Θυμάσαι τις Las Ketchup; Δες πώς είναι σήμερα

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Θυμάσαι τις Las Ketchup; Δες πώς είναι σήμερα

Back to the future

Το πιο αστείο όνομα για συγκρότημα ήταν αδιαμφισβήτητα αυτό των Las Ketchup, με τις οποίες όμως ταυτίσαμε τα παιδικά-εφηβικά μας χρόνια. Το The Ketchup Song (ή αλλιώς Asereje) είναι το πιο γνωστό κομμάτι τους και τη χρονιά 2002 έκανε πάταγο όπου και αν ακουγόταν. Φυσικά συνέχισε να ακούγεται για πολλά χρόνια, ενώ δεν υπήρχε πάρτι για πάρτι στο οποίο δεν κάναμε την χορογραφία με τις φίλες μας.

Το single τους αυτό πούλησε πάνω από 7 εκατομμύρια αντίγραφα παγκοσμίως, και όχι δεν αναρωτιόμαστε γιατί, ούτε μας φαίνεται περίεργο. Ήταν το hit της εποχής και το βρίσκουμε απόλυτα λογικό αν μας ρωτάς. Οι Las Ketchup αποτελούνταν από τις αδερφές Munoz και ήταν πια φίλες μας, αφού είχαμε μάθει και την παραμικρή τελεία που είχε το τραγούδι.



Lucía, Lola, Pilar και Rocío Muñoz ήταν τα ονόματα των κοριτσιών και για να είμαστε ειλικρινείς ίσως να είναι και η πρώτη φορά που βλέπουμε τα ονόματά τους, αφού πάντα τις ξέραμε σαν Las Ketchup. Το συγκρότημα ήταν ενεργό και έβγαζε τραγούδια έως και το 2006. Έκτοτε δεν έχουν κυκλοφορήσει κάποιο καινούργιο τραγούδι, εξακολουθούν όμως να τραγουδούν και να κάνουν συναυλίες στην Ισπανία (κατά κύριο λόγο), αλλά και σε άλλες χώρες.

Το 2006, σε περίπτωση που σου διαφεύγει οι Las Ketchup εκπροσώπησαν την Ισπανία στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, ερμηνεύοντας το τραγούδι «Un Blodymary». Έχουν κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ, ενώ στα χρόνια που τραγουδούν έχουν κερδίσει και 8 βραβεία ανάμεσα σε αυτά το 2004 στα Billboard Latin Music Awards το Best Pop Album from the New Generation (για το Hijas del Tomate) και το Most Played Tropical-Salsa Song by a Duo or Group (για το Asereje).

Έχεις αναρωτηθεί όμως μήπως, πώς είναι σήμερα οι Las Ketchup; Αν ανήκεις κι εσύ στο group αυτό δεν έχεις παρά να μπεις στη gallery που ακολουθεί και να δεις τις πιο πρόσφατες φωτό τους (με τελευταίες κάποιες σε συναυλία το 2019).