«Είσαι είδωλο»: O Μίλτος Τεντόγλου έγινε Παγκόσμιος Πρωταθλητής και το Twitter δίκαια τον «δόξασε»

Κατερίνα Μπούσιου
«Είσαι είδωλο»: O  Μίλτος Τεντόγλου έγινε Παγκόσμιος Πρωταθλητής και το Twitter δίκαια τον «δόξασε»

(AP Photo/Ashley Landis)

Copyright 2023 The Associated Press. All rights reserved

Έκανε το απόλυτο grand slam μεταλλίων και πήρε το μόνο που του έλειπε από τη συλλογή του, το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στη Βουδαπέστη. Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ανίκητος. 

Σήμερα το βράδι ο Μίλτος Τεντόγλου και τυπικά πια έγινε ένας από τους κορυφαίους αθλητές στην ιστορία του άλματος εις μήκους και κέρδισε το μόνο μετάλλιο που έλειπε από τη συλλογή του, το χρυσό σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου. Ο επίσης χρυσός Ολυμπιονίκης αθλητής, όπως πάντα άφησε το στίγμα του με τις κινήσεις στο κοινό του σταδίου, τις γκριμάτσες του και την απίστευτη ψυχή του.

Όλοι στην Ελλάδα έστελναν νοητά τις ευχές τους για να νικήσει. Ακόμη και η μικρή κόρη της Μαρίας Ηλιάκη η οποία ήταν απολαυστική στον διάλογο με τη μητέρα της.

https://www.instagram.com/p/CqXg1uMMzI2/

Έγραψε ιστορία με το άλμα αλλά και την χειρονομία του προς το κοινό

Ο Μίλτος Τεντόγλου τήρησε την προσωπική του παράδοση και έκανε πάλι την έκπληξη, νικώντας στο τελευταίο του άλμα. Το έκτο και τυχερό στα 8.52 αφήνοντας τον αθλητή Pinnock από την Τανζανία στη δεύτερη θέση.

«Μας συγκίνησες»: Ο θρίαμβος της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη και το χάλκινο μετάλλιο «ξεσήκωσε» το Twitter

Hungary Athletics Worlds

(AP Photo/Bernat Armangue)

Copyright 2023 The Associated Press. All rights reserved

Ο αθλητής μας μέχρι την τελευταία στιγμή είχε αγωνία, γιατί είχε απόσταση μόνο ένα εκατοστό με τον συναθλητή του που μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν πρώτος στην κατάταξη. Ο Pinnock τον χειροκρότησε αναγνωρίζοντας την αξία του.

Ο Μίλτος Τεντόγλου σπάει τα ρεκόρ και ευχαριστεί τους Έλληνες και η Συνατσάκη αντιδρά όπως όλοι μας

Από το πρώτο άλμα και ενώ το κοινό τον χειροκροτούσε, ο Μίλτος με τα δύο του χέρια έκανε την κίνηση της ηρεμίας, ζητώντας τους να περιμένουν με υπομονή μέχρι το τέλος. Πάντα στο τέλος κάνει τη μεγάλη ανατροπή με τις επιδόσεις του και τα παγκόσμια ρεκόρ του.

Και το τέλος τον δικαίωσε με τον καλύτερο τρόπο.

Ο Τεντόγλου τα τελευταία χρόνια είναι ανίκητος. Μία φορά Ολυμπιονίκης, δύο φορές πρωταθλητής στο Ευρωπαϊκό, πρωταθλητής Ελλάδος για πολλά χρόνια και τώρα Παγκόσμιος Πρωταθλητής, τον μόνο τίτλο που δεν είχε. Ανήκει πια στο πάνθεον των μεγαλύτερων αθλητών του κόσμου την τελευταία 20ετία.

Εκτός από αυτή την χειρονομία ο Τεντόγλου έγινε για μία ακόμη φορά χθες viral για τις δηλώσεις του μετά από μία λανθασμένη του κίνηση στους ημιτελικούς: «Είμαι και λίγο βλάκας, είναι και πρωί». Αυτός ο αυτοσαρκασμός και το χιούμορ του είναι αυτό που τον κάνει να τον αγαπάμε λίγο παραπάνω για τον χαρακτήρα του.

Στο Twitter επικράτησε ενθουσιασμός, ο αθλητής έγινε Νο1 trend και όλοι είπαν αυτό που και εμείς σκεφτόμαστε: «Ο Μίλτος είναι ότι καλύτερο μας έχει συμβεί ως χώρα τα τελευταία χρόνια».

Αρκετοί του στέλναμε νοητά τις ευχές μας για επιτυχία από την Ελλάδα. Ακόμη και οι θαυμάστριες του που είναι μικρότερης ηλικίας. Η Κατερίνα Μανουσάκη και κόρη της Μαρίας Ηλιάκη με ενθουσιασμό χτυπούσε παλαμάκια για να του φέρει γούρι.