Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ολόκληρος μία αλήθεια και δε γίνεται να μην τον αγαπήσεις για 4 λόγους

Τζένη Ντεμιράι
Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ολόκληρος μία αλήθεια και δε γίνεται να μην τον αγαπήσεις για 4 λόγους
INTIME SPORTS

Ως ένας γνήσιος Πρωταγωνιστής, ο Μίλτος Τεντόγλου μίλησε με μπουζούκι, παρκούρ, σκάκι και βόλτα στο Καλλιμάρμαρο σε μία σπάνια εξομολόγηση.

«Δεν θέλω να είμαι πρότυπο για τα παιδιά. Θέλω να κάνουν αυτό που εκείνα θέλουν. Να βάλουν έναν στόχο και να πιστέψουν σε αυτόν». Αυτό δήλωσε ο Μίλτος Τεντόγλου λίγο πριν ολοκληρωθεί η συνέντευξη που παραχώρησε στον Σταύρο Θεοδωράκη και προβλήθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής 20 Οκτωβρίου στην εκπομπή Πρωταγωνιστές.

Ένας αληθινός πρωταγωνιστής. Του αθλητισμού αλλά κυρίως της ζωής. Ένας χρυσός ολυμπιονίκης που συνεχίζει να παίζει videogames με ψευδώνυμο, να έχει τους ίδιους κολλητούς που δουλεύουν σε φούρνο στα Γρεβενά και να πιστεύει πως δεν είναι αρκετά καλός.

https://www.instagram.com/reel/CylzBybLL3w/

Η ταπεινότητα αλλά και η αλήθεια του Μίλτου είναι τα χαρακτηριστικά που τον κάνουν αγαπητό σε όλους. Δύσκολα κάποιος θα πει ότι δεν συμπαθεί τον Τεντόγλου.

Ο Μίλτος μπορεί να μη θέλει να είναι πρότυπο, αλλά είναι. Και, μάλιστα, καταφέρνει να διατηρεί αυτό το προνόμιο όχι μόνο για τις εξαιρετικές αθλητικές επιδόσεις του στο άλμα εις μήκος, όχι μόνο για τα άλματα που σπάνε ρεκόρ, αλλά και για κάτι πολύ σπουδαιότερο, για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την επιτυχία του, για το ήθος, τη σεμνότητα, την ειλικρίνεια και την χαλαρότητα του.

Αυτοί είναι 4 λόγοι που μας θύμισαν γιατί έχουμε αγαπήσει τον Μίλτο Τεντόγλου και πάντα θα τον ξεχωρίζουμε από ένα πλήθος γεμάτο υποκρισία.

#1 «Τα ρούχα δεν κάνουν τον άνθρωπο»

Καταφέρνει να γίνει το πιο σωστό πρότυπο σε έναν κόσμο που η ειλικρίνεια έχει χαθεί και η σημασία που δίνουμε στην εικόνα είναι η πιο τρανταχτή απόδειξη. Ο Μίλτος δεν βάζει σε προτεραιότητα την εικόνα. Δεν θα φορέσει τα καλά του για να γίνει συμπαθής, ενώ θα φορέσει την φόρμα του ακόμα και σε μία σπάνια για εκείνον συνέντευξη. «Τα ρούχα δεν κάνουν τον άνθρωπο. Μου αρέσει να νιώθω άνετα», θα πει στον Σταύρο Θεοδωράκη σε κάποιο σημείο του Καλλιμάρμαρου και εκείνος θα χαμογελάσει, κάνοντας μας να πιστέψουμε ότι σκέφτεται από σκεφτόμαστε κι εμείς: «υπάρχει ελπίδα».

#2 «Βλέπω τον αθλητισμό σαν παιχνίδι, δεν έχω λόγο να μισώ τον αντίπαλό μου»

Μπορεί ο ανταγωνισμός να κυριαρχεί στον αθλητισμό, ωστόσο, ο Μίλτος Τεντόγλου δεν αναλώνεται σε αυτό και το έχει αποδείξει με την απόφασή του να ψηφίσει δύο άλλους αθλητές στην ψηφοφορία για τον κορυφαίο αθλητή της χρονιάς, παρόλο που θα μπορούσε να ψηφίσει τον εαυτό του. Συγκεκριμένα, ψήφισε τον παγκόσμιο πρωταθλητή και ρέκορντμαν της σφαιροβολίας, Ράιαν Κράουζερ, αλλά και τον Νίρατζ Τσόπρα, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό στον ακοντισμό, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Εκτός αυτού, όμως, ο Μίλτος δήλωσε στην συνέντευξη που παραχώρησε στους Πρωταγωνιστές ότι βλέπει τον αθλητισμό σαν πλάκα. Όπως είπε χαρακτηριστικά «Το βλέπω σαν πλάκα, είναι σαν παιχνίδι. Μου αρέσει να παίζω και μου αρέσει το άθλημα». Ένας σεμνός παγκόσμιος πρωταθλητής από τα Γρεβενά που δηλώνει ότι δεν έχει λόγο να μισήσει τον αντίπαλο του, αφού ο καθένας προσπαθεί να κάνει το καλύτερο για τον εαυτό του. Μία δήλωση που φαντάζει απλή και κάπως αυτονόητη, αλλά δεν είναι. Και αυτό δεν γίνεται να μη σε κάνει να συμπαθείς τον Τεντόγλου.

tentoglou

#3 «Είμαι τεμπέλης, αλλά όταν μπαίνει μπροστά ο στίβος γίνομαι στρατιώτης»

«Στην προπόνηση είμαι σοβαρός, στρατιώτης. Γενικά στη ζωή μου δεν είμαι έτσι. Είμαι τεμπέλης». Αυτό δήλωσε ο άνθρωπος που στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο το 2020 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με άλμα στα 8,41 μ. Αυτή η δήλωση αποτελεί άλλη μία απόδειξη του πόσο προσγειωμένος είναι ο Τεντόγλου αλλά και της προσπάθειας που χρειάζεται για να φτάσεις στην επιτυχία. Ακόμα κι αν είσαι τεμπέλης, λοιπόν, χρειάζεται να γίνεις στρατιώτης για να πετύχεις τον στόχο σου.

tentoglou

#4 «Δεν κάνω όνειρα, βάζω στόχους»

Μπορεί ο Μίλτος να πετάει -κυριολεκτικά- την ώρα που αγωνίζεται, ωστόσο όταν δεν είναι στον στίβο μάχης παραμένει ένας πολύ προσγειωμένος άνθρωπος, ο οποίος δεν ονειρεύεται τον εαυτό του να φτάνει τα 8.95 μ. αλλά στοχεύει να φτάσει μέσα στον επόμενο χρόνο τα 8.75 μ., θέλοντας να σπάσει ένα ακόμα ρεκόρ. Στον Μίλτο δεν αρέσουν τα όνειρα, του αρέσουν, όμως, οι στόχοι και ξέρει καλά πως να του κατακτά.

Το Twitter/X υποκλίνεται ξανά σε όλα όσα σημαίνουν Μίλτος Τεντόγλου

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής Πρωταγωνιστές, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 20ης Οκτωβρίου, το Χ/Twitter πήρε «φωτιά» λόγω της παρουσίας του Μίλτου Τεντόγλου. Αν οι γονείς του Μίλτου διάβαζαν τα σχόλια των χρηστών του διαδικτύου, σίγουρα θα είχαν συγκινηθεί (ακόμα κι εγώ συγκινήθηκα). Ένας από αυτούς έγραψε «Πόσο υπερήφανοι πρέπει να είναι οι γονείς του για αυτό το πλάσμα! Πόσο υπερήφανοι πρέπει να είμαστε οι Έλληνες για τέτοιον Αθλητή! Ρισπέκτ»!

Ενώ ένας άλλος τόνισε «Ήθος, ευγένεια, απλότητα, ταπεινότητα… Μπράβο στους γονείς του πρωτίστως, στον προπονητή του κ φυσικά κ στον ίδιο που μας κάνει περήφανους»!

Ενώ κάποιος ακόμα έγραψε «Α ρε Τεντόγλου ψυχαρα! Χαιρόμαστε να σε ακούμε! Είσαι όλος μία αλήθεια και η αλήθεια είναι πάντα αφοπλιστική».

«Το πιο υπέροχο με τον Τεντόγλου είναι ότι είναι ένας φυσιολογικός άνθρωπος», τόνισε ένας ακόμα και εμείς συμφωνούμε 100%.

Το χιουμοριστικό σχόλιο της αδερφής του

Εκτός από τα αμέτρητα θετικά σχόλια των χρηστών του διαδικτύου, όμως, το σχόλιό της για την συνέντευξη του Μίλτου Τεντόγλου έκανε και η αδερφή του, Κατερίνα, η οποία αναδημοσίευσε ένα story ενός φίλου, ο οποίος έγραφε με χιουμοριστική διάθεση «έχει και άλλον διάσημο τεντογλου η οικογένεια εκτός από εσένα»; Με εκείνη να απαντά, επίσης με χιούμορ, «Α! έχουμε και τον Μίλτο ναι».

394471385_326777023334418_986401886680972_n.jpg

Η μόνη γυναίκα που φόρεσε το μετάλλιο του Μίλτου Τεντόγλου είναι η άγνωστη αδελφή του Κατερίνα

Πηγή κεντρικής εικόνας: Intime