Πώς μια σκηνή του Έτερος Εγώ μας θύμισε τα λόγια του πατέρα των δίδυμων που σκοτώθηκαν στα Τέμπη

Πώς μια σκηνή του Έτερος Εγώ μας θύμισε τα λόγια του πατέρα των δίδυμων που σκοτώθηκαν στα Τέμπη

Ο μπαμπάς των δίδυμων κοριτσιών από την Καλαμπάκα που έχασαν τη ζωή τους μαζί με την ξαδέρφη τους στη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, περιέγραψε τον τρόπο που μάζεψε τα πράγματα των παιδιών του από το σπίτι τους στη Θεσσαλονίκη. 

Οι γονείς που θρηνούν, μιλούν. Μιλούν για το δράμα που ζουν από τη νύχτα εκείνη που έχασαν τα παιδιά τους στη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Ανάμεσά τους και ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών που έφυγαν τόσο τραγικά από τη ζωή στα Τέμπη μαζί με την ξαδέρφη τους, ο οποίος μίλησε στο STAR και τη Μαρία Αλεβιζοπούλου.

«Έχω θυμό. Τι να ακούσω; Για σουβλάκια; Για τράκες; Ήταν ανεύθυνοι, έχουμε να κάνουμε με τομάρια! Δεν ξέρουμε στην Ελλάδα τι γίνεται; Στην πιάτσα είμαστε. Αυτή τη στιγμή νιώθω οργή.

Ξέρεις που είμαι εγώ τώρα; Πάω στη Θεσσαλονίκη, στο διαμέρισμα να πάρω τα πράγματα από τα παιδάκια. Σε μισή ώρα θα πάω να φορτώσω πράγματα. Έτυχε σε μας, ήταν θέμα χρόνου. Τραβήξαμε εμείς τον λαχνό, στην Ελλάδα ζούμε, δυστυχώς. Τρία παιδιά σε μια οικογένεια! Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τώρα θα συνειδητοποιήσουμε, σε μισή ώρα, που θα πάρουμε τα άψυχα, τα υλικά. Εγώ δεν ησυχάζω ούτε με φυλακές ούτε με τέτοια».

Ο αδερφός του και πατέρας της Αναστασίας Πλακιά από την Καλαμπάκα που έχασε τη ζωή της, μαζί με τις δίδυμες ξαδέλφες της, στη μοιραία αμαξοστοιχία στα Τέμπη μίλησε στο Πρωινό και περιέγραψε αυτές τις στιγμές που πρέπει να μαζέψει τα ρούχα των παιδιών του.

«Είμαστε μικρή κοινωνία και καταλαβαίνετε. Πρέπει να μεγαλώσουν σαν Θωμάς και Έλλη. Δεν πρέπει να μεγαλώσουν σαν αδέλφια της Αναστασίας που χάθηκε.

Έχουμε έναν Γολγοθά μπροστά μας, μεγάλο. Ούτε ψυχολογική υποστήριξη, τίποτα. Ούτε τι κάνουν τα μικρά τα παιδιά, τι κάνουμε τι ράνουμε, τίποτα. Ακόμα και σήμερα Θεσσαλονίκη που πήγαμε, για τα πράγματα, μόνοι μας πήγαμε. Όλα τα περνάμε μόνοι μας. Δυστυχώς», είπε ο κύριος Πλακιάς τονίζοντας πως μετέφερε τα πράγματα της Αναστασίας στην Καλαμπάκα:

«Όχι όλα. Απλά μόνο τα ρούχα της. Τα άλλα, τα κάναμε δωρεά σε ένα ίδρυμα. Η μεγάλη φοβία της Αναστασίας ήταν μην πάθουμε εμείς τίποτα. Και τελικά, έφυγε το κορίτσι μας. Και με άλλους γονείς που μιλάμε, γιατί έχουμε έρθει πολύ κοντά και με άλλους γονείς, και από Καρδίτσα και από Λάρισα, που ήμασταν από πρώτη στιγμή εκεί.

Πρέπει να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, μην το ξεχάσω, στους εθελοντές του νοσοκομείου και στο νοσοκομείο της Λάρισας. Ήταν άψογοι. Μέχρι και όλοι οι άλλοι που ήρθαν μετά, υπουργοί με μάσκες και ψέματα. Τα δάκρυα, ήταν ψέματα. Εμείς ήμασταν καμένοι και αυτοί έρχονταν με μάσκες, να πουλήσουνε; Δεν μπορώ να καταλάβω. Να τιμωρηθούν όλοι, δεν το συζητάω. Με έναν σταθμάρχη και έναν μηχανοδηγό, ή τι άλλο θέλουν να βγάλουν αυτοί στη φόρα, αυτό δεν μου λέει τίποτα εμένα, σαν γονέας. Σαν γονέας, δεν μου λέει τίποτα αυτό. Πρέπει να μπει κάποια στιγμή, κάποιος μεγάλος μέσα, τέλος. Πρέπει να τιμωρηθεί κάποιος πιο μεγάλος. Δεν το συζητάμε αυτό. Αυτό, το λένε όλοι οι συγγενείς. Τρία ήταν. Εμείς τρίδυμα τα λέγαμε. Δεν τα λέγαμε δίδυμα, ήταν τρίδυμα. Αυτά, μεγαλώσανε μαζί. Σχολείο, χορούς, γενέθλια, διακοπές, τα πάντα. Ήταν πάντα μαζί. Πάντα μαζί. Μαζί ήρθαν στη ζωή και μαζί φύγανε.

Όλοι μαζί, έχουμε καταστραφεί. Πολύ πόνος και πολύ θυμός», είπε ο μπαμπάς της Αναστασίας και θείος της Θώμης και της Χρύσας.

Θρήνος για τις δίδυμες από την Καλαμπάκα και την ξαδέρφη τους που θα έκλεινε τα 20 σε λίγες ημέρες

Θώμη και η Χρύσα ήταν αχώριστες από τη γέννησή τους, ήταν δίδυμες. Η Αναστασία, η πρώτη τους ξαδέρφη, έγινε αχώριστη με τις δίδυμες μεγαλώνοντας. Αχώριστες και στον θάνατο, στο τρένο στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή τους.

Αχώριστες ήταν και στις σπουδές τους. Η Θώμη ήταν φοιτήτρια Φαρμακευτικής, η Χρύσα πάντα δίπλα της και η Αναστασία, φοιτήτριες Αισθητικής σπούδαζαν όλες μαζί στη Θεσσαλονίκη.

Οι μπαμπάδες τους αδέρφια αγαπημένα, με μια ταβέρνα γνωστή στο Καστράκι Μετεώρων, αναγκάστηκαν να δώσουν DNA για να αναγνωριστούν οι σωροί των κοριτσιών τους. Τα δύο αδέρφια θρηνούν, έχασαν τα κορίτσια τους. Τα κορίτσια που δεν ήθελαν να βάλουν τους μπαμπάδες να τις γυρίσουν πίσω στη Θεσσαλονίκη, που ήθελαν να κάνουν την διαδρομή με τρένο.

Σκηνή του Έτερος Εγώ βγαλμένη από τη ζωή:

Το δεύτερο επεισόδιο του Έτερος Εγώ:Νέμεσις, μας θύμισε τις στιγμές αυτές που περιγράφουν οι τραγικοί γονείς των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη.

Το ζεύγος Αθηνά Τσιλύρα - Φώτη Θωμαΐδη που υποδύονται τους γονείς της αδικοχαμένης Τόνιας παραδίδουν στη σκηνή που επιστρέφουν στο διαμέρισμα του νεκρού παιδιού τους μια σπαρακτική ερμηνεία, ειδικά όταν η μαμά της αδικοχαμένης Τόνιας προσπαθεί να μαζέψει τα ρούχα και τα πράγματα του παιδιού της.

Έτερος Εγώ: Νέμεσις - Τα thumps up (και όχι μόνο) της πολυαναμενόμενης επιστροφής

Μιλώντας για το δυστύχημα στα Τέμπη, ο δημιουργός του Έτερος Εγώ και πατέρας δύο κοριτσιών είπε χαρακτηριστικά πριν μερικές ημέρες.

«Το δυστύχημα στα Τέμπη, κατά τη γνώμη μου, δεν ανέδειξε τίποτα άλλο από την παθογένεια και την ανικανότητα της ελληνικής Πολιτείας τα τελευταία 23 χρόνια. Το έγκλημα αυτό είναι συλλογικής ευθύνης. Και δεν είναι συλλογικής ευθύνης της πολιτικής εξουσίας, αν θέλετε. Είναι για μένα ένα δυστύχημα που έχει νεκρούς. Το μόνο χειρότερο από αυτό είναι να έχεις νέους νεκρούς. Αυτό είναι κάτι που ξεπερνιέται πολύ δύσκολα. Οι νέοι άνθρωποι, από 15 χρόνων, 20, 25… Εγώ πιστεύω ότι πλήρωσαν τις παθογένειες αυτού του κράτους και όλων μας. Δηλαδή, είναι μια στιγμή που για μένα χρειάζεται να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας», δήλωσε ο Σωτήρης Τσαφούλιας στην εκπομπή «Επίλογος» στο ΕΡΤ News και τον δημοσιογράφο Απόστολο Μαγγηριάδη.