Η σειρά «Ψυχοκόρες» θα μπορούσε να γίνει το τηλεοπτικό trend της χρονιάς: Τα δύο πρώτα επεισόδια

Κατερίνα Μπούσιου
Η σειρά «Ψυχοκόρες» θα μπορούσε να γίνει το τηλεοπτικό trend της χρονιάς: Τα δύο πρώτα επεισόδια

Ένα πρωτότυπο κεντρικό θέμα, 4 νέες ταλαντούχες ηθοποιοί και ένα καστ υψηλών προδιαγραφών, δημιουργούν τον κόσμο μίας άλλης εποχής στη σειρά «Ψυχοκόρες» του ΑΝΤ1 +. 

Μία ακόμη σειρά εποχής έρχεται στις οθόνες μας για να πραγματευτεί ένα πολύ ιδιαίτερο κοινωνικό θέμα, για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση. Η σειρά «Ψυχοκόρες» η οποία αρχικά θα μεταδοθεί στον ΑΝΤ1 + και σε μεταγενέστερο χρόνο και στον ΑΝΤ1 έχει όλες τις προδιαγραφές για να γίνει αγαπημένη σειρά του κοινού. Υπάρχουν 4+2 λόγοι για αυτό, ήδη εμφανείς από τα δύο πρώτα επεισόδια.

Ταλέντο επί 4

Καταρχάς, η σειρά έχει κινηματογραφικές προδιαγραφές - με εταιρεία παραγωγής την Feelgood Entertainment - και θα το καταλάβεις από τη σκηνοθεσία, την ενδυματολογική λεπτομέρεια, τη σκηνογραφία και το ρυθμό της πλοκής.

Πριν αναλύσουμε τις ιδιαιτερότητες, ας δούμε το πρωτότυπο story της σειράς «Ψυχοκόρες», που θίγει ένα πολύ λεπτό θέμα της ελληνικής κοινωνίας του '50, αλλά όχι στην κωμική του διάσταση, όπως στις κλασσικές ελληνικές ταινίες.

https://www.instagram.com/reel/CwnCb2_IOME/

Οι ψυχοκόρες, κορίτσια της επαρχίας που κυρίως για οικονομικούς λόγους βρέθηκαν ως υπηρέτριες στα αστικά σαλόνια της Αθήνας, με πρόφαση να μορφωθούν να γίνουν άτυπα μέλη των οικογενειών και στην καλύτερη περίπτωση να πάρουν και δώρο - προίκα από τον ευεργέτη τους, έχουν κυρίως δραματικές ιστορίες να διηγηθούν.

Ελάχιστες περιπτώσεις από αυτά τα χιλιάδες κορίτσια είχαν μία καλή τύχη. Τα περισσότερα έπεσαν θύματα σεξουαλικής και σωματικής κακοποίησης.

https://www.instagram.com/reel/Cwk66TUot8A/

Τα 4 κορίτσια της ιστορίας μας, οι αδελφές Πολύζου, από το σχετικά ευκατάστατο Μακεδονίτικο χωριάτικο σπιτικό τους, βρίσκονται στην Αθήνα σε τρεις διαφορετικές οικογένειες, μετά τον θάνατο της μητέρας τους και τη σύλληψη του πατέρα τους.

Έρχονται ξαφνικά αντιμέτωπες με ίντριγκες, μυστικά και κινδύνους, κυρίως από τους άντρες ευεργέτες τους. Χωρίζονται, παρά την συμβουλή που έδωσε η μητέρα τους στη μεγαλύτερη κόρη Μαρίκα, (Μαριάννα Κιμούλη) να μην αφήσει η μία την άλλη.

Η Μαριάννα Κιμούλη, η Μένια Βουλιώτη, η Μαργαρίτα Αλεξιάδη και η Άννα Λουΐζίδη, οι 4 ηθοποιοί που υποδύονται τις Ψυχοκόρες, δείχνουν από τα δύο πρώτα επεισόδια το εύρος του ταλέντου τους και σου δημιουργούν μία συναισθηματική αγωνία.

Ναι, σαφώς τρομάζεις με την τύχη τους και εύχεσαι να έχουμε μία ευχάριστη ανατροπή έστω στο τέλος. Πιστεύουμε πως θα τη δούμε.

https://www.instagram.com/reel/CwDJWZVIup5/

Το καστ στις οικογένειες που καταλήγουν, είναι πρώτης κατηγορίας.

Στην οικογένεια Κοτρώτση συναντάμε τη Δήμητρα Ματσούκα και τον Πυγμαλίων Δαδακαρίδη (αμφότεροι όπως τους περιμένεις υποκριτικά με αρκετές δραματικές προεκτάσεις), στη φιλελεύθερη οικογένεια των Αρδιτών τη Γιούλικα Σκαφιδά, τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, τον Αλέξανδρο Αντωνόπουλο και στην οικογένεια Νάτση, τη Μαρίνα Ασλάνογλου και τον Χρήστο Μαλλάκη.

psixokores7.png

Στην τελευταία οικογένεια, η Φρόσω ως ψυχοκόρη (Άννα Λουΐζίδη) θα ζήσει και το μεγαλύτερο δράμα, καθώς το ζευγάρι έχει ήδη προαποφασίσει χωρίς εκείνη να το γνωρίζει, να φέρει στον κόσμο το παιδί τους. Η νεαρή ηθοποιός σε κερδίζει εξαρχής.

psixokores1.jpg

Η σειρά είναι μία ηθογραφία της εποχής, προσεκτικά αποτυπωμένη. Εκτός από τα οικογενειακά μυστικά και τις προσωπικές ρήξεις, θα δεις και τις κοινωνικές προεκτάσεις εκείνης της περιόδου.

Τις πρώτες προσπάθειες για την κατοχύρωση αρχικά και στη συνέχεια για την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών (η Γιούλικα Σκαφιδά έχει ξεκινήσει αυτόν τον αγώνα), τις πολιτικές αλλαγές της εποχής, το παρακράτος με τον διωγμό των αριστερών, το αστυνομικό κράτος των πόλεων και μία άλλη εντελώς διαφορετική πραγματικότητα στην επαρχία.

Και αφού χτιστεί τηλεοπτικά όλος αυτός ο καμβάς, περιμένεις τη λύτρωση. Για το αν θα εμφανιστεί στο τέλος ως ο από μηχανής Θεός, ο καλοσυνάτος πατέρας Πολύζος (ο πάντα εξαιρετικός Μανώλης Μαυροματάκης) για να σώσει τη ζωή και να διασώσει την τιμή των θυγατέρων του.

Η σειρά κάνει πρεμιέρα από τον ΑΝΤ1 + την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου. Και ακόμη και αν το διαβάσεις ως κλισέ, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τη χάσεις.