπόμπα στον Άγιο Δομίνικο

Πώς κυλούν οι ώρες στο νησί του Survivor;

Η Χριστίνα Μπόμπα βρίσκεται για ακόμη μία τηλεοτπική χρονιά στο πλευρό του Σάκη Τανιμανίδη στον Άγιο Δομίνικο. Εκείνη προσπαθεί να περνά όσο το δυνατόν περισσότερες εβδομάδες στο νησί του Survivor και για αυτό της ζητήσαμε να περάσουμε μαζί της ένα 24ωρο στον εξωτικό αυτό προορισμό έστω και μέσω μηνυμάτων.

Εγώ (aka η Ερμιόνη) και η Χριστίνα περάσαμε μία ημέρα ανταλλάσοντας μηνύματα. Μου έγραψε την πρώτη της καλημέρα, της έστειλα την τελευταία μου καληνύχτα και γενικώς τα «είπαμε» πολύ ωραία. Μοιράστηκε μαζί μου όλο της το 24ωρο στον Άγιο Δομίνικο αλλά και μερικές φωτογραφίες για να με «ταξιδέψει» όσο τον δυνατόν περισσότερο μαζί της.

«Οι μέρες εδώ κυλούν πολύ πιο ήρεμα και γαλήνια μακριά από την πολύβουη καθημερινότητα της πόλης και των busy προγραμμάτων» ήταν η πρώτη της κουβέντα όταν της ζήτησα να «ζήσουμε» μαζί ένα 24ωρο στον Άγιο Δομίνικο και την επόμενη ημέρα ξεκίνησαν τα sms.

8.00: Καλημέρα, μόλις ξύπνησα και μάλιστα από μόνη μου χωρίς ξυπνητήρι. Συνήθεια που στην Αθήνα δε θα καταφέρω ποτέ χωρίς να έχω πατήσει 3-4 φορές το snooze. Φταίνε μάλλον οι 7 ώρες πίσω που βρισκομάστε και το βιολογικό μου ρολόι που ρυθμίζεται χρόνια σε ώρα Ελλάδος. Πριν καν σηκωθώ καλά καλά, πιάνω το κινητό μου για ένα τεταρτάκι. Βλέπω με μια διαγώνια ματιά τα νέα της ημέρας, τα social media αλλά και mails και μηνύματα από την Ελλάδα που έχουν έρθει από το πρωί δικό τους μιας και όλοι βρίσκονται εκείνη την ώρα σε διάλειμμα μεσημεριανού. Αφού παίρνω λοιπόν τη γρήγορη πρωινή δόση ενημέρωσης και επικοινωνίας σηκώνομαι πίνω ένα ποτήρι νερό και λίγο καφέ, ετοιμάζομαι και μέχρι τις 9.00 βρίσκομαι έξω από την πόρτα στο δρόμο για το μάθημα yoga.

10.30: Είμαι με τον Σάκη και παίρνουμε ένα δυνατό πρωινό αφού μόλις έχει και αυτός επιστρέψει από το γυμναστήριο και οργανώνουμε την υπόλοιπη μέρα μας. Μαγειρεύουμε στο σπίτι ή βγαίνουμε έξω και συνήθως τρώμε αυγά σε οποιαδήποτε μορφή με αβοκάντο ή εξωτικά φρούτα με γιαούρτι και ξηρούς καρπούς. Έχουμε βέβαια ανακαλύψει ένα τσέχικο μαγαζί στο κέντρο του χωριού που φτιάχνει τις πιο τέλειες κρέπες που έχουμε φάει ποτέ και κάπου κάπου κάνουμε και καμιά πρωινή παρασπονδία!

11.00 Είναι το μοναδικό slot που έχω για να επικοινωνήσω με συνεργάτες και τον κόσμο πίσω στην ελλάδα πριν κλείσουν τα laptops τους και επιστρέψουν στο σπίτι τους. Τότε βλέπω mails, δουλεύω τα projects μου και μιλάω με την ομάδα του γραφείου. Έπειτα αν είμαι τυχερή και τελειώσω πριν τις 16.00 βάζω το μαγιό μου και φεύγω για μπάνιο(σήμερα ελπίζω πως θα τα καταφέρω). Κάθε μέρα είναι διαφορετική ανάλογα με το mood μου και την περίσταση.

16.00: Σήμερα πήρα το βιβλίο μου, έπιασα θέση κάτω από έναν φοίνικα και παρήγγειλα ένα νόστιμο σεβίτσε και ένα coco loco χωρίς αλκοόλ, το πιο τέλειο ρόφημα που φτιάχνουν εδώ στην Καραιβική με καρύδα ανανά και κανέλα. Αυτήν την περίοδο διαβάζω το Sapiens: A brief history of humankind του Yuval Noah Harari το οποίο φαίνεται να είναι ένα από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει εδώ και καιρό. Άλλες μέρες αν είμαι σε πιο δραστήριο mood μπορεί να πάω σε μια κοντινή παραλία την Playa Bonita για SUP.

Y.γ Μερικές μέρες που ο Σάκης δεν έχει απογευματινό γύρισμα καθόμαστε μαζί στην παραλία και χαλαρώνουμε ή πάμε βόλτες με τα ποδήλατα.

Σίγουρα πάντως άσχετα με το πρόγραμμα της ημέρας δίνουμε ραντεβού γύρω στις 19.00 λίγο πριν δύσει ο ήλιος στην παραλία μπροστά στο σπίτι μας. Έχουμε αφήσει κινήτα και ξεκινάμε για μία μισάωρη βόλτα ξυπόλυτοι στην παραλία που καταλήγει σε ένα όμορφο ποτάμι. Παρακολουθούμε σχεδόν καθημερινά τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα της ζωής μας.

21.00: Σήμερα φτιάχνουμε μία ωραία μακαρονάδα και ξεκινάμε να βλέπουμε Peaky Blinders, μια σειρά του Netflix με την οποία έχουμε κολλήσει τελευταία. Άλλες φορές βλέπουμε φίλους και τρώμε έξω ή μαζευόμαστε στο σπίτι και παίζουμε παιχνίδια. Η ζωή εδώ κυλάει πολύ πιο ήρεμα, και η καθημερινότητα αυτή αποτελεί μια όαση συγκριτικά με τις τρελές μέρες που έχουμε από απόψη προγράμματος όταν βρισκόμαστε στην Αθήνα.

Διάβασε και αυτό:

Ευχόμαστε «Χρόνια Πολλά» στον Σάκη Τανιμανίδη με τις πιο hot του φωτογραφίες