Harry-Meghan Markle: Χρέωσαν τη βασιλική οικογένεια 270 χιλιάδες ευρώ

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Harry-Meghan Markle: Χρέωσαν τη βασιλική οικογένεια 270 χιλιάδες ευρώ

Μπορείς να φανταστείς τον λόγο;

Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle με κάποιον μαγικό τρόπο βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο της προσοχής ακόμη και χωρίς οι ίδιοι να κάνουν κάτι για να προκαλέσουν. Και ενώ εδώ και αρκετούς μήνες βρίσκονται μακριά από το Λονδίνο και πάλι έχουν καταφέρει να προκαλέσουν «εντάσεις». Αυτή τη φορά οι εντάσεις είναι οικονομικές, μιας και νέες πληροφορίες αναφέρουν πως οι Sussexes έχουν χρεώσει τη βασιλική οικογένεια με 270 χιλιάδες ευρώ.

Αν είσαι fan τους όμως θέλουμε να ηρεμήσεις γιατί μιλάμε για ένα παλιό γεγονός και όχι για κάτι που συνέβη τώρα. Η περιοδεία του Harry και της Meghan στη νότια Αφρική πέρυσι κόστισε σχεδόν 246.000 λίρες Αγγλίας (aka περίπου 270 χιλιάδες ευρώ), σύμφωνα με νέα στοιχεία.

Ο δούκας και η δούκισσα του Sussex πήραν μαζί τους τον τότε τεσσάρων μηνών γιο τους Archie Mountbatten-Windsor στη Νότια Αφρική τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους στο πρώτο βασιλικό ταξίδι στο εξωτερικό, με τον δούκα να ταξιδεύει σόλο στην Αγκόλα, το Μαλάουι και την Μποτσουάνα. Οι πτήσεις έφτασαν σχεδόν το ένα τέταρτο του ενός εκατομμυρίου λιρών και ήταν το πιο ακριβό βασιλικό ταξίδι του 2019-2020, σύμφωνα με τα βασιλικά οικονομικά αρχεία.

Το ταξίδι έγινε η επίμαχη στιγμή στη ζωή τους αφού η Meghan ξεκίνησε νομική δράση εναντίον μιας εφημερίδας και ο Harry έκανε μια δριμύ επίθεση κατά του ταμπλόιντ, ενώ η περιοδεία ήταν ακόμη σε εξέλιξη. Οι Sussexes μαγνητοσκόπησαν επίσης ένα ντοκιμαντέρ ITV κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, στο οποίο μίλησαν για τους αγώνες τους ως βασιλείς.

Μια ανώτερη βασιλική πηγή επέμεινε ότι το ζευγάρι δεν έχει καμία υποχρέωση να επιστρέψει χρήματα για το ταξίδι, αφού ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί από ανώτερα μέλη της οικογένειας μόλις τρεις μήνες αργότερα.