«Απορώ αν αισθάνεσαι τύψεις»: Η Κατερίνα Στικούδη δεν ήταν η μόνη που ξέσπασε για τον γιο της

Πατούλια Κατερίνα
«Απορώ αν αισθάνεσαι τύψεις»: Η Κατερίνα Στικούδη δεν ήταν η μόνη που ξέσπασε για τον γιο της

Ρώτησαν την Κατερίνα Στικούδη αν νιώθει τύψεις που αφήνει τον ενός έτους γιο της Βύρωνα στο σπίτι για να πάει στη δουλειά. Την ίδια ερώτηση κάνουν τα μίντια σε όλες τις μαμάδες και το ίδιο ακριβώς ξέσπασμα είχε πάθει και η Μαριάννα Τουμασάτου, 

Είναι η ερώτηση που γίνεται σε κάθε μαμά που επιστρέφει στη δουλειά της. Έχεις τύψεις που άφησες το μωρό σπίτι; Και λίγες να είναι οι τύψεις σου, η δυσκολία σου, η επιστροφή από μόνη της στο γραφείο, στη δουλειά, η ερώτηση αυτή κάνει τα πάντα ακόμα πιο δύσκολα. Και ακόμα δυσκολότερα αν είσαι δημόσιο πρόσωπο και η ερώτηση περί τύψεων έρχεται μπροστά σε ένα μικρόφωνο, σε δέκα κάμερες και πενήντα δημοσιογράφους.

Και τι κάνεις; Ξεσπάς σαν γνήσια εργαζόμενη μαμά όπως η Κατερίνα Στικούδη.

«Δεν νιώθω καθόλου τύψεις, όπως δεν ξέρω αν κάνετε αυτήν την ερώτηση σε πατεράδες και την κάνετε μόνο σε γυναίκες. Α, την κάνεις και στους άνδρες, αν νιώθουν τύψεις που αφήνουν τα παιδιά τους; Αν το κάνεις και στους άνδρες, εντάξει το άγχος σου για το παιδί μου μπορώ να το καταλάβω. Δεν είναι μόνος του ποτέ», είπε με εμφανή τον εκνευρισμό της και συνέχισε:

«Είμαι κάθε μέρα μαζί του, αφιερώνω χρόνο στο παιδί μου κι ειλικρινά θέλω να πιστεύω ότι αύριο μεθαύριο θα χαίρεται και θα καμαρώνει για εμένα και για όλα αυτά που κάνω για αυτόν φυσικά».

Και δεν ήταν η πρώτη που ξέσπασε μπροστά στο μικρόφωνο, είχε προηγηθεί η αντίδραση της Μαριάννας Τουμασάτου που είχε κάνει ακριβώς την ίδια ερώτηση στους δημοσιογράφους:

«Έχετε ρωτήσει κανέναν άντρα αν έχει τύψεις που βγαίνει, ή μόνο τις μανούλες; Όταν φέρεσαι καλά στο παιδί σου, δε σημαίνει ότι πρέπει να μην κάνεις τίποτα άλλο», είπε η γνωστή ηθοποιός και έτσι απλά βάρεσε φλέβα σε κάθε μαμαδίστικη καρδούλα.

Έχετε ρωτήσει κανένα μπαμπά τελικά;

Φαίνεται πως το μίντια έχουν την ακριβώς αντίθετη αντίδραση στους μπαμπάδες. Αν βρουν μπαμπά να αλλάζει έστω μια πάνα και να βγει να το δηλώσει, του στήνουν άγαλμα.

Τελικά έχουν τύψεις οι γονείς και ειδικά οι celebs;

Καλό είναι να μιλούν για τις τύψεις τους, εκείνοι που το θέλουν, μόνοι, χωρίς να τους γίνεται η ερώτηση και χωρίς εμμονές στις μαμάδες. Ναι, έχουν μιλήσει και οι μαπμπάδες για τις τύψεις αυτές, όπως ο Ιωάννης Παπαζήσης ή ο Μελέτης Ηλίας. Και ναι, υπάρχουν και μαμάδες celebs που μιλούν ανοιχτά για τις μαμαδίσιες τύψεις τους.

Η Θέμις Μπαζάκα είχε πει χαρακτηριστικά για τις τύψεις αυτές:

«Είναι αυτό που έχουμε όλες οι εργαζόμενες μαμάδες έχουμε σε σχέση μ ε τα παιδιά μας. Έχω τύψεις που δεν ήμουν με την κόρη μου όταν ήταν έξι – εφτά, να την δω να μεγαλώνει. Όλο με την ψυχή στο στόμα να την προλάβω πριν κοιμηθεί, όταν θα ξυπνήσει, να την πάω στο σχολικό, με αγωνία και τύψεις. Και πάλι λέω δεν έπρεπε να έχω κάνει εκείνη τη δουλειά αλλά μετά λέω πώς θα ζούσαμε. Πρέπει να απενεχοποιηθούμε και η κόρη μου μου λέει ότι είμαι τέλεια μαμά. Δεν έχω χάσει τίποτα, ούτε γιορτές, ούτε γενέθλια. Τα Σαββατοκύριακα την είχα μαζί μου στο θέατρο, την ήθελα κοντά μου».

«Ο χρόνος που μπορώ να διαθέσω στο παιδί μου με τη δουλειά είναι ελάχιστο και δεν είναι επιλογή μου. Νομίζω πως μου λείπει αυτό που δεν έχει συμβεί ακόμα, δεν θέλω να χάσω στιγμές, φοβάμαι να νιώθω τις τύψεις πως θα χάσω την παιδική του ηλικία. Δουλεύω 15 ώρες τη μέρα και δεν δουλεύω από χιούμορ», είπε ο Ιωάννης Παπαζήσης για τον γιο του.

«Έχω κάποιες τύψεις όσο είμαι στη δουλειά και λέω πότε θα γυρίσω στο μωράκι μου. Θα το συνηθίσω αλλά τώρα έκανα μια σκηνή και πήγαινα του μίλαγα στην κάμερα. Δεν αγχώνομαι σαν νέα μαμά, γίνονται όλα μόνα τους», τόνισε η Ευαγγελία Συριοπούλου.

«Ξαφνικά το παιδί γίνεται βασιλιάς και αυτό μας γέμισε τις μαμάδες με ενοχές. Μεγαλώνουμε σε ενοχή μήπως δεν κάνουμε το σωστό. Η δουλειά μου δημιουργούσε την ενοχή της έλλειψης, το παιδί το καταλαβαίνει αυτό και σου δημιουργεί περισσότερες ενοχές. Όταν το παιδί σου λέει να μην πας για δουλειά, κόβεται η ψυχη σου αλλά αυτό είναι λάθος», είχε πει η Ελένη Ψυχούλη.

«Έχω τύψεις. Είμαι ενοχικός άνθρωπος, κι αν κάποια δεν έχει ενοχές, την λένε γαιϊδούρα. Δεν έχουν ισορροπήσει τα πράγματα και οι ρόλοι, για εμάς τις γυναίκες είναι χρέος. Έχουν και οι άντρες ενοχές αλλά για τις γυναίκες είναι υποχρέωση, σαν να είναι περασμένο στο DNA», είπε η Κατερίνα Παπουτσάκη.

«Δούλευα στην τηλεόραση δέκα ώρες τη μέρα και πέντε το βράδυ στην παράσταση. Δεν ήμουν στο σπίτι, με την καραντίνα κάπως άλλαξε αυτό. Κάποια πράγματα με το πέρασμα του χρόνου μου έλειψαν, να πάω στο σχολείο, να τα διαβάσω, μετά έρχεται το ίδιο το παιδί και σου λέει το πού δεν ήσουν», τόνισε ο Μελέτης Ηλίας.