Δικαίωση για τον πρίγκιπα Harry στη μάχη με τα βρετανικά tabloids

Δικαίωση για τον πρίγκιπα Harry στη μάχη με τα βρετανικά tabloids

Τα ψευδή δημοσιεύματα που είχαν κυκλοφορήσει και κατέβηκαν μετά την παρέμβαση δικηγόρου.

Λίγο πριν την αλλαγή του νέου χρόνου η Mail On Sunday εξέδωσε μια συγνώμη στον πρίγκιπα Harry και ανακάλεσε ένα άρθρο της. Τον Οκτώβριο, το tabloid δημοσίευσε ένα άρθρο που ανέφερε ότι ο πρίγκιπας Harry δεν θα παραμείνει πλέον σε επαφή με τους Βασιλικούς Ναυτικούς μετά την απόφασή του να αφήσει πίσω τη βασιλική του ζωή. Στη συνέχεια, ο δούκας του Sussex μήνυσε τη δημοσίευση και οι οποίοι στη συνέχεια εξέδωσαν την ακόλουθη ανάκληση.

«Ένα άρθρο στις 25 Οκτωβρίου 2020 ανέφερε ότι ο πρίγκιπας Harry είχε κατηγορηθεί από έναν ανώτατο στρατηγό ότι γύρισε την πλάτη του στους Βασιλικούς Ναυτικούς από τότε που αποσύρθηκε από τους στρατιωτικούς του ρόλους τον Μάρτιο και ότι είχε αποτύχει να απαντήσει σε επιστολή του Λόρδου Dannatt, πρώην Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου.

Καταλαβαίνουμε τώρα ότι ο Harry έρχεται σε ιδιωτική επαφή με άτομα στο στρατό, συμπεριλαμβανομένων των Βασιλικών Ναυτικών, για να προσφέρει άτυπη υποστήριξη από τον Μάρτιο και ότι ενώ δεν έλαβε αρχικά την επιστολή από τον Λόρδο Dannatt που αναφέρεται στο άρθρο λόγω διοικητικών θεμάτων, έκτοτε απάντησε πως το γνώριζε. Ζητούμε συγνώμη από τον πρίγκιπα Harry και κάναμε δωρεά στο Ίδρυμα Παιχνιδιών Invictus», κατέληγε η ανάκληση.

Τώρα μαθαίνουμε πως ο πρίγκιπας Harry επιτέλους διευθέτησε τη νομική του μάχη με τη Mail On Sunday σχετικά με την ιστορία τους που ισχυρίστηκαν ότι είχε ξεπεράσει το στρατιωτικό του παρελθόν. Η ιστορία δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2020 και η εφημερίδα ισχυρίστηκε ότι ο δούκας του Sussex είχε γυρίσει την πλάτη του στους Βασιλικούς Ναυτικούς.

Το άρθρο είχε τον τίτλο «Ο κορυφαίος στρατηγός κατηγορεί τον Harry ότι γυρίζει την πλάτη του στους πεζοναύτες» στη Mail, καθώς και μια πρόσθετη ψηφιακή έκδοση στο MailOnline.

Η δικηγόρος του Harry, Jenny Afia, διευθέτησε το ζήτημα στο δικαστήριο, αναφέρει το E!. «Κάθε άρθρο ανέφερε ότι ο δούκας του Sussex είχε γυρίσει την πλάτη του στους Βασιλικούς Ναυτικούς, είχε αποχαιρετήσει τις Βρετανικές Ένοπλες Δυνάμεις και αγνόησε την αλληλογραφία του Λόρδου Dannatt, πρώην Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου. Όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι ψευδείς, με τη Mail on Sunday και το MailOnline να το έχουν πλέον αποδεχθεί, παρόλο που έχουν ήδη γίνει σημαντικές ζημιές».

Ενώ η διευθέτηση της Mail on Sunday περιλάμβανε δημόσια συγγνώμη για το θέμα, η κα Afia επέκρινε τον τρόπο χειρισμού και διατύπωσης τόσο σε έντυπη όσο και σε διαδικτυακή μορφή. «Ο δούκας το δέχτηκε έτσι, παρά την άποψή του ότι το περιεχόμενο και η εξέχουσα θέση της προτεινόμενης συγγνώμης δεν θα αντιστοιχούσαν στην αρχική ιστορία και την επακόλουθη ζημία που προκλήθηκε, ώστε να μην παραταθεί άσκοπα η διαφορά», συνέχισε.