Ο Αντίνοος Αλμπάνης τα έβαλε με την υποκρισία στο Instagram για τις φωτιές και τον χειροκροτάμε

Πατούλια Κατερίνα
Ο Αντίνοος Αλμπάνης τα έβαλε με την υποκρισία στο Instagram για τις φωτιές και τον χειροκροτάμε

«Καλά εδώ κόσμος καίγεται κι εσύ ανεβάζεις προϊόντα στο Instagram», είπαν στον Αντίνοο Αλμπάνη κι εκείνος απάντησε όπως έπρεπε.

Συμπληρώνουμε 9 ημέρες από τη στιγμή που οι φωτιές καίνε την Ρόδο ενώ τα πύρηνα μέτωπα και στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν λένε να κοπάσουν. Το δυστύχημα με το καναντέρ που επιχειρούσε στην Κάρυστο είχε ως αποτέλεσμα την τραγική απώλεια των δύο πιλότων, 27 και 34 ετών αντίστοιχα και στο Instagram μαίνεται η μάχη του πιο συγκινητικού ποστ για τις φωτιές, του ποιος θα δημοσιεύσει πρώτος το βίντεο με τα ζώα να καίγονται ή με το αεροπλάνο να πέφτει και να τυλίγεται στις φλόγες.

Δεν θέλω να σταθώ καν στον τρόπο και τον λιγοστό χρόνο που χρειάστηκε να γίνει viral το βίντεο της πτώσης του καναντέρ, προτού καν προλάβουν να ενημερωθούν επίσημα οι οικογένειες των δύο ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο καθήκον. Όσοι έχουμε στις οικογένειές μας πυροσβέστες, πιλότους, αστυνομικούς, ένστολους, ξέρουμς πολύ καλά το χτυποκάρδι μέχρι να ακούσουμε το κλειδί τους στην πόρτα μετά από κάθε υπηρεσία.

Ας σταθούμε όμως στο φαινόμενο influencer και στην κουβέντα που έχει ξεκινήσει για το αν είναι ηθικό ή όχι τώρα που ο κόσμος καίγεται να δημοσιεύουμε εμπορικά posts, στόρις από ξαπλώστες ή αν πρέπει απλά να κάνουμε κοινοποιήσεις για τις φωτιές.

albanis2.jpg

Ο Αντίνοος Αλμπάνης μετά από τα posts που έκανε για εταιρία υποδημάτων δέχτηκε τα σχολιανά του από κόσμο που απορούσε πώς μπορεί τέτοια ώρα να κάνει ανέμελα εμπορικά posts.Ο ίδιος εξήγησε πως αυτή είναι η δουλειά του και οι συμφωνίες προχωρούν κανονικά, όπως κανονικά γίνονται οι παραστάσεις, τα γυρίσματα και κανονικά πηγαίνουμε όλοι στη δουλειά μας:

«Νιώθω την ανάγκη να κάνω σαφές κάτι το οποίο πολλοί από σας ενδέχεται να αγνοείτε και ίσως είναι λογικό. Έλαβα κάποια μηνύματα των οποίων το περιεχόμενο συνοψιζόταν στο εξής: “καλά εδώ κόσμος καίγεται κι εσύ ανεβάζεις προϊόντα στο Instagram;”.

Η απάντηση είναι μία και συγκεκριμένη: τώρα που ο κόσμος καίγεται εσύ πήγες σήμερα στη δουλειά σου; Σου επέτρεψε εργοδότης σου να μην πας στη δουλειά σου επειδή ο κόσμος καίγεται; Μήπως έχεις την πολυτέλεια να σε συντηρεί κάποιος άλλος και να καλύπτει τα έξοδα σου; Δυστυχώς, και το λέω με πόνο καρδιάς, καμιά δουλειά δε σταματάει μπροστά σε καμιά δυστυχία.

Καμιά παράσταση δεν ακυρώνεται επειδή έχει ξεσπάσει φωτιά στη χώρα. Κανένα γύρισμα δεν διακόπτεται επειδή έχει προκύψει κάποια καταστροφή. Και προτού βιαστείς να απαντήσεις, να σε ενημερώσω πως από τις απαρχές της διαφήμισης οι καλλιτέχνες ήταν εκείνοι που αναλάμβαναν την προώθηση των προϊόντων.

Συνεπώς ναι. Και αυτό είναι η δουλειά μου. Άρα αυτό που στ’ αλήθεια επιθυμείς να κάνεις, είναι να κρίνεις τον τρόπο που έχω επιλέξει να βιοπορίζομαι. Να κρίνεις τη φύση της ίδιας μου της δουλειάς. Μιας δουλειάς της οποίας δεν έχω πάντα τον έλεγχο γιατί δεσμεύεται από υποχρεώσεις και συμβόλαια.

Μπορείς λοιπόν σε κάθε περίπτωση να διαφωνείς με την εργασία μου αλλά εσύ δεν δεσμεύεσαι να την παρακολουθείς. Και όπως δεν ανακοινώνεις στους τηλεοπτικούς σταθμούς πως θα αλλάξεις κανάλι, το ίδιο μπορείς να κάνεις και με μένα.

Και αναρωτήσου. Σε τέτοιες στιγμές, βαθιάς κρίσης έτσι επιλέγεις εσύ να βοηθήσεις στο κοινωνικό σύνολο; Κρίνοντας; Με εκτίμηση, Αντίνοος», έγραψε χαρακτηριστικά ο Αντίνοος Αλμπάνης.

Τίμιος ο Αντίνοος θα σου πω. Γιατί αν ανοίξεις Twitter και Insta τις μέρες αυτές θα χαωθείς. Story ξαπλώστρα και διακοπές, διαδέχεται στο story για τις ανάγκες που υπάρχουν στη Ρόδο, που το διαδέχεται story για προώθηση παπουτσιών, που το διαδέχεται story με σκίτσα για τους πιλότους που χάθηκαν που το διαδέχεται story με πισίνα και pool vibes only.

Αχταρμάς.

Αν έχεις infuencer μου εμπορική συμφωνία, προχώρα με τη δουλειά σου. Αν είσαι διακοπές, προχώρα με τα stories στις θάλασσες και μην σε ενοχλεί κανένας υπουργός που θα πει «η ζωή συνεχίζεται». Αν είσαι στα μέρη που καίγονται, ως εθελοντής ή ως αποκλεισμένος στην περιοχή, ενημέρωσέ μας. Αν είσαι σε μια ξαπλώστρα στη Μύκονο, όχι δεν βοηθάς πουθενά με τις κοινοποιήσεις και με τα πικραμένα στιχάκια για τις φωτιές που καίνε. Αν έχεις μπερδευτεί και δεν ξέρεις τι να κάνεις στα social, ξεκούρασε τον αλγόριθμο και πράξε τη σιωπή. Την προτιμάμε τη σιωπή σου σε σχέση με ένα ακόμα καρέ πισίνα, θλίψη, ξαπλώστρα, φωτιές, διακοπές, νησί, πυροσβέστες.