Αυτός είναι ο λόγος που η Ελισάβετ κρατά τη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση ως τον Φεβρουάριο

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Αυτός είναι ο λόγος που η Ελισάβετ κρατά τη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση ως τον Φεβρουάριο

Να και κάτι που δεν γνωρίζαμε

Λίγες ώρες πριν το 2018 μας αποχαιρετίσει, έρχεται στο φως μια πληροφορία για την βασίλισσα Ελισαβετ, που δεν τη γνωρίζαμε και που μας ξάφνιασε και μας συγκίνησε παράλληλα κάπως. Έχουμε δει εδώ και αρκετές ημέρες τώρα τους στολισμούς έξω από το παλάτι του Kensington, όμως στην κατοικία της βασίλισσας στο Sandringham συμβαίνει κάτι αρκετά διαφορετικό σχετικά με την διακόσμηση.

Όπως όλοι γνωρίζουμε οι Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση παραμένει στα σπίτια μας, μέχρι και τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου. Για τη βασίλισσα Ελισσάβετ όμως αυτό δεν ισχύει, αφού διατηρεί τον στολισμό μέχρι και τον Φεβρουάριο. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Δες και αυτό: Νέα ρήξη στο παλάτι: Γιατί η Kate και ο William θα κάνουν Χριστούγεννα μόνο με τους royals;

Η 6η Ιανουαρίου που έχει τεθεί τυπικά ως η μέρα που ξεστολίζουμε αποτελεί και την επέτειο του θανάτου του πατέρα της Βασίλισσας Ελισάβετ, του Βασιλιά Γεωργίου VI. Γι’ αυτόν το λόγο η Ελισάβετ τιμάει τότε τον θάνατο του πατέρα της και ο στολισμός κρατάει μέχρι και τον Φεβρουάριο που φεύγει από το Sandringham εκείνη και ο σύζυγός της πρίγκιπας Φίλιππος.

Ο πατέρας της βασίλισσας Ελισάβετ, Βασιλιάς Γεώργιος πέθανε στο Sandringham το 1952, όταν εκείνη ήταν μόλις 25 ετών. Η ίδια τότε βρισκόταν σε ένα ταξίδι στην Kenya,από το οποίο και αναγκάστηκε να επιστρέψει εκτάκτως. Η νεαρή τότε βασίλισσα Ελισάβετ έγραψε ένα γράμμα στον προσωπικό γραμματέα του πατέρα της, με το οποίο εξέφραζε τη θλίψη της. Αυτό αποτελεί και το πρώτο γράμμα στο οποίο υπέγραψε ως «η Βασίλισσα».

Διάβασε ακόμη: Οι έξι φωτογραφίες στο γραφείο της βασίλισσας Ελισάβετ και η ξεχωριστή σημασία τους (pics)