Spoiler Άγριες Μέλισσες: Ποια τελειώνει τον Δούκα, πώς η Λενιώ χάνει και το σπίτι, ποιοι πεθαίνουν

Κατερίνα Ιωακείμ
Spoiler Άγριες Μέλισσες: Ποια τελειώνει τον Δούκα, πώς η Λενιώ χάνει και το σπίτι, ποιοι πεθαίνουν

Το τέλος πλησιάζει (χαμός στο twitter)! Ποιοι θα αφήσουν την τελευταία τους πνοή στον δεύτερο κύκλο - Plus: Το αντίο του Σπύρου Σταμούλη. 

Συναρπαστικό, ανατρεπτικό και αιματοβαμμένο θα είναι σχεδόν κάθε επεισόδιο που μας έρχεται αυτές τις μέρες από το Διαφάνι καθώς πλησιάζουμε στο επικό φινάλε της 4ης Ιουνίου! Είναι ακριβώς αυτή η στιγμή που κάθε καλό spoiler που ακούσαμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς για τις Άγριες Μέλισσες μεταμορφώνεται σαν ένα κομάτι παζλ που συμπληρώνει τη μεγάλη εικόνα.

Ανυπομονείς να μάθεις τις εξελίξεις; Εντάξει, λοιπόν, ας μιλήσουμε για αποκαλύψεις.

Η μεγάλη ειρωνία του σεναρίου θέλει τον θρήνο για τη δολοφονία του εισαγγελέα Αλέξη Γραμματικού να ξεκινά από το σπίτι του δολοφόνου του, του Δούκα Σεβαστού καθώς η σύζυγος του πρώτου και κόρη του δεύτερου, Πηνελόπη, μένει εδώ και λίγες βδομάδες στο πατρικό της!

Θα μαζευτούν όλοι στο αρχοντικό, λοιπόν, με αποτέλεσμα να έρθουν στα χέρια... Ο Κωνσταντής θα πιάσει από τον λαιμό τον πατέρα του να τον πνίξει και η Μυρσίνη θα «παγώσει» στην ιδέα ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη: Η οικογένειά της έχει διαλυθεί οριστικά. Κράτησε αυτή τη συνθήκη, θα μας χρειαστεί λίγο παρακάτω.

Για να μην χάνεις επαφή με τις εξελίξεις μπορείς να βρεις όλα τα προηγούμενα spoilers αν πατήσεις αυτό το link!

manos voskaris agries melisses

Το τραγικό τέλος του Βόσκαρη

Για να πάει η ιστορία λίγο παραπέρα και να οδηγηθούμε στην τελική σύγκρουση (τα είπαμε σε προηγούμενα spoilers αυτά!) βγαίνει στο προσκήνιο ένας ξεχασμένος χαρακτήρας. Ο Μάνος Βόσκαρης!

Θα μάθει το μεγάλο μυστικό που θα κάνει τον κόσμο του να καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος. Αυτός ο σκληρός εκδικητής που κυνήγησε ανελέητα την φόνισσα Ελένη για να δικαιώσει το πνεύμα του καλύτερού του φίλου, Σέργιου Σεβαστού, θα μάθει πως ο Σέργιος (ο πρεσβύτερος, ο παππούς του φίλου του) ήταν ο δολοφόνος του δικού του πατέρα!

Μην βιάζεσαι να εκπλαγείς. Μισό! Το τραγικό σε αυτή την εξέλιξη δεν είναι πως ο φίλος του ήταν δολοφόνος του πατέρα του. Η πραγματικά συγκλονιστική λεπτομέρεια είναι η εξής: Ο Βόσκαρης έγινε αυτός που έγινε (ο άντρας που μισεί όλες τις γυναίκες και που έπνιξε τη μάνα του με τα ίδια του τα χέρια) επειδή νόμιζε πως η μητέρα του δολοφόνησε τον πατέρα του. Μισούσε την μητέρα του θανάσιμα (χωρίς εισαγωγικά) για ένα έγκλημα που εκείνη δεν είχε κάνει.

Όλη του η ζωή ένα ψέμα!



Ο Μάνος Βόσκαρης συντετριμμένος και πνιγμένος στις ενοχές του καλεί, στη φυλακή όπου κρατείται, την Ελένη Σταμίρη και λίγο πριν αυτοκτονήσει στο κελί του, της αποκαλύπτει ότι ο πατέρας της δεν πέθανε από καρδιά αλλά από το δηλητήριο που του έριξε ο Σέργιος Σεβαστός (ο νεότερος) έπειτα από εντολή του Δούκα.

Ναι, μάλιστα! Καλά κατάλαβες. Τον σκότωσαν για να του πάρουν τα χωράφια (τα περιβόητα χωράφια της Ελένης)!

Λίγο πριν αυτοκτονήσει ο Βόσκαρης προλαβαίνει να ζητήσει συγγνώμη από την Ελένη. OMG!

lenio agries melisses

* Μια μικρή λεπτομέρεια ακόμα: Ο Μάνος Βόσκαρης καλεί, πριν την Ελένη, στη φυλακή τον Δούκα Σεβαστό για να εξηγηθούν. Ο αλαζόνας Σεβαστός, όμως, δεν μπαίνει στον κόπο να τον συναντήσει. Και του λέει να μην τον ξαναενοχλήσει! Πυροδοτώντας έτσι τη βόμβα που πετάει ο Βόσκαρης στην Ελένη. Τέλειο;

Η εξέλιξη αυτή δρομολογεί ένα άλλο spoiler που θα μοιραστώ μαζί σου αύριο!



Το αντίο ενός ήρωα που αργήσαμε να αγαπήσουμε (και ο ρόλος της Πηνελόπης στις εξελίξεις)

Η αλήθεια είναι πως ο ρόλος του Αλέξη Γραμματικού δεν μας είχε συγκινήσει ιδιαίτερα στην αρχή. Υποτονικός, βοηθητικός, σχεδόν αδιάφορος. Μάζευε στοιχεία ωστόσο ο χαρακτήρας για να φτάσει σε μια κορύφωση που μας τάραξε όλους (και ισοπέδωσε το twitter που από χτες δεν έχει σταματήσει το κλάμα).

Για να μάθεις πώς τον έκλαψε το twitter τον εισαγγελέα, πάτησε αυτό το link

Ο εισαγγελέας, σύζυγος της Πηνελόπης, με το σκοτεινό (λόγω πολιτικών πεποιθήσεων) παρελθόν και την αγωνία να οδηγήσει τους "κακούς" (aka τον πεθερό του και τον ξάδερφο/ εραστή της γυναίκα του), αναδύθηκε από τις εξελίξεις ως ο υποστηρικτής των αθώων, ο δίκαιος, ο ήρωας που με θέτει τον εαυτό του σε κίνδυνο προκειμένου να λάμψει η αλήθεια αλλά και ο αξιοπρεπής, τρυφερός σύντροφος που δεν εκδικείται.

agries melisses epikofinaleerrgt

Όταν η Πηνελόπη κατάλαβε πως θα έπρεπε να είχε πραγματικά δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στον γάμο τους εκείνος άνοιξε την αγκαλιά του, χωρίς βέβαια να την δεχτεί πίσω στη ζωή του.

Η σκηνή του αποχαιρετισμού του ζευγαριού μας βοήθησε να καταλάβουμε ότι τα spoilers που ήθελαν τον εισαγγελέα να πέφτει νεκρός, θύμα της μανίας του Δούκα Σεβαστού να προστατέψει τα μυστικά του. Έδωσε, όμως, και ένα μεγάλο spoiler για την εξέλιξη της ιστορίας.

Πρώτα, όμως, ας δούμε τον τρόπο με τον οποίο αποχαιρέτησε τις Άγριες Μέλισσες ο Αλέξης:


https://www.instagram.com/p/CPEXBB9FXct/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Και τώρα ας μιλήσουμε για την Πηνελόπη!

Μέσα της έχει πλέον αποδομήσει την εικόνα του ρομαντικού εφηβικού έρωτα για τον Μελέτη. Καταλαβαίνει ότι ο άνθρωπος αυτός έχει πολλά σκοτεινά σημεία, ότι είναι αδίστακτος και απόλυτα υπάκουος στον Δούκα. Δεν έχει κανένα πρόβλημα να παρανομήσει. Ακόμα και να αφαιρέσει μια (βάλε κάτι ακόμα!) ανθρώπινη ζωή.

Επίσης, παρότι επέστρεψε στο πατρικό της, έχει απομακρυνθεί πολύ από τον πατέρα της. Το σπίτι αδειάζει από ανθρώπους και η ψυχή της αδειάζει από δικαιολογίες για την στρατηγική του πατέρα της. Βλέπει τον Νικηφόρο και τον Κωνσταντή να συσπειρώνονται εναντίον του και καταλαβαίνει ότι οι φόβοι της για το ποιόν του μπαμπά της είναι αληθινοί.

agries melisses pinelopi aleksis copy

Κατά τον ίδιο τρόπο η Ανέτ καταλαβαίνει ότι ο γιος της είναι αυτός που είναι, και ετούτο δεν αλλάζει όποιου έργα κι αν έφτιαξαν τον χαρακτήρα του.

Η Πηνελόπη (η οποία δεν έχει πάρει διαζύγιο από τον μακαρίτη) και η Ανέτ, λοιπόν, θα... επιβάλλουν τελικά δικαιοσύνη στο Διαφάνι.

Πώς θα γίνει αυτό; Κράτα για λίγο στην άκρη του μυαλού σου τη σκηνή που η Πηνελόπη ψάχνει εν αγωνίως τον Αλέξη, που μόλις έχει πέσει νεκρός. Επίσης κράτα την πληροφορία ότι ο Δούκας λειτούργησε εν θερμώ, μέσα σε πανικό (όταν διέταξε να σκοτώσουν τον μάρτυρα που τον είδε να δολοφονεί τον Θέμελη) και αυτό ένα μόνο σημαίνει: Έκανε λάθη! Επίσης, σε αντίθεση με άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις (βλέπε δολοφονία Γιάννου) αυτή τη φορά είχε δίπλα του μόνο τον Μελέτη.



Η Ελένη θα χάσει τα πάντα - Αλλά θα είναι ευτυχισμένη

Οι Άγριες Μέλισσες ξεκίνησαν με την Ελένη αποφασισμένη να κάνει κάθε θυσία για να σώσει τα κτήματα και το σπίτι της. Τα έβαλε με όλους και με όλα, παντρεύηκε τον Σέργιο, απέτρεψε τα σχέδια της κυβέρνησης για βιομηχανοποίηση της περιοχής, ίδρυσε τον Συνεταιρισμό, πάλεψε με νύχια και με δόντια να σώσει την περιουσία που της άφησε ο πατέρας της.

Τα χωράφια έχει συμφωνήσει ήδη να τα παραδώσει στον Δούκα (για να σώσει τον Συνεταιρισμό από δικαστική διαμάχη μαζί του) και σύντομα θα δει το σπίτι της (με ό τι αυτό συμβολίζει) να γίνεται στάχτη από τη φωτιά που θα του βάλει η Μυρσίνη.

E1vSGEIX0AEdx2c

Η επόμενη μέρα, όμως, την βρίσκει για πρώτη φορά ευτυχισμένη. Έχει δίπλα της τον δάσκαλο, οι αδερφές της είναι πάλι αγαπημένες, ο Κωνσταντής -ο οποίος επίσης τα χάνει όλα- στέκεται δίπλα στη Δρόσω και ο Νικηφόρος δίπλα στην Ασημίνα. Όλοι μαζί θα δουλέψουν για να επιβιώσουν. Θα μεγαλώσουν μαζί τον μικρό Σέργιο (την ημέρα της φωτιάς θα βρίσκεται μακριά, στη Λάρισα) και θα νιώθουν για πρώτη φορά γαλήνη.

Η φωτιά κατακαίει το σπίτι και μαζί το παρελθόν. Ο τρίτος κύκλος της σειράς θα βρει της αδερφές Σταμίρη να συνεχίζουν τη ζωή τους χωρίς μυστικά και ψέματα. Αλλά βέβαια η εποχή που έρχεται στο Διαφάνι δεν χρειάζεται μυστικά και ψέματα για να τους κάνει τη ζωή αφόρητα δύσκολη! Να θυμάσαι πως χρονικά, βρισκόμαστε λίγο πριν τη δικτατορία.

Μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα όμως, πάμε μέχρι το twitter να ανακαλύψουμε μαζί μυστικά του Διαφανίου: