Ο πρίγκιπας Φίλιππος έγινε 99 και η νέα φωτό με την Ελισάβετ εντυπωσιάζει

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Ο πρίγκιπας Φίλιππος έγινε 99 και η νέα φωτό με την Ελισάβετ εντυπωσιάζει

Μια ανάσα από τα 100

Σχεδόν έναν αιώνα στη ζωή βρίσκεται ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο οποίος έχει σήμερα τα γενέθλιά του και συμπληρώνει 99 χρόνια ζωής από τα οποία έχει περάσει τα 73 στο πλευρό της βασίλισσας Ελισάβετ. Ο Πρίγκιπας Φίλιππος, δούκας του Εδιμβούργου, γεννημένος στις 10 Ιουνίου 1921 γνωστός ως πρίγκιπας Φίλιππος της Ελλάδας και της Δανίας είναι ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου και αποτελεί το μακροβιότερο μέλος της βρετανικής Βασιλικής Οικογένειας.

Ως απόγονος του Οίκου του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν-Σόντερμπουργκ-Γκλύξμπουργκ, ο Φίλιππος γεννήθηκε όντας μέλος της Ελληνικής και της Δανικής Βασιλικής Οικογένειας. Γεννήθηκε στην Ελλάδα, όμως η οικογένειά του εξορίστηκε από τη χώρα όταν εκείνος ήταν ακόμη βρέφος. Από τον Ιούλιο του 1939 άρχισε να αλληλογραφεί με τη 13χρονη τότε πριγκίπισσα Ελισάβετ, η οποία ήταν μακρινή ξαδέλφη του, την οποία είχε συναντήσει για πρώτη φορά το 1934. Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου υπηρέτησε στο Βρετανικό Στόλο Μεσογείου και στο Βρετανικό Στόλο Ειρηνικού. Μετά τον πόλεμο, ο Φίλιππος πήρε την απαιτούμενη άδεια από το βασιλιά Γεώργιο ΣΤ΄ προκειμένου να παντρευτεί την Ελισάβετ. Εγκατέλειψε τους ελληνικούς και δανικούς βασιλικούς του τίτλους, έγινε Βρετανός υπήκοος, υιοθετώντας το επώνυμο Mountbatten των παππούδων του από την πλευρά της μητέρας του και στις 20 Νοεμβρίου 1947 παντρεύτηκε την Ελισάβετ.

Φίλιππος και Ελισάβετ είναι μαζί 73 χρόνια και σήμερα γιορτάζουν μαζί τα 99α γενέθλιά του. Τα γιορτάζουν μάλιστα με μία νέα φωτογραφία που είδαμε στο Instagram account της βασιλικής οικογένειας, στην οποία απεικονίζεται το ζευγάρι και τραβήχτηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο κάστρο του Windsor, προς τιμήν των γενεθλίων του πρίγκιπα. Ελισάβετ και Φίλιππος δείχνουν φανταστικοί μαζί μετά από τόσα χρόνια. Του ευχόμαστε ολόψυχα να φτάσει και στα 100.

Τη δική τους φωτό στο Instagram του Kensington ανέβασαν και η Kate Middleton με τον William, προκειμένου να του ευχηθούν.

Δες τις φωτό στη gallery που ακολουθεί.