Η είδηση που στενοχώρησε το Hollywood: O Christopher Lee πέθανε σε ηλικία 93 ετών

Γωγώ Φούντα
Η είδηση που στενοχώρησε το Hollywood: O Christopher Lee πέθανε σε ηλικία 93 ετών

Ο σπουδαίος ηθοποιός είχε ερμηνεύσει μερικούς από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους στην ιστορία του κινηματογράφου

Ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους του Hollywood, ο Christopher Lee, «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο διάσημος ηθοποιός ήταν ήδη νεκρός από την Κυριακή, το ιατρικό ανακοινωθέν κάνει λόγο για αναπνευστικά προβλήματα και καρδιακή ανεπάρκεια, αλλά η είδηση έγινε γνωστή λίγο πριν, λόγω επιθυμίας της οικογένειας.

1434022219-98 02509

Ο Christopher Lee, ο οποίος ειχε τιμηθεί με τον τίτλο του Sir, έγινε παγκοσμίως διάσημος μέσα από τον ρόλο του Κόμη Δράκουλα, όταν και πρωταγωνίστησε στην πρώτη ταινία της σειράς Dracula Has Risen From The Grave. Μάλιστα ο ρόλος του αιμοσταγούς κόμη, τον σημάδεψε για πάρα πολλά χρόνια, με τον ίδιο φυσικά να καταφέρνει να αποτινάξει από πάνω του το βίαιο αυτό χαρακτήρα, ερμηνεύοντας πλήθος άλλων σπουδαίων ρόλων.

lee2 3336795b 03022

Μεταξύ αυτών, ήταν ο ρόλος του Saruman στο The Lord of the Rings και του Count Dooku στο the Star Wars. Επίσης, πρωταγωνίστησε σε πολλές ταινίες του Tim Burton, όπως το Sleepy Hollow, το Alice in Wonderland και το Charlie and the Chocolate Factory. Όπως και ο ίδιος είχε δηλώσει, η μεγαλύτερη επαγγελματική του επιθυμία, ήταν να συνεργαστεί με τον Clin Eastwood, κάτι που κατάφερε το 2011 στην ταινία Jinnah όπου και έπαιξε, σύμφωνα με το ίδιο, το σημαντικότερο ρόλο της καριέρας του.

THIS 3337127b fba58

Καλό του ταξίδι.