Η Αθηνά Οικονομάκου μιλάει αποκλειστικά στο Queen.gr για τον γιο της!

Η Αθηνά Οικονομάκου μιλάει αποκλειστικά στο Queen.gr για τον γιο της!

Η ηθοποιός μίλησε αποκλειστικά στο Queen.gr και μοιράστηκε μαζί μας τα δικά της «μυστικά» για να φροντίζει και να περιποιείται το μωράκι της με τον καλύτερο τρόπο.

Η Αθηνά Οικονομάκου διανύει μία από τις πιο όμορφες περιόδους της ζωής της! Με την έλευση του μικρού Μάξιμου, η καθημερινότητά της έχει αλλάξει ριζικά και έχει αποκτήσει άλλο νόημα. Με το αγοράκι της να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής, η Αθηνά είναι μία νέα, όμορφη και δραστήρια super μαμά που κάνει τα πάντα για να το βλέπει να χαμογελάει!

Πώς καταφέρνει να ισορροπήσει τα πάντα; Η ηθοποιός μίλησε αποκλειστικά στο Queen.gr και μοιράστηκε μαζί μας τα δικά της «μυστικά» για να φροντίζει και να περιποιείται το μωράκι της με τον καλύτερο τρόπο.

Ποια ήταν η μεγαλύτερη αλλαγή στη ζωή σου μετά την εγκυμοσύνη;

Καθόλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όλος ο κόσμος σε ενημερώνει για τις αλλαγές που θα προκύψουν στη ζωή σου, ωστόσο από τη στιγμή της γέννας και μετά το σοκ είναι τόσο μεγάλο που μόνο όποιος το έχει ζήσει μπορεί να το καταλάβει. Τίποτα δεν είναι το ίδιο. Όλος σου ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από το μωρό σου, που σε έχει απόλυτη ανάγκη, ειδικά τους πρώτους μήνες

Πώς αντιμετώπισες τις αλλαγές στο σώμα σου; Δυσκολεύεσαι να χάσεις τα κιλά της εγκυμοσύνης;

Οι αλλαγές ήταν μεγάλες γιατί πήρα 22 ολόκληρα κιλά, επειδή όμως έχω πολύ καλό μεταβολισμό, ευτυχώς πολύ γρήγορα και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, έχω χάσει ήδη τα περισσότερα και το σώμα μου έχει αρχίσει σιγά σιγά να επανέρχεται!

Καταφέρνεις να βρεις χρόνο για τον εαυτό σου;

Ο χρόνος είναι ελάχιστος πια για τον εαυτό μου, γιατί ο χρόνος μου είναι αποκλειστικά αφιερωμένος στο μωρό. Διαθέτω τις λίγες ελεύθερες ώρες που έχω σε κάποιες επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Πώς φροντίζεις το μωρό σου; Τι πρέπει να προσέχουμε;

Επειδή το μωράκι μου διανύει τους πρώτους μήνες της ζωής του είμαι ιδιαίτερα προσεκτική, ώστε να προστατέψω την επιδερμίδα του. Ειδικότερα τώρα, που είναι καλοκαίρι, το μωρό μου χρειάζεται την κατάλληλη προστασία από τον ήλιο. Είναι σημαντικό να μην έρχεται σε επαφή με τον ήλιο τον πρώτο καιρό, οπότε με τόσο ήλιο στην Ελλάδα επιλέγω να του φοράω κατάλληλα ρουχαλάκια. Επίσης, φροντίζω να τα πλένω με ειδικά απορρυπαντικά που δεν επιβαρύνουν την επιδερμίδα του. Είχα αρκετές απορίες για την σωστή προστασία της επιδερμίδα του μωρού μου, φυσικά στην ιστοσελίδα των www.pampers.gr είχε τις συμβουλές που χρειαζόμουν. Ένα πράγμα που έμαθα είναι το πόσο επωφελείται η επιδερμίδα του μωρού μου από τις ενυδατικές κρέμες, ενώ εμπιστεύτηκα τον γιατρό μου να με βοηθήσει στη σωστή επιλογή. Όσο για τις πάνες που χρησιμοποιώ, επειδή έρχονται σε άμεση επαφή με την επιδερμίδα του, πρέπει να είναι από μαλακό υλικό και για αυτό εμπιστεύομαι τα Pampers από τις πρώτες μέρες της ζωής του, αφού του προσφέρουν μέγιστη δυνατή προστασία και μεταξένια απαλότητα.

iiiiiiiiiiiiiui

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζεις ως νέα μαμά; Τι είναι αυτό που σε αγχώνει περισσότερο;

Είναι πολλά εκείνα που αντιμετωπίζεις όταν έρχεσαι σε πρώτη επαφή με το μωράκι σου. Ως νέα μαμά με απασχολεί ιδιαίτερα η ασφάλεια του μωρού μου. Προσπαθώ να είμαι συνεχώς δίπλα του, γιατί παραδέχομαι ότι αγχώνομαι ιδιαίτερα να μην συμβεί κάτι, μην πέσει, μη γυρίσει μπρούμητα κ.λπ. και δεν είμαι εκεί να το προλάβω! Βέβαια να είσαι συνεχώς από πάνω του είναι πρακτικά αδύνατο, αλλά προσπαθούμε να το παρακολουθούμε συνεχώς. Ακόμη μπορώ να ομολογήσω πως είχα αρκετή αγωνία για το πρώτο του μπανάκι, αλλά μέσα από την ιστοσελίδα των https://www.pampers.gr/νεογέννητο-μωρό πήρα τις απαραίτητες συμβουλές, ακόμη και για το πώς να εφοδιάσω το φαρμακείο του σπιτιού μου τώρα που ήρθε και το νέο μας μέλος. Βρήκα πολλά άρθρα που βοηθούν τις νέες μανούλες για όσα θα αντιμετωπίσουν μόλις επιστρέψουν σπίτι με το μωράκι τους: Συμβουλές για το σωστό τάισμα, μεθόδους για την αποφυγή των μικροβίων που προσωπικά με φόβιζαν ιδιαίτερα, μέχρι και τα κατάλληλα προϊόντα που έπρεπε να έχω στο σπίτι μου τώρα που περίμενα το νέο μέλος της οικογένειάς μας. Ευτυχώς βρήκα απάντηση στα περισσότερα ερωτήματα που με απασχολούσαν, αφού έτσι και αλλιώς στο ίντερνετ μπορείς να βρεις τα πάντα!

Ποια είναι η συμβουλή που θα έδινες στις νέες μαμάδες;

Να είναι έτοιμες για το θαύμα που θα τους συμβεί, να γνωρίζουν όμως ότι υπάρχουν και περίοδοι δύσκολες, που χρειάζεται υπομονή και ψυχραιμία. Οι πρώτες 40 μέρες είναι περίεργες, όμορφες και δύσκολες μαζί και διαπίστωσα κι εγώ ότι όντως αυτός ο αριθμός των 40 ημερών που λένε ότι χρειάζεται δεν είναι καθόλου τυχαίος.

tyxaiossssssssssss

Σχεδόν όλοι οι νέοι γονείς διαμαρτύρονται για τον ύπνο. Εσύ καταφέρνεις να κοιμάσαι όσο θα ήθελες;

Στην αρχή είναι φυσικά αδύνατο να καταφέρεις να κοιμηθείς, όπως είχες συνηθίσει πριν τον ερχομό του μωρού. Χρειάστηκα αρκετό χρόνο να προσαρμοστώ σε αυτό το νέο πρόγραμμα, παρόλα αυτά όταν ο μικρός Μάξιμος έχει καλή ποιότητα ύπνου αυτό αντανακλάται και σε εμένα. Όσο περισσότερο κοιμάται τόσο περισσότερο απολαμβάνω τον ύπνο και εγώ. Ξυπνάει βέβαια κάθε δύο με τρεις ώρες γιατί χρειάζεται τάισμα. Μόνο αφού τον έχω ταΐσει πολλές φορές καταφέρνει να αποκοιμιέται ξανά από μόνος του. Σε ένα άρθρο στην ιστοσελίδα των https://www.pampers.gr διάβασα ότι ένα τελετουργικό ύπνου βοηθάει το μωράκι να κοιμάται περισσότερες ώρες. Πλέον το εφαρμόζω κάθε φόρα πριν το βάλω για ύπνο και έχω παρατηρήσει πως το μωρό μου δεν ξυπνά τόσο συχνά μέσα στην νύχτα, άρα όπως καταλαβαίνετε κοιμάμαι και εγώ περισσότερο. Ακόμα, πάντα αλλάζω την πάνα του μωρού μου και φροντίζω να το έχω ταΐσει προτού το βάλω για ύπνο. Επίσης όσο είναι ξύπνιο το πρωί φροντίζω να το έχω ξαπλωμένο μπρούμυτα ή σε όρθια θέση, αφού το βράδυ που κοιμάται είναι συνεχώς ανάσκελα οπότε το βρίσκω αρκετά σημαντικό να αλλάζει θέση μέσα στην ημέρα. Ένα από τα πολλά μυστικά που έμαθα είναι πως πρέπει να βοηθάω το μωράκι μου να μάθει τη διαφορά ανάμεσα στη νύχτα και τη μέρα, έχοντας χαμηλό φωτισμό τη νύχτα και έντονο την ημέρα. Προσωπικά έχω καταφέρει να αποφύγω τα περιττά ξυπνήματα, αφού έχω διαλέξει πάνες που είναι άνετες και παρέχουν πλήρη προστασία από την υγρασία, όπως τα Pampers Premium Care, καθώς προσφέρουν καινοτομίες, όπως τα τρία απορροφητικά κανάλια, τον δείκτη υγρασίας και την υπέροχη απαλότητα που θέλω για τον γιο μου.

gio mou
uuuuuuuu

Ποιο είναι το… κόλπο σου για να κοιμίζεις και να καθησυχάζεις το μωράκι σου;

Όπως ξέρετε το μωράκι μου είναι ακόμη πολύ μικρό, οπότε είναι λογικό να κλαίει συνέχεια και να είναι ανήσυχο. Έχω πάρει πολλές συμβουλές από το περιβάλλον μου για το πώς θα καταφέρω να το ηρεμίσω. Εγώ για άλλη μια φορά βρήκα τις συμβουλές που χρειαζόμουν από την ιστοσελίδα των www.pampers.gr . Μερικές φορές όμως, οι δικές μου μέθοδοι φάνηκαν αρκετά χρήσιμές στο να το καθησυχάσω.

Ένα από τα tips που βρήκα πιο αποτελεσματικό είναι να το τυλίγω με μια κουβερτούλα και του τραγουδάω χαμηλόφωνα ή του βάζω απαλή μουσική. Προτιμώ κλασική μουσική, διότι έχω ενημερωθεί πως κάνει καλό στα μωράκια. Επίσης πάντα ελέγχω το μωρό μου να είναι ταϊσμένο και στεγνό, το βρίσκω πιο εύκολο να το ηρεμίσω εφόσον έχει φάει και έχει αλλάξει πάνα. Tο πρόγραμμα ύπνου είναι από τα πιο σημαντικά μυστικά που ηρεμούν το μωράκι μου. Του κάνω ένα χλιαρό μπανάκι να χαλαρώσει και έπειτα το παίρνω μια αγκαλιά και του λέω μία ιστορία. Τέλος, έχω παρατηρήσει πως το ηρεμεί ιδιαίτερα όταν πάμε βόλτα με το αυτοκίνητο και όσο περίεργο και αν ακούγεται σταματάει να κλαίει όταν βάζω ηλεκτρική σκούπα στο σπίτι!

Πώς διαχειρίζεσαι τον χρόνο σου για να τα προλαβαίνεις όλα;

Δεν τα προλαβαίνω όλα! Το μωρό έχει αρχίσει να αποκτά πρόγραμμα σιγά σιγά και έτσι, τις λίγες ώρες που κοιμάται, προσπαθώ να διεκπεραιώνω τις βασικές μου υποχρεώσεις, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο με την εταιρεία κοσμημάτων που έχω, το Allover by Athina Oikonomakou.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο μάθημα που έχεις διδαχθεί μέχρι τώρα από το μικρό σου;

Οποιαδήποτε χαρά έχω πάρει μέχρι τώρα στη ζωή μου, δεν μπορεί να αγγίξει ούτε στο ελάχιστο τα συναισθήματα που έχω νιώσει με τη γέννηση του γιου μου!