Η γιαγιά που εμψύχωνε τους δρομείς στον Μαραθώνιο έγινε ένα υπέροχο σύμβολο για την Ημέρα Ευγένειας

Τζένη Ντεμιράι
Η γιαγιά που εμψύχωνε τους δρομείς στον Μαραθώνιο έγινε ένα υπέροχο σύμβολο για την Ημέρα Ευγένειας
INTIME SPORTS

Σήμερα γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ευγένειας και θυμόμαστε κάποιες υπέροχες πράξεις που μας έκαναν να πιστέψουμε στην αγνότητα της ανθρώπινης ψυχής.

Όταν κάποιος χρειάζεται την αγάπη, ακόμα και η πιο μικρή χειρονομία καλοσύνης μπορεί να του φτιάξει τη διάθεση.

Μπορεί η Παγκόσμια Ημέρα Ευγένειας να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 13 Νοεμβρίου, ωστόσο, φαίνεται ότι οι ιδιαίτερες πράξεις γενναιοδωρίας συμβαίνουν (ευτυχώς) καθημερινά γύρω μας και μας κάνουν να αισθανθούμε αισιοδοξία, χαρά και ελπίδα πως ο κόσμος κουβαλά ακόμα λίγη καλοσύνη.

Κάποιες από αυτές τις στιγμές δεν δημοσιοποιούνται ποτέ και ελπίζω να έχεις φέρει ήδη στο νου σου κάποιες από αυτές που έχεις βιώσει εσύ η ίδια, ή βρέθηκες να παρακολουθείς ως περαστική.

Υπάρχουν, όμως, και κάποιες εκδηλώσεις καλοσύνης και αγάπης που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και μάλιστα έχουν συγκινήσει ιδιαίτερα τους χρήστες του διαδικτύου.

#1 Η γιαγιά όλων μας στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Η γλυκιά γιαγιά που εμψύχωνε όλους όσους έτρεξαν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας την Κυριακή 12 Νοεμβρίου αποτελεί αδιαμφησβήτητα το πιο υπέροχο παράδειγμα καλοσύνης και γενναιοδωρίας και για αυτόν τον λόγο κατάφερε να μας συγκινήσει όλους.

Στεκόταν εκεί, κάπου στη διαδρομή, φορώντας τα sneakers της και χειροκροτούσε με ενθουσιασμό όλους όσους έτρεχαν μπροστά της, σαν να είναι τα δικά της παιδιά, όπως χαρακτηριστικά σχολίασε ο φωτογράφος Γιώργος Μασχαλίδης, που απαθανάτισε τη μαγική στιγμή.

https://www.instagram.com/reel/CzjmB5xMlZ1/

#2 Best seller σε μία νύχτα

Το βιβλίο του συγγραφέα Λόιντ Ντέβερεξ Ρίτσαρντς κατάφερε να γίνει Best Seller σε μόλις μία νύχτα, δέκα χρόνια αφότου εκδόθηκε. Το μυστικό ήταν ένα βίντεο στο TikTok το οποίο ανέβασε η κόρη του και έκανε τους χρήστες της πλατφόρμας να «τρέξουν» να υποστηρίξουν τον άνδρα που έβλεπε επιτέλους το όνειρό του να γίνεται πραγματικότητα, χάρις την υποστήριξη των συνανθρώπων του.

#3 Ένα νέο μέλος στην οικογένεια

Η μοναξιά που αισθάνονται οι παππούδες και οι γιαγιάδες είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα δυσάρεστα συναισθήματα τα οποία όλοι μας έχουμε την δυνατότητα να τα απαλύνουμε ή και να τα εξαλείψουμε , εάν απλώς είμαστε λίγο πιο παρατηρητικοί κα ανοίξουμε την αγκαλιά μας σε ανθρώπους που ξέρουμε ότι χρειάζονται συντροφιά.

Μία επταμελής οικογένεια στις ΗΠΑ άνοιξε την αγκαλιά της στον 82χρονο γείτονα Paul Callahan, αφότου η σύζυγός του έχασε τη ζωή της, δείχνοντας μας ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα καλοσύνης και αγάπης. Ο Paul Callahan βρίσκεται παρέα με τους γείτονές του σε κάθε γιορτή, Κυριακάτικη μάζωξη και άλλη οικογενειακή συγκέντρωση.

#4 Πάρτυ γενεθλίων για πρώτη φορά

Δεν έχει σημασία πόσο χρονών είσαι. Μπορείς να προσφέρεις χαρά, καλοσύνη και αγάπη σε κάποιον σε οποιαδήποτε ηλικία! Αυτό ακριβώς απέδειξε και μία τάξη δημοτικού σχολείου στη Κολομβία, οι μαθητές της οποίας, μαζί με τις δασκάλες τους, διοργάνωσαν ένα πάρτυ έκπληξη για τον 8χρονο Ángel David, ο οποίος ποτέ πριν δεν είχε την ευκαιρία να ζήσει κάτι αντίστοιχο, αφού η οικογένειά του δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να του διοργανώσει κάποιο πάρτυ.

Έτσι, το έκαναν οι συμμαθητές του για εκείνος και αυτό τον συγκίνησε πολύ. Να που τελικά υπάρχει ένας τρόπος να κλαίει ένα παιδί στο σχολείο και να ναι για τον πιο γλυκό λόγο.

#5 Ο κουρέας που ξέρει από καλοσύνη

Ένας κουρέας έχει βρει τον τόπο να διασκεδάσει παιδιά με ειδικές ανάγκες, ώστε να σταματήσουν να φοβούνται να κουρευτούν. Όχι μόνο αυτό, αλλά το κάνει και δωρεάν! Αυτό είναι σίγουρα μία υπέροχη πράξη καλοσύνης που δεν έγινε viral άδικα.

Πρόκειται για τον Βέρνον Τζάκσον, έναν κουρέα από το Οχάιο που κάνει δώρο κουρέματα σε παιδιά με ειδικές ανάγκες. Στο βίντεο ο Βέρνον διασκεδάζει τον Έλισον, ώστε το μικρό αγόρι να μη φοβάται την καρέκλα του κομμωτηρίου.