MasterChef 5: Ο Στέφανος αποχώρησε και το Twitter διχάστηκε

MasterChef 5: Ο Στέφανος αποχώρησε και το Twitter διχάστηκε

Τα tweets πήραν κυριολεκτικά «φωτιά».

Η σημερινή δοκιμασία του MasterChef5 συνεχίζει την «παράδοση» όλης της εβδομάδας κατά την οποία παίκτες που ήδη έχουν αποχωρίσει μονομαχούν για να επιστρέψουν στο σπίτι του reality μαγειρικής και να συνεχίζουν να διαγωνίζονται.

Απόψε, λοιπόν, οι κριτές ζήτησαν από τους παίκτες να επιλέξουν αντιπάλους. Ο Αλέξανδρος επέλεξε την Κωνσταντίνα, ο Νίκος διάλεξε τον Αντώνη και αναγκαστικά η Μαρία ήρθε σε αντίπαλη θέση με τον Στέφανο. Καλεσμένοι στο αποψινό επεισόδιο ήταν και τρεις προηγούμενοι Έλληνες MasterChefs: Ο Σταύρος Βαρθαλίτης, ο Μανώλης Σαρρής και ο Λάμπρος Βακιάρος.

Τα ζευγάρια των διαγωνιζόμενων ήταν υποχρεωμένα να διαλέξουν έναν MasterChef και να μαγειρέψουν σε μία ώρα το πιάτο αντιγραφής του. Μαρία και Στέφανος διάλεξαν τον Σταύρο Βαρθαλίτη, ο οποίος είχε ετοιμάσει μπαρμπούνι σωτέ με πουρέ καρότο και αρακά. Η μονομαχία, λοιπόν, ξεκίνησε με τον Στέφανο να έχει ατύχημα με το ψάρι, που του έσπασε στη μία πλευρά, και τη Μαρία να έχει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα εκ πρώτης όψεως.

Οι κριτές, εν τέλει, βρήκαν εξαιρετικό το πιάτο της Μαρίας με τα μειονεκτήματα να εντοπίζονται στην οξύτητα και στο στήσιμο του πιάτου. Όσο για το πιάτο του Στέφανου, και πάλι οι κριτές έκαναν θετικά σχόλια με τον Σταύρο Βαρθαλίτη να συμφωνεί, αλλά να εντοπίζει ένα λέπι και έλλειψη αλατιού από το πιάτο. Επίσης, και ο Πάνος Ιωαννίδης και ο Σωτήρης Κοντιζάς και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος και ο Σταύρος Βαρθαλίτης διαπίστωσαν πως ο Στέφανος ξέχασε να βάλει στο πιάτο του τσορίθο.

Τελικά, νικήτρια της δύσκολης αυτής μονομαχίας ήταν η Μαρία με 32 βαθμούς έναντι του Στέφανου με 28. Ο Στέφανος, λοιπόν, δεν επιστρέφει στο σπίτι του MasterChef5 με τη Μαρία να συνεχίζει να διαγωνίζεται για να πάρει τον τίτλο του επόμενου Έλληνα MasterChef. Σε αυτό το αποτέλεσμα, όπως ήταν αναμενόμενο, το Twitter αντέδρασε. Τα στρατόπεδα, όμως, ήταν κάπως... μοιρασμένα. Ενώ την προηγούμενη εβδομάδα που ο Στέφανος πήρε ασυλία, έφαγε κατακραυγή από το Twitter, τώρα... άλλοι ήθελαν τη φυγή του και άλλοι στενοχωρήθηκαν. Δες την παρακάτω gallery.