Η Juliette Binoche έχει ζήσει το μοιραίο πάθος & στη ζωή της καθώς ερωτεύτηκε δύο άνδρες ταυτόχρονα

Η Juliette Binoche έχει ζήσει το μοιραίο πάθος & στη ζωή της καθώς ερωτεύτηκε δύο άνδρες ταυτόχρονα

Η αβάσταχτη ειλικρίνεια της ηθοποιού για το ερωτικό τρίγωνο που βίωσε και τη ζήλια του Gérard Depardieu. Ένα μεγάλο "Merci beaucoup" σε εκείνη αλλά και στον δημοσιογράφο για τον υπέροχο Q&A χορό που έκαναν.

Μια εξομολογητική και άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε η σταρ της γαλλικής οθόνης, Juliette Binoche, στη The Guardian. Η 58χρονη ηθοποιός έκανε έναν υπέροχο Q&A χορό με τον δημοσιογράφο αποκαλύπτοντας τον ταυτόχρονο έρωτα που ένιωσε για δύο διαφορετικούς άντρες στην τρυφερή ηλικία των 20 ετών. Όσο για το πώς το βίωσε η ίδια όλο αυτό; «Ανυπόφορο. Αρκετά ανυπόφορο».

https://www.instagram.com/p/CG4mCadHF_f

Αφορμή για αυτή τη spicy αποκάλυψη στάθηκε η νέα ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί η Juliette Binoche, Both Sides of the Blade. Πρόκειται για την τρίτη ταινία της με την αισθησιακή, ασυμβίβαστη σκηνοθέτιδα Claire Denis που βασίζεται στο μυθιστόρημα «Un tournant de la vie».

Στην ταινία αυτή η ηθοποιός υποδύεται τη Sara, μια παρουσιάστρια ραδιοφωνικής εκπομπής που «διχάζεται» ανάμεσα σε δύο μελαγχολικούς άνδρες: τον τωρινό φίλο της, Jean (που υποδύεται ο Vincent Lindon) που πρώην παίκτης του ράγκμπι, και τον πρώην σύντροφό της, François (που υποδύεται ο Grégoire Colin), ο οποίος έρχεται από το παρελθόν. Ενώ η Sara και ο Jean έχουν μια φαινομενικά αρμονική σχέση, η ηρωίδα έλκεται και πάλι από τον François.

Όταν λοιπόν η δημοσιογράφος ρώτησε τη Juliette Binoche αν μπορεί να ενστερνιστεί τα συναισθήματα της Sara, εκείνη δεν άργησε να συνδέσει αυτή την κατάσταση με το δικό της παρελθόν και να προχωρήσει κατευθείαν σε προσωπικές αποκαλύψεις.

https://www.instagram.com/p/CaA-FfkteCl

«Είναι ένα επίπονο τρίγωνο, γιατί όλοι νιώθουν πληγωμένοι. Κάποιοι άνθρωποι είναι σε θέση να το κάνουν. Εγώ δεν ήμουν. Ήταν μια καταστροφική κατάσταση και χρειάζεσαι θάρρος. Οπότε ναι, κατάλαβα απόλυτα τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσει. Για τον καθένα από εμάς, ήταν επώδυνο και δεν μπορείς να το σταματήσεις γιατί έτσι είναι. Είναι σαν να πρέπει να βρεθείς μπροστά σε έναν δράκο και πρέπει να τον αντιμετωπίσεις, καταλαβαίνεις; Αγαπάμε με διαφορετικούς τρόπους, αν μου επιτρέπετε. Πρόκειται για την επίτευξη μιας ανάγκης μέσα σου. Όταν βρίσκεσαι στη μέση, δεν καταλαβαίνεις γιατί συμβαίνει», είπε χαρακτηριστικά.

Η Juliette Binoche έχει βρεθεί ξανά μπροστά σε δίλημμα ζωτικής σημασίας, αλλά πολύ διαφορετικής φύσεως. Ο λόγος για τον επαγγελματικό της προσανατολισμό, αφού την γοήτευε εξίσου η ζωγραφική και η υποκριτική. Όταν ήταν 14, ένας φίλος καλλιτέχνης της μητέρας της, τη συμβούλευσε: «Juliette: διάλεξε να κάνεις τα πάντα!». Σε εκείνο το «τρίγωνο», μπόρεσε πράγματι να συνδυάσει και τα δύο, αφού ζωγραφίζει ακόμη και ούσα καταξιωμένη ηθοποιός.

Ένα ερωτικό τρίγωνο, όμως, δεν είναι το ίδιο με την επιλογή καριέρας και σε αυτή την περίπτωση δεν μπόρεσε να το διαχειριστεί με τον ίδιο τρόπο. «Χώρισα από ενοχές από τον έναν από τους άνδρες και μετά από λίγο σταμάτησε και με τον άλλον. Νομίζω επειδή έπρεπε να καταστρέψω με κάποιον τρόπο τη σχέση. Υπήρχε κάτι που το έσπρωξα μακριά από μένα, πιθανώς. Δεν ξέρω, δεν είναι τόσο λογικό. Όλοι έχουμε πολώσεις. Μπορεί να είμαστε ερωτευμένοι και μετά ο αγαπημένος μας να έχει γίνει εχθρός μας», λέει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, στον αγγλικό τίτλο της νέας της ταινίας, «Με αγάπη και οργή», αντικατοπτρίζονται ακριβώς όσα είπε: «Θα μπορούσε να σημαίνει την πολικότητα μεταξύ του θηλυκού και του αρσενικού. Ξέρω ότι είναι ένας τίτλος που αγαπούσε η Claire. Γιατί να περάσουν οι ήρωες αυτό το μαρτύριο; Πρέπει. Η Sara αντιμετωπίζει μια ανάγκη μέσα της, ένα σεξουαλικό κάλεσμα, σαν κύμα ζέστης, ίσως και αγάπης. Πρέπει να το περάσει. Πρέπει να καταλάβει τι είναι. Αν δεν το κάνει αυτό, θα βάλει τον εαυτό της σε παρένθεση, ή ... στο ψυγείο! Είναι αυτό που την κάνει ανθρώπινη και αληθινή».

https://www.instagram.com/p/CZFH-1dNeZf

«Το να επιτρέπει στον εαυτό της να το περάσει αυτό είναι εκπληκτικό, γιατί πολλοί από εμάς θα λέγαμε: "Όχι, είναι πολύ καταστροφικό" ή "θα χάσω ό,τι έχω ήδη". Γίνεσαι συντηρητικός πριν καν ξεκινήσεις. Αλλά όταν έρχεται ένα τόσο μεγάλο κύμα, είναι δύσκολο να μην πεις ναι σε αυτό, νομίζω. Ζητάει να έχει αυτή την ελευθερία να είναι ο εαυτός της, χωρίς να ξέρει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Αυτό είναι τόσο γενναίο. Και τρομερό! Ξέρω πόσο επώδυνο και επικίνδυνο μπορεί να είναι.

Δεν νομίζω ότι προσπαθείς να βάλεις τον εαυτό σου σε δύσκολες καταστάσεις. Αλλά η δημιουργία έχει να κάνει με το να πηγαίνεις σε ένα νέο μέρος. Να αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες. Προσπαθώ να μην επαναλαμβάνομαι γιατί νιώθω ότι θα πεθάνω», λέει η εκρηκτική Juliette Binoche.

Στην ίδια συνέντευξη αποκάλυψε και μια έντονη αντιπαράθεση που είχε με τον Gérard Depardieu, 12 χρόνια πριν, το 2010. Ο λόγος ήταν ότι ο 73χρονος Γάλλος ηθοποιός είχε πει τότε δημοσίως ότι η Juliette Binoche δεν έχει «απολύτως τίποτα». Εκείνη δεν το άφησε έτσι, επιθυμώντας να μάθει γιατί στάθηκε τόσο σκληρός απέναντί της. «Περίπου τρεις μήνες μετά τις δηλώσεις αυτές, τον συνάντησα τυχαία στο δρόμο και του είπα: " Gérard γιατί ήσουν τόσο κακός μαζί μου;". Και απάντησε: "Ξέχνα το, λέω χαζά πράγματα. Μην το παίρνεις προσωπικά". Του λέω: "Εντάξει, αλλά στην τελική, έπρεπε να το αντιμετωπίσω. Και δεν είναι καθόλου ωραίο". Και μου λέει: "Λοιπόν, είμαι απλά αναστατωμένος με τους σκηνοθέτες με τους οποίους δουλεύεις"».

Η ίδια πλέον αποδίδει τον θυμό του στη ζήλεια: «Νομίζω ότι ζήλευε επειδή μόλις είχα πάρει το βραβείο στις Κάννες. Ήταν απλά πληγωμένος επειδή τον είχα κάνει να ασχοληθεί με πάρα πολλά πράγματα. Παρόλο που ο Gérard είχε μια τεράστια καριέρα, υπάρχει ακόμα ένα μικρό αγόρι μέσα του. Και όλοι πρέπει να φροντίζουμε τα μικρά μας».

Η Juliette Binioche ξεκίνησε την καριέρα της όταν στα μόλις 18 της χρόνια συνάντησε έναν διευθυντή casting που της πρότεινε να παίξει σε μια ταινία. Αν και αρχικά αρνήθηκε επειδή ήθελε να αφοσιωθεί αποκλειστικά στο θέατρο, το ξανασκέφτηκε και είπε το μεγάλο «ναι». Πρόκειται για την ταινία Family Life (La vie de famille). Έκτοτε έχει παίξει σε αμέτρητες ταινίες όπως τα Bleu, Mauvais Sang, Rendez – vouz, Women & Men: In love there are no rules, Damage και Chocolat.

87622805.jpg
https://www.instagram.com/p/CPRuNvmnn7_

Ήταν βέβαια η ταινία Rendez – vouz που έκανε τους πάντες να μιλούν για το «Φαινόμενο Binoche» στο Φεστιβάλ των Καννών, το 1985. «Το βρήκα πολύ αστείο -όλο αυτό το ενδιαφέρον που υπήρχε στο περιβάλλον-, αλλά επίσης το αντιμετώπισα σαν κάτι που συνέβαινε και σ' άλλες ηθοποιούς. Ήταν η πείνα για "φρέσκο κρέας". Θυμάμαι ένα δημοσιογράφο στον οποίο έδινα συνέντευξη τότε και ο οποίος πολύ σοβαρά μου είπε "και ειδικά, Juliette, να μην αλλάξεις". Και σκέφτηκα "αυτός θα πρέπει να' ναι τρελός". Να μην αλλάξεις όταν είσαι μόνο είκοσι χρόνων; Έχω αλλάξει. Ίσως σε δύο χρόνια να μην τολμώ να πω τα ίδια πράγματα που λέω τώρα», έχει πει χαρακτηριστικά η ίδια.

https://www.instagram.com/p/CZcOvXjtbP_

Διεθνώς γνωστή, την έκανε η συμμετοχή της στην ταινία «Η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι» το 1988, όταν η φήμη της άρχισε να ξεπερνά τα σύνορα της Γαλλίας. Πλέον έχει στην πλάτη της περισσότερα από 30 χρόνια καριέρας και έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 40 ταινίες. Για την καλλιτεχνική της συνεισφορά έχει βραβευθεί από πολλά διεθνή φεστιβάλ, ενώ έχει πάρει βραβεία όπως αυτό της Καλύτερης ηθοποιού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, το Βραβείο Σεζάρ Καλύτερης Ηθοποιού, Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου, BAFTA Β’ Γυναικείου Ρόλου, βραβείο της Καλύτερης Ηθοποιού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου και βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού στο Φεστιβάλ Καννών.