Αυτό που δεν έκανε ο Harry και η Meghan στον γάμο τους θα το κάνει η Βεατρίκη

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Αυτό που δεν έκανε ο Harry και η Meghan στον γάμο τους θα το κάνει η Βεατρίκη

Μαντεύεις τι είναι αυτό;

Πριν από μία εβδομάδα μάθαμε την τελική ημερομηνία για τον γάμο της πριγκίπισσας Βεατρίκης με τον Edoardo Mapelli Mozzi. Στις 29 Μαΐου λοιπόν η Βεατρίκη και ο αγαπημένος της θα ενωθούν με τα ιερά δεσμά του γάμου στο βασιλικό παρεκκλήσι στο St James’s Palace και οι αγαπημένοι της συγγενείς θα βρεθούν σε αυτό το χαρούμενο γεγονός.

Αν θυμάσαι μάλιστα η βασίλισσα Ελισάβετ πρότεινε και παραχώρησε στην εγγονή της το παλάτι του Buckingham, προκειμένου να κάνει τη δεξίωση του γάμου της. Και αυτό το λες και χτύπημα κάτω από τη μέση από την βασίλισσα προς τον Harry, αφού σε εκείνον δεν έκανε κάποιου τέτοιου είδους πρόταση.

Η Βεατρίκη μάλιστα κάνει ότι μπορεί θα λέγαμε για να έρθει πιο κοντά με τη γιαγιά της, αφού θα ακολουθήσει κι έναν κανόνα –αυστηρό κατά τα λεγόμενα των ειδικών- τον οποίο ο Harry και η Meghan σνόμπαραν στον δικό τους γάμο.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες και αφού ήδη θα τσέκαρες το ημερολόγιό σου, η Βεατρίκη θα παντρευτεί καθημερινή μέρα της εβδομάδας και όχι Σαββατοκύριακο, αφού αυτό ορίζει το πρωτόκολλο για τα μέλη της οικογένειας. Ο λόγος για την πραγματοποίηση των βασιλικών γάμων μέσα στην εβδομάδα δεν έχει επιβεβαιωθεί, και υπάρχουν αρκετές εύλογες εξηγήσεις.

Ως αρχηγός της Εκκλησίας της Αγγλίας, η βασίλισσα είναι ο θεματοφύλακας των εκκλησιαστικών εθίμων και μπορεί να επιθυμεί να προστατεύσει τη συνήθη λειτουργία της υπηρεσίας. Κάνοντας λοιπόν τους βασιλικούς γάμους μέσα στην εβδομάδα δεν διακόπτουν την υπηρεσία του Σαββατοκύριακου και επιτρέπουν στον κόσμο να παρευρεθεί στην εκκλησία ως συνήθως.

Και αυτό το έθιμο φαίνεται πως θα τηρήσει και η Βεατρίκη, προσπαθώντας ίσως να ρίξει στα μάτια του κόσμου τον Harry και τη Meghan.