Οι περίεργες γιορτινές παραδόσεις της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας

Πατούλια Κατερίνα
Οι περίεργες γιορτινές παραδόσεις της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας

Τι κάνουν οι royals τις γιορτές;

Υπάρχουν μερικές παραδόσεις των royals της Βρετανίας για τα Χριστούγεννα που τις λες και περίεργες ή που μπορεί να μην τις έχεις ακούσει ξανά.

Αρχικά, να σου πούμε πως η βασιλική οικογένεια μαζεύεται στο Sandringham Estate. Όλη η υπόλοιπη οικογένεια εμφανίζεται εκεί την παραμονή των Χριστουγέννων ενώ η βασίλισσα ταξιδεύει εκεί με το τρένο αλλά κλείνει για την ίδια και το Φίλιππο ένα ολόκληρο βαγόνι περίπου μία εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα.

Τα ψώνια τους οι royals τα κάνουν κανονικά στα πολυκαταστήματα. Η Βασίλισσα χωνίζει στο Harrods που μείνει ανοιχτό μόνο για εκείνη μετά το κλείσιμο.

Στο δωμάτιο που λαμβάνει χώρα το γιορτινό δείπνο υπάρχουν δύο χριστουγεννιάτικα δέντρα. ένα κανονικό κι ένα ασημένιο ηλικίας 30 ετών.

Οι royals έχουν εμμονή με τις χριστουγεννιάτικες κάρτες. Η βασίλισσα και ο Φίλιππος στέλνουν 750 χειρόγραφες κάρτες ενώ ο Φίλιππος στέλνει ακόμα 200 σε δικούς του φίλους.

Το αλκοόλ δεν λείπει! Μετά το δείπνο οι royals πίνουν το ποτάκι τους. Η βασίλισσα πίνει ένα ποτήρι τζιν και ο Φίλιππος μπυρίτσα ενώ στη διάρκεια του γεύματος η Ελισάβετ απολαμβάνει ένα ποτήρι αρωματικό λευκό κρασί Gewurztraminer.

Τα παιδιά δεν επιτρέπονται στο χριστουγεννιάτικο δείπνο αλλά αντίθετα παραμένουν σε ειδικό δωμάτιο με παιχνίδια μέχρι να μπορούν να συμπεριφερθούν με τους απαραίτητους τρόπους ευγενείας.

Οι royals δεν τρώνε πολύ. Αντίθετα, τρώνε λίγο απ’ όλα.

Την επόμενη των Χριστουγέννων, οι άντρες πηγαίνουν για κυνήγι.

Διάβασε κι αυτό: Το απίθανο σώμα της Ήβης Αδάμου επτά μήνες μετά τη γέννηση της κόρης της