Julian Sands: Η ανατριχιαστική εξέλιξη, ο κόσμος που ευελπιστεί ακόμα & αυτοί που λένε συλλυπητήρια

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Julian Sands: Η ανατριχιαστική εξέλιξη, ο κόσμος που ευελπιστεί ακόμα & αυτοί που λένε συλλυπητήρια

Η αναζήτηση για τον Julian Sands παίρνει μια σκοτεινή τροπή. Παραμένει το μυστήριο γύρω από την εξαφάνισή του.

Σε μια ανατριχιαστική εξέλιξη, οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη κοντά στην περιοχή αναζήτησης όπου αγνοείται ο Βρετανός ηθοποιός Julian Sands κατά τη διάρκεια πεζοπορίας τον Ιανουάριο. Η ανατριχιαστική εξέλιξη, ο κόσμος που ευελπιστεί ακόμα και αυτοί που εύχονται ήδη συλληπτήρια στην οικογένειά του.

Ο Τιτανικός επαναλήφθηκε: Ο James Cameron συγκρίνει τις 2 τραγωδίες & ρίχνει ευθύνες εκεί που πρέπει

Julian Sands: Σκοτεινή τροπή παίρνει το μυστήριο γύρω από την εξαφάνιση του ηθοποιού

Πεζοπόροι στο Mount Baldy έπεσαν πάνω σε ανθρώπινα λείψανα το Σάββατο, αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες σχετικά με την αινιγματική εξαφάνιση του Βρετανού ηθοποιού Julian Sands νωρίτερα φέτος. Αν και η επίσημη ανακοίνωση του γραφείου του σερίφη του Σαν Μπερναρντίνο δεν αναφέρει τον ηθοποιό, υπόσχεται ότι η ταυτοποίηση του πτώματος που ανασύρθηκε θα ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα, δίνοντας μια πιθανή εξέλιξη στην υπόθεση.

Ο σταθμός του σερίφη της Φοντάνα έλαβε μια αναφορά από πολίτες πεζοπόρους το πρωί του Σαββάτου, που τους ειδοποίησε για την ανακάλυψη ανθρώπινων μελών στο δύσβατο έδαφος του Mt. Baldy. Ανταποκρινόμενοι αμέσως στο σημείο, οι βοηθοί, συνοδευόμενοι από το τμήμα επιχειρήσεων έκτακτης ανάγκης του τμήματος του σερίφη, ξεκίνησαν έρευνα. Ο νεκρός άνθρωπος που βρέθηκε μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο γραφείο του ιατροδικαστή, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες ταυτοποίησης. Στο δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι θα ανακοινωθούν περισσότερες πληροφορίες μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης:

«Το Σάββατο, 24 Ιουνίου 2023, περίπου στις 10:00 π.μ., πολίτες πεζοπόροι επικοινώνησαν με το γραφείο του σερίφη της Φοντάνα αφού ανακάλυψαν ανθρώπινα μέλη στην περιοχή του Mt. Baldy. Οι βοηθοί του σταθμού της Fontana, μαζί με το τμήμα επιχειρήσεων έκτακτης ανάγκης του τμήματος του σερίφη, ανταποκρίθηκαν στο σημείο. Ο νεκρός μεταφέρθηκε στο γραφείο του ιατροδικαστή, εν αναμονή της θετικής αναγνώρισης. Η ταυτοποίηση θα πρέπει να ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα, οπότε και θα ενημερώσουμε το παρόν δελτίο τύπου. Προς το παρόν δεν υπάρχουν περαιτέρω λεπτομέρειες.»

Οι προσπάθειες μέχρι στιγμής για τον Julian Sands

Το αποκαρδιωτικό αυτό εύρημα συνέβη λίγο περισσότερο από 24 ώρες αφότου η οικογένεια του Julian Sands εξέδωσε την πρώτη της ανακοίνωση, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της προς τις ομάδες αναζήτησης και τους συντονιστές που προσπάθησαν ακούραστα να εντοπίσουν τον αγνοούμενο ηθοποιό. Οι χειμερινές συνθήκες σε όλες τις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες είχαν προηγουμένως αναγκάσει τις αρχές να αναστείλουν προσωρινά τις έρευνες για τον Sands, έναν έμπειρο αθλητή της υπαίθρου, και είχαν απαιτήσει πολλαπλές επιχειρήσεις για την κάλυψη του εκτεταμένου εδάφους.

Οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του Julian Sands συνεχίστηκαν το περασμένο Σάββατο, με μια σημαντική ανάπτυξη περισσότερων από 80 εθελοντών έρευνας και διάσωσης, βοηθών και προσωπικού, που χτένισαν την άγρια φύση και τις απομακρυσμένες περιοχές σε όλο το βουνό. Η επιχείρηση περιελάμβανε τη χρήση δύο ελικοπτέρων και πληρωμάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση για την ανεύρεση κάθε ίχνους του αγνοούμενου ηθοποιού.

Το όρος Baldy, γνωστό για το πανύψηλο υψόμετρό του που ξεπερνά τα 11.000 πόδια, αποτελεί πρόκληση λόγω του δύσκολου εδάφους του και των βαθιών χαράδρων, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όταν εξαφανίστηκε ο Sands. Την περασμένη εβδομάδα, το γραφείο του σερίφη της κομητείας Σαν Μπερναρντίνο είχε αναφέρει ότι τμήματα της ερημιάς ήταν ακόμη καλυμμένα από χιόνι ύψους έως και 3 μέτρων.

Καθώς οι αρχές αναμένουν την ολοκλήρωση της διαδικασίας ταυτοποίησης, οι εικασίες και οι ανησυχίες συνεχίζουν να στροβιλίζονται γύρω από την τύχη του Julian Sands. Η ανακάλυψη των ανθρώπινων λειψάνων στην ίδια γενική περιοχή όπου εξαφανίστηκε ο ηθοποιός εγείρει ερωτήματα σχετικά με μια πιθανή σύνδεση. Φίλοι, συγγενείς και θαυμαστές περιμένουν με αγωνία περαιτέρω ενημερώσεις. Ορισμένοι ελπίζουν ότι η επικείμενη ταυτοποίηση θα δώσει κάποιο τέλος σε αυτή την αινιγματική και οδυνηρή υπόθεση και θα βοηθήσει την οικογένειά του να αποδεχτεί το χειρότερο σενάριο, ενώ άλλοι ευελπιστούν να βρεθεί ζωντανός.

Ο 65χρονος ηθοποιός, γνωστός για τους ρόλους του στις ταινίες "Leaving Las Vegas", "A Room With a View", "Arachnophobia" και "24", ήταν ένας αφοσιωμένος πεζοπόρος που ζούσε στην περιοχή του Βόρειου Χόλιγουντ.

Ο Julian Sands δηλώθηκε ως αγνοούμενος στις 13 Ιανουαρίου μετά από πεζοπορία στο μονοπάτι Baldy Bowl Trail στην κομητεία Σαν Μπερναρντίνο, περίπου 30 μίλια από το Λος Άντζελες. Το Baldy, που δεσπόζει 11.000 πόδια πάνω από το Λος Άντζελες, έχει περιγραφεί ως ένα από τα πιο θανατηφόρα βουνά στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει στοιχίσει δεκάδες ζωές σε επίδοξους πεζοπόρους. Ένας συνδυασμός απειρίας, απαιτητικού εδάφους και ελλιπών υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας οδήγησε σε 19 διασώσεις και τουλάχιστον δύο θανάτους στα απότομα, ελικοειδή μονοπάτια του τον περασμένο χειμώνα, όπως αναφέρει και το Sfgate.