Ανησυχία στο Παλάτι: Φρουρός του Buckingham παραλίγο να πυροβολήσει τη βασίλισσα Ελισάβετ

Ανησυχία στο Παλάτι: Φρουρός του Buckingham παραλίγο να πυροβολήσει τη βασίλισσα Ελισάβετ

Σύμφωνα με πληροφορίες των Times

Εδώ και αρκετό καιρό πολλά ακούγονται γύρω από την βασίλισσα Ελισάβετ και την υγεία της και το κατά πόσο εκείνη είναι καλά ή όχι το τελευταίο διάστημα.

Μετά την μη εμφάνιση της βασίλισσας στην καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη λειτουργία με την οικογένεια της και την αποχή από τις δημόσιες εμφανίσεις γενικά, πυροδοτήθηκαν φήμες πως είναι βαριά άρρωστη.

Στο διάστημα ακριβώς αυτό κυκλοφόρησε και μία είδηση από τους βρετανικούς Times -που προκάλεσε μεγάλη απορία στον Τύπο και την κοινή γνώμη- που αναφέρει πως φρουρός του Buckingham παραλίγο να πυροβολήσει την βασίλισσα.

Όπως έγραψε πριν από λίγες ημέρες η εφημερίδα, ένας πρώην φρουρός των ανακτόρων ήταν έτοιμος να πυροβολήσει την Ελισάβετ, περνώντας τη για διαρρήκτη. Η βασίλισσα συνηθίζει να φορά το παλτό της και να βγαίνει από το παλάτι για νυχτερινούς περιπάτους στον κήπο των ανακτόρων.

Κατά τη διάρκεια ενός περίπατου λοιπόν τα ξημερώματα, ο φρουρός είδε τη φιγούρα της βασίλισσας στα σκοτάδια και θεωρώντας πως πρόκειται για κάποιον διαρρήκτη, φώναξε «ποιος είναι εκεί» και ετοιμάστηκε να ρίξει.

«Προς έκπληξή του, ήταν η βασίλισσα», αναφέρει η εφημερίδα. «Διάολε, Μεγαλειοτάτη, παραλίγο να σας ρίξω» είπε, συνειδητοποιώντας την ίδια στιγμή πως το σχόλιο του ήταν απρεπές και θα είχε τις ανάλογες συνέπειες. Αντιθέτως όμως, η βασίλισσα απάντησε: «Δεν υπάρχει πρόβλημα. Την επόμενη φορά θα ειδοποιώ εκ των προτέρων για να μη χρειαστεί να με πυροβολήσεις».

Οι Times δεν αναφέρουν πότε ακριβώς διαδραματίστηκε όλο αυτό, ούτε γιατί δεν μαθεύτηκε ποτέ, ούτε τη συνέβη στον φρουρό και δεν βρισκεται πια στα ανάκτορα. Οι τελευταίες πληροφορίες πάντως, αναφερουν πως η βασίλισσα είναι καλά και πως απλά πέρασε ένα κρύωμα, χωρίς ωστόσο να έχουν δημοσιευτεί καινούργιες φωτογραφίες της.