#SouffleLovers! Το πιο λαχταριστό σουφλέ σοκολάτας με κεράσι

#SouffleLovers! Το πιο λαχταριστό σουφλέ σοκολάτας με κεράσι

Είναι γλυκό αλλά όχι βαρύ, λαχταριστό αλλά όχι λιγωτικό… Με λίγα λόγια τέλειο... Από τον Γιώργο Τσούλη. 

Το σουφλέ σοκολάτας δεν είναι ένα απλό γλυκό, είναι συμπυκνωμένη ευφορία και απόλαυση. Τα κεράσια από την άλλη, είναι από τα πιο ζουμερά φρούτα και το άρωμά τους μας φέρνει στο μυαλό υπέροχες καλοκαιρινές αναμνήσεις. Τι συμβαίνει, λοιπόν, όταν το σουφλέ σοκολάτας συνδυάζεται με το ζουμερό κεράσι; Κάτι μαγικό! Ο Γιώργος Τσούλης συνδύασε τις δύο αυτές απίθανες γεύσεις και παρακάτω θα βρεις όλες τις λεπτομέρειες μαζί με μία… έκπληξη!

Μερίδες: 10

Χρόνος Εκτέλεσης: 20

Χρόνος Προετοιμασίας: 15

Χρόνος αναμονής: -

Βαθμός Δυσκολίας: 1

#tsoulotip: Πρέπει να σερβίρουμε αμέσως το σουφλέ για να μη σφίξει.

Υλικά

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κύβους

100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

4 αυγά, medium

4 κρόκους

200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

10 κερασια, από γλυκό του κουταλιού κεράσι

100 ml σιρόπι, από γλυκό του κουταλιού κεράσι

Βούτυρο και κακάο, για το άλειμμα

Παγωτό κεράσι, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα και το βούτυρο. Τα λιώνουμε με τη διαδικασία μπεν-μαρι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μόλις ετοιμαστεί αποσύρουμε το μπολ από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα χειρός τα αυγά, τους κρόκους, τη ζάχαρη και το σιρόπι, μέχρι να ασπρίσουν τα αυγά, στη συνέχεια προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να απορροφηθεί από τα αυγά.

Ρίχνουμε το αλεύρι στο μείγμα της σοκολάτας και των αυγών σε τρεις δόσεις ανακατεύοντας καλά την κάθε δόση με το σύρμα χειρός.

Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο εννιά θήκες για σουφλέ και γεμίζουμε τα ¾ της κάθε φόρμας με το μείγμα. Σε κάθε σουφλέ βυθίζουμε 1 κεράσι, έτσι ώστε να σκεπαστεί πλήρως από το μείγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο τα σουφλέ στους 180°C στον αέρα για 10-12 λεπτά.

Μόλις ετοιμαστούν, τα αναποδογυρίζουμε προσεκτικά σε ένα μεγάλο πιάτο και τα σερβίρουμε με παγωτό κεράσι.

444

Πόσο λαχταριστό, εύκολο και γρήγορο! Σε μόλις δέκα λεπτά το σπίτι γεμίζει με τις λαχταριστές ευωδιές της σοκολάτας που, ναι μεν καλύπτουν το κεράσι, αλλά δεν πειράζει. Αν αγαπάς το άρωμα του άνθους κερασιού δοκίμασε την απολαυστική εμπειρία περιποίησης Body Soufflé Cherry Blossom & Jojoba oil της NIVEA! Έχει μία μοναδική soufflé υφή που γίνεται ένα με την επιδερμίδα ενώ παράλληλα ενυδατώνει σε βάθος και αφήνει υπέροχη και μεταξένια αίσθηση. Και το καλύτερο; Αυτό το σουφλέ έχει 0 θερμίδες! Food for thought…