Ο Hamish Harding πριν την μοιραία βουτιά στον Τιτανικό: H σύζυγος Linda & τα 5 ρεκόρ Γκίνες

Κατερίνα Μπούσιου
Ο Hamish Harding πριν την μοιραία βουτιά στον Τιτανικό: H σύζυγος Linda & τα 5 ρεκόρ Γκίνες

Ο ένας από τους 5 επιβάτες του μοιραίου Titan εκτός από εκατομμυριούχος, ήταν λάτρης των εξερευνήσεων, ήταν φίλος του Τζον Τραβόλτα και είχε λάβει μέρος σε αρκετές ριψοκίνδυνες αποστολές. 

Ήταν πιλότος, ήθελε να εξερευνήσει και να κατακτήσει τον κόσμο, αλλά αυτό το πάθος του εκατομμυριούχου Hamish Harding, στάθηκε μοιραίο, στο τελευταίο του ταξίδι με το μικρό υποβρύχιο Τitan. Το μήνυμα πριν επιβιβαστεί ήταν ενδεικτικό για τους κινδύνους της αποστολής.

Η πορεία του Harding μπορεί να ήταν πάντα στην κόψη του ξυραφιού, αλλά η προσωπική του ζωή είχε μόνο ευτυχία δίπλα στο πλευρό της συζύγου Linda και των 4 παιδιών τους.

«Είναι ο χειρότερος χειμώνας εδώ και 40 χρόνια»

Ο Hamish Harding ξεκίνησε την καριέρα του ως πιλότος, αλλά μετά τη δημιουργία της εταιρείας του Action Aviation κατόρθωσε να μπει στη λίστα ως ένας από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες του κόσμου.

https://www.instagram.com/p/CildhH-NIVH/

Τα δικά του αεροσκάφη χρησιμοποιούν βασιλείς αλλά και αρχηγοί κρατών, όπως και αρκετοί celebrities. Με έναν από αυτούς, τον Τζον Τραβόλτα, o Harding είχε φιλική σχέση, μοιράζονταν την ίδια αγάπη για τα αεροπλάνα, αφού ο ηθοποιός είναι και πιλότος.

Το μεγάλο όνειρο του επιχειρηματία, ήταν να εξερευνήσει τον κόσμο. Και εν μέρει τα κατάφερε πριν την μοιραία κατάδυση με το υποβρύχιο Titan τη Δευτέρα.

https://www.instagram.com/p/CMexeHbr77C/

Κατόρθωσε να κατακτήσει 5 ρεκόρ Γκίνες για αυτά του τα κατορθώματα. Ένα από αυτά, ήταν και το ρεκόρ για τον ταχύτερο περίπλου της Γης μέσω δύο γεωγραφικών πόλων με αεροπλάνο το 2019. Σε λιγότερο από 46 ώρες.

Ο Τιτανικός επαναλήφθηκε: Ο James Cameron συγκρίνει τις 2 τραγωδίες & ρίχνει ευθύνες εκεί που πρέπει

Με τον επίσης φίλο του δισεκατομμυριούχο Τζεφ Μπέζος, συμμετείχε και στην αποστολή της Blue Origin και ταξίδεψε με τον πρώην αστροναύτη Μπαζ Όλντριν στον Νότιο Πόλο.

Ο βρετανικής καταγωγής επιχειρηματίας ζούσε μόνιμα τα τελευταία χρόνια στο Ντουμπάι, έδρα των επιχειρήσεών του, μαζί με την σύζυγό του Linda, τα δύο θετά του παιδιά (από τον πρώτο γάμο της συζύγου του) και τoυς δύο γιους που απέκτησαν μαζί, τον Rory και τον Giles. Και τους δύο του γιους προσπαθούσε να τους μυήσει στα χόμπι του και πολύ συχνά τους είχε μαζί του στο πιλοτήριο.

https://www.instagram.com/p/CR6exijNWHI/

Για την αποστολή με το μικρό υποβρύχιο Τitan το οποίο χάθηκε 500 μέτρα μακριά από τα συντρίμμια του Τιτανικού, ήταν χαρούμενος και υπερήφανος, όπως έγραψε και στο τελευταίο του post στο Facebook, λίγο πριν μπει στο εσωτερικό του.

Ωστόσο στο μήνυμά του αυτό, αναφέρει και την σφοδρή κακοκαιρία που υπήρχε τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή της κατάδυσης, την πιο ισχυρή των τελευταίων 40 χρόνων όπως αναφέρει. Ίσως αυτό το στοιχείο σταθεί πολύτιμο στις τελικές έρευνες των αρχών για τα αίτια της συντριβής, ουσιαστικά έκρηξης στο βυθό, του βαθυσκάφους.

hardingfacebook.jpg

Η σύζυγός του Linda, η οποία δούλευε στην εταιρεία του, είναι αρκετά low profile σε αντίθεσή με τον σύζυγό της. Συμμερίζονταν, αλλά δεν συμμετείχε στις ριψοκίνδυνες αποστολές του.

1687516060647-747305572-hardingfamily.jpg

Τις τελευταίες ημέρες απέφυγε να κάνει κάποια δήλωση, ενώ συνεχίζονταν οι έρευνες, είχε ταξιδέψει ωστόσο στην Αμερική για να βρίσκεται κοντά στα διασωστικά συνεργεία. Πλέον είναι κληρονόμος της μεγάλης περιουσίας του συζύγου της, η οποία ανέρχεται στο ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.