Η #Queen του Twitter: Όταν η Καιτούλα που αγαπούσες (και αγαπάς πάντα) δεν τα είπε απλώς με ένα φιλί

Η #Queen του Twitter: Όταν η Καιτούλα που αγαπούσες (και αγαπάς πάντα) δεν τα είπε απλώς με ένα φιλί
Instagram

Από την υπόθεση Λιγνάδη μέχρι την γυναίκεια ενδυνάμωση, θυμόμαστε κάποιες από τις φορές που ταυτιστήκαμε με την -ανάμεσα σε πολλά άλλα- τουιτερού, Καίτη Γαρμπή: «Να μη μας εύχεστε απλά "χρόνια πολλά". Να φροντίζετε κιόλας να τα έχουμε!».

«Ποδαρικό» στη Ναταλία Γερμανού και την εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» έκανε η Καίτη Γαρμπή ως η πρώτη καλεσμένη της σεζόν. Ειδικότερα, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, η τραγουδίστρια βρέθηκε στο πλατό του Alpha ανήμερα της μεγάλης πρεμιέρας της καλής της φίλης και για ακόμη μια φορά εντυπωσίασε με τις απόψεις της και τη στάση της απέναντι στη ζωή.

https://www.instagram.com/p/ChzNlflAXir

Για τον έρωτα με τον άντρα της ζωής της, Διονύση Σχοινά, που μετρά περισσότερα από 20 χρόνια και με τον οποίο έχουν αποκτήσει τον μοναχογιό τους, Δημήτρη, είπε: «Έχουμε μία τρομακτική αγάπη, δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς εκείνον. Είναι ένας άγγελος. Δεν θέλω καμία άλλη να τον κοιτάζει ούτε να τον έχει».

Ακολούθως, αναφέρθηκε και στη σχέση της με το Twitter, όπου και διαθέτει έναν ιδιαίτερα ενεργό λογαριασμό με πολλούς followers. «Το λατρεύω το Twitter, μ΄ αρέσει η σπιρτάδα του, και ότι ο καθένας λέει την άποψή του χωρίς φόβο και πάθος, όπως και εγώ. Δεν με ενδιαφέρει να τα έχω καλά με όλους και αφού δεν με ενδιαφέρει να τα έχω καλά με όλους θα καταθέσω αυτό που θέλω και θα το κάνω ο κόσμος να χαλάσει».

https://www.instagram.com/p/ChA2DheM2z8

Πράγματι, η τραγουδίστρια έχει πάρει θέση ουκ ολίγες φορές απέναντι στα πράγματα που απασχολούν τον δημόσιο βίο, κάνοντάς μας να ταυτιστούμε μαζί της και να επιβραβεύσουμε τις απόψεις της. Άλλωστε όπως είπε, οι καλλιτέχνες οφείλουν να είναι μέσα στην κοινωνία, παρόντες και ενεργοί και όχι απλά να προμοτάρουν τη νέα τους δουλειά. «Τα πράγματα που λέω στο Twitter είναι τόσο απλά, μου κάνει εντύπωση που έχει γίνει τόσο μεγάλο θέμα. Παίρνει μεγαλύτερη αξία γιατί δεν το κάνει κανείς άλλος. Γιατί οι συνάδελφοι δεν μιλάνε και δεν καταλαβαίνω γιατί.

https://www.instagram.com/p/CdIymmJMJVT

Ζούμε σε αυτήν την κοινωνία, υπάρχουν προβλήματα, καυτά θέματα. Τι κάνουμε εμείς; Διαφημίζουμε μόνο το καινούργιο μας τραγούδι; Δεν είναι πολύ εγωιστικό; Για μένα το σωστό είναι να παίρνουμε θέση σε αυτά που συμβαίνουν, έχουμε γνώμη, άποψη. Αυτά που συμβαίνουν είναι τρομακτικά, δεν μπορώ να κάθομαι να σκέφτομαι μόνο και να μιλάω μόνο για τη δουλειά μου. Δεν είμαι αυτή».

Κατά καιρούς λοιπόν, η Καίτη Γαρμπή έχει μιλήσει εξίσου ωραία με την τελευταία της συνέντευξη, ενώ οι ατάκες της δεν αργούν να γίνουν viral και να αποκτήσουν αμέσως θαυμαστές που τις ενστερνίζονται και τις αναπαράγουν. Ας δούμε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές δηλώσεις της:

«Σάσα μου γλυκιά: Δεσποινίδες λέμε τα κορίτσια από 16 και κάτω! Από 17 και πάνω όλες μας αποκαλούμαστε και είμαστε Κυρίες! Οκ Σάσα μου;» είχε γράψει απευθυνόμενη στη Σάσα Σταμάτη όταν υπονόησε ότι οι διαζευγμένες γυναίκες δεν φέρουν τον τίτλο «κυρία», απευθυνόμενη στη Δέσποινα Βανδή στον αέρα του Just the 2 of Us.

«Δεν είναι της μόδας οι καταγγελίες τύπου Μπεκατώρου, είναι της μόδας η Αλήθεια», είχε γράψει στην έναρξη του ελληνικού me too, τον Ιανουάριο του 2021 όταν άρχισαν να γίνονται οι πρώτες καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου.

«Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ πριν από 57 χρόνια είχε ένα όνειρο πως τα 4 μικρά του παιδιά θα ζουν μια μέρα σε ένα έθνος όπου δεν θα κριθούν από το χρώμα του δέρματος τους, αλλά από το περιεχόμενο του χαρακτήρα τους. Δυστυχώς αυτή η μέρα δεν έχει έρθει ακόμα & το όνειρο παραμένει εφιάλτης», είχε γράψει το 2020 μετά τη δολοφονία του George Floyd.

«Ναι μεν. Η καταδίκη Λιγνάδη θα μπορούσε να είναι μια ιστορική απόφαση και η πρώτη μεγάλη δικαστική νίκη του #MeToo Αλλά. Αφέθηκε ελεύθερος. Πύρρειος η νίκη τελικά γιατί μετά από αυτή την απόφαση, τα θύματα θα κλείσουν μια για πάντα το στόμα τους», είχε γράψει μετά τη δικαστική απόφαση για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Τέλος, ανήμερα της Γιορτής της Γυναίκας, είχε γράψει: «Να μη μας εύχεστε απλά "χρόνια πολλά". Να φροντίζετε κιόλας να τα έχουμε!».